Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
167cm 🙂
jak kuzwa mniej???????????????????????????????? czy on glupi?? kobieta w ciazy powinna wlasnie jeszcze wiecej niz normalnie pic... bo to cos tam na wody wplywa a czysta woda tez dobrze oczyszcza itp...
chyba ze chodzilo ze wode zatrzymuje organizm i potem puchniesz?? nie mam pojecia ale dziwnie 😮

no ja nie wiem dziewczyny 😞 on ze mną ostatnio rozmawiał jak z mała dziewczynką! jak bym mogła i było by wcześniej to bym go po tej wizycie zmieniła!
bo się mnie pyta: dużo pijesz wody? to ja zadowolona, bo wcześniej miałam problem z piciem ( 😁 ) i piłam mało, to teraz mówię zadowolona że tak, dużo! a on na to żeby tak dużo nie pić, bo właśnie ta woda się zatrzymuje w organiźmie i wypłukuje się witaminy....
i że mam brać tylko kwas foliowy...

Aniu widzisz, to wychodzi na to że najmniej z nas ( oprócz Elusi 🙂 ) przytyłaś 🙂 a tak sie martwiłaś 🙂

• Mamusia
ej jemu sie cos chyba pomylaloooo... 😮 🤨
kwas foliowy niby nie wolno w tak poznej ciazy...
a jak woda moze wyplukiwac witaminy jak woda zawiera tez tam magnez i te inne bajery?? chyba ze ta tania to wiadomo ze znikome slady... nie wiem dziwne to ci powiedzial....

Elus jak idziesz w tym tyg. to sie zapytaj moze nie wolno tyle pic faktycznie, ale to jest bez sensu kupy dupy sie nie trzyma jak dla mnie...

nie wiem

• Mamusia
aga bo ja mialam najwieksza wage wyjsciowa, według tych przelicznikow wszystkich powinnam max 6kg przytyc a juz mam 7 i jeszcze 2 miesiace przede mna co sie najwiecej tyje, no ale 100kg jeszcze nie dobiłam ale pewnie dobije ;D trudno, wagą się teraz nie przejmuje to bedzie po porodzie,

Aniu, dlatego ja się nad tym nie zastanawiam, przecież jak mnie suszi to nie będę się katować tylko się napiję 🙂
a Ty nie bierzesz już kwasu??? i powiedział że brać brać brać do końca ciąży!

Agus bo ja dosc sporo ważyłam przed chociaż nie wygladałam kompletnie.. Ania zapytam tylko zeby mi z głowy nie uciekło. Ale glupie strasznie takie stwierdzenie ze wody wypułkuje witaminy..

ale co ma do tego waga wyjściowa sprzed ciąży? 🙂 jak rozmawiamy o tym ile w ciąży przytyłyśmy, a skoro Ty 7,5kg to gdzieś to musisz mieć, a kompletnie po Tobie nie widać....

hehe bez sensu....co kraj to obyczaj 🙂
czy któraś też nie bierze jeszcze tego kwasu?
podobno wytwarza krew którą się przy porodzie traci...więc lepiej miec więcej?! chyba tak to było.

a mój gin jest gupi 🙂 w ogóle był jakiś nieobecny, dzień przed urlopem był...taki wymęczony, też może mieć dość no nie? ale przecież nie będę go tłumaczyć, bo to lekarz!!

pieprze to Aniu 🙂 a nad witaminami się zastanowie...bo troche mi szkoda, że dzień wcześniej je kupiłam, wzięłam dwie tabletki i co? mam wyrzucić? 🙂

nie wiem jak to ejst....dziewczyny na twardniejący brzuch biorą nospę....ja nie brałam nigdy nospy, więc nie wiem...

• Mamusia
noo to on byl juz wiesz w swojej szafie i myslal co spakowac 😜
zaraz poszukam o tej wodzie i kwasie... eee no ale k.foliowy krew wytwarza?/ to na anemie sie go powinno brac... nie?/ kurde on cos namieszal 😜 aaa ten yy powiedzcie mi nie... czy np jak sie ma anemie i krew wiecie jest mniej itd i podczas porodu jeszcze sie ja traci to przetaczaja czy co?/

"Z jego udziałem powstaje serotonina, działająca kojąco i uspokajająco (zdrowy sen!) oraz noradrenalina, która jest odpowiedzialna za naszą aktywność i energię. Kwas foliowy uczestniczy więc w syntezie „hormonu szczęścia” (wspomniana serotonina). Choćby z tego względu warto dbać o prawidłowe jej stężenie w organizmie."

buuterfly bierze jeszcze żelazo z tego co wiem