Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
😁 moj malutki ma ptk 8 😁 🤪

"TM - test manninga sluzy do okreslania profilu biofizycznego dziecka, bada sie 5 parametrów (ruchy oddechowe, ruchy płodu, napięcie mięśni płodu, objętość płynu owodniowego i test niestresowy). ocene przedstawia sie w punktach. za kazda ceche otrzymujesz 0, 1 lub 2pkt. w sumie max wynosi 10. Taka "skala apgar" dla plodu."

• Mamusia
Ide robic obiados i sie bede szykowac do gina 😉 jak wroce to napisze 🙂)))

Elus ten kolor jest zajebisty.... i bylo by Ci ladnie w nim tylko to chodzi o to ze drogo i ze strasznie wlosy niszczy.... idz do jakiegos fryzjera on Ci powie najlepiej i doradzi zeby moze cos zrobic jakis kolor 🙂 a moze pasemka, albo balejaz delikatny??? 🙂

• Mamusia
Co za gamoń ten od naklejek. Napisał, że chce zdjęcie. To mu trzy wysłałam. A on mi na to, że no on nie wie skąd ta plama 😮 No to ja mam wiedzieć??? I pytaniem na pytanie odpisuje. Co ja proponuje. To mu napisałam, że chce nową niepoplamioną naklejke...I tak kolejny dzień czekam aż baran odpisze....

• Mamusia
hej dziewczyny,
dla tych co koniecznie chciały cesarkę podsyłam artykuły do przeczytania i zastanowienia się czy dalej za wszelką cenę ją chcą
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/porod/784-uwaga-na-niepotrzebne-cesarki.html
15:15:36
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/porod/776-cesarka-na-zyczenie-podwaja-ryzyko-zgonu-matki.html
15:15:45
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/porod/398-cesarskie-ciecie-oslabia-macice.html

• Mamusia
Hej laseczki kurde 15 stronek do nadrobienia usiadlam nachwilke na kompa zeby do was napisac, ale reszte nadrobie puzniej jak sie bede lepiej czula.

Ja dzis mialam koszmarna noc , non stop sie budzilam i wszystko mnie bolalo.
A dzis ehh chyba mala mi uciska na kregoslup bo nic nie moge zrobic i promieniuje mi wszystko do nog , lezec nawet nie dam rady, chwilke sie przespalam ale obudzialam sie z tami bolem ze ja dziekuje , caly dzien mnie meczy moj nawet zostal w domq zemna bo juz nie moge.

Buziaki dla was moze jakos do was jeszcze puzniej zagladne kochane 🤨 🤨

Hmm a któras z nas chciała koniecznie cesarke? Bo ja nie kojarze, Aga mówiła ze moze byc Ewusia za duza na normalny poród a u mnie chodziło o ułożenienie dziecka, ale nie kojarze zeby któras z nas chciała sama.

• Mamusia
Agaa bhp brak, dzwoniłam po szkoleniowcach ale nie chcą wbijać wcześniejszych dat 😮 😠
A zaświadczenie lek. chyba będę mieć jutro i ew. doślemy.
Na początku tygodnia przestałam się tym stresować, a teraz jestem wielkim kłębkiem nerwów, bo wydaje mi się, że nic nie mamy. I poważnie się boję czy mi przyznają 😞

• Mamusia
Wlasnie nadrobilam wszystkie zaleglosci.
Qrka szczerze to wsumie ci zazdroszcze tez bym chciala juz za 2 tygodnie urodzic.
Widze ze zabawy przy kaloryferku Sioperki tez byly
Elu co do kolorku to mi sie podoba i nawet ta fryzurka jak dla mnie boska, ja jak tylko urodze Olenke to pedze do jakiegos dobrego fryhzjera cos zrobic z wloskami.
Anulka napisz nam cos tam u tego gina.

Ja nadal leze czasami poprawia sie cos, a czasami taki bol ze az placze bo juz nie moge normalnie 😞
A co do boli w miednicy to masakra jakas 🥴 🥴 boli okropnie 🥴 🥴 kregoslup 🥴 🥴nogi 🥴 🥴

Elu fryzurka i kolor bajera, ale ja bym się bała zniszczenia włosów po takiej dekoloracji....a Tobie na pewno było by ślicznie 🙂 samej to bym raczej teraz w ciąży nie robiła 🙂 ja ostatnio zrobiłam czekoladą....która zawsze ciemna wychodziła, to teraz wyszła miejscami ruda!! dobrze że to casting.

Eluska ma rację, nie przypominam sobie ( a czytam prawie wszystkie posty ) żeby któraś chciała CC! chyba że było stwierdzenie 'mogę mieć cesarkę'. to wtedy tak powiedziałam ja 🙂 ale to z ewentualnego przymusu jaki mi Ewa postawi 😁

Anulka eee no to brawo dla Marcelka za te 8pkt 🙂 ciekawe czy i nam takie badanie zrobią 🙂 daj znać co tam u gina słychać 😉

eloite z bhp też nie powinnaś mieć problemów! podzwoń po prywaciarzach, troche im zapłacisz ale powinien wypisać. i daj znać! wiem jaki to stres...oj wiem!

Loli kotek:*** aleź Ty się męczysz.... 😞 oby te bóle przeszły,b o przecież tak się funkcjonować nie da 😞

hmm a mnie CHYBA boli krocze?! nie jest to ból nie do wytrzymania, ale taki ucisk i nie cały czas, a bardziej np. kiedy ścisnę zwieracze 🙂 też tak macie? to jest to co Was tak męczy?

• Mamusia
No nie da sie funkcjonowac za cholere 😞
Caly dzien lece i dupa, nie wiem moze ona mi jakos tak naciska na jakis nerw czy cos nie mam zielonego pojecia , ale sie jeszcze tak wierci mala ze koniec.
Najgorsze jest to ze mam takie wybuchy goraca 😞

• Mamusia
od kilku dni próbuje nadrobic zaleglosci na forum i nie moge, mialam dzis ale w szoku troche bylam bo wracalam od gina autem z tata i mielismy wypadek, łopata wypadła z pod tira albo z tira i rozwaliła nam szybe.dopiero wstalam,ide teraz cos zrobic jesc, pol dnia przespalam.
a u gina ok, dzidzia jakies 1600g, na szczescie nie duza, a ja schudłam 2 kg przez te 3 tyg 🙂 dietka widac działa.

U mnie właśnie goście poszli bo byli z zaproszeniem na slub na 11 wrzesnia szkoda ze tak pozno 😞 Kurde Ania to miałas przezycia dzisiaj ehh.. I malutka dzidzia moja 1643 g w 31 tc.

• Mamusia
ja właśnie wróciłam od lekarza 🙂 Mały waży 1800g 🙂 ale nagle mu sie zmienilo, i zmienil mi termin z powrotem na 2 pazdziernik:/ pomimo ze wielkosciowo utrzymuje sie na 31 tygodniu, ze sam przestawiał na 25 wrzesnia to nagle stwierdza ze termin z miesiaczki jest najwazniejszy 😮 jakis niezdecdyowany jest ten moj lekarz:/ ale najwazniejsze ze wszytsko ok 🙂