Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no ja tez sie ciesze ze wszytsko ok 🙂 Ale wkurzył mnie niemiłosiernie, mowi mi o liczeniu ruchow, mowie mu, że wiem, a on do mnie z tekstem,że nawet w tak zaawanasowanej ciazy dzieci obumieraja, i żebymsy nie mysleli, że już na pewno nic złego sie nie zdarzy, i że jak sie przestanie ruszać, to nie mam czekac czterech dni, bo zanim dziecko umrze to jeszcze przez jeden dzien sie nie rusza. No ja wiem o tym, jestem za tym zeby to mowic, ale mozna to powiedziec w normalny sposob, a nie:/ nie wiem, moze jestem dzis przewrazliwiona:/

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co to wogule za lekarz zeby takimi tekstami sypac ??? 🥴 nienormalny jakis czy co?
Oni to sie chyba zgrali z tym lekarzem co Dosik był 🤨 tez on jakis niepowazny był.

Mnie to dzidzia obkopuje ile wlezie ehhh 😞
Ale od tych wszystkich nerwow to nie wiem jak to bedzie 😞 ja wiem ze sie denerwowac nie moge ale juz za pare dni sierpien a my nadal szukamy i nadal slowa, z dzieckiem dziekujemy, z dzieckiem to ten pokoj jest zamaly...

• Mamusia
Loli byliście w opiece?
Laurana skoro ty jestes przewrazliwiona to ja tez bo po takim tekscie to nie wiem jak bym zareagowała 🤨 No powinien to delikatniej powiedziec...Np żebyś nadal bardzo na siebie uważała, że może, ale nie musi się stać taka a taka sytuacja a nie Ci z mostu pojechał że masz panikować każdego dnia czy dziecko już jest martwe czy jeszcze żyje...No powaleni są niektórzy 😞

Laurana to nie Ty jestes przewrażliwiona tylko lekarz idiota. Mogł to powiedziec normalnie a nie tak.
Loliczku wiem cos o tym bo tez szukam i normalnie ku**icy idzie dostac zeby cos znaleźć, a jak juz cos znajde to w ten sam dzien ktos inny wynajmuje i juz nieakutalne i dziekuje.. Cudo...

• Mamusia
Wrocilismy wkoncu 🙂
cos tu bardzo cicho 😞
A wiec u lekarza tak....Ten lekarz jest BOSKIII.... mily, wszystko wytlumaczy, pokaze, bez stresowo o wszystkim powie itd... ALe za kase to wiecie ja tez bylabym kochana 😜
No ale wiec tak...
Rozwarcia nie mam... z Marcelem wsio oki 🙂 moj facecik konkretnie usadzony glowka w dol, wszystkie narzady mu dzialaja prawidlowo, raczki nozki brzusio glowka paluszki i sisiaczek z jajeczkami na miejscu 🙂 wszystko rozwiniete dobrze i tak na 36 tydz. takze nic sie z data nie zmienia. a no i najwazniejsze....2550g 🤪 hihihi
takie minki strzelal, jezyk pokazywal 😜
ten st dojrzalosci lozyska powiedzial ze to jest nie istotne.
o tych wszystkich bolach powiedzialam, i ze mam sie nie martwic bo to jest normalne, ze macicia cwiczy i wszytsko sie rozluznia rozciaga i przygotowuje do konca.
Ze nie mam latac i panikowac bo cos mnie boli np rano, po kilku godzinach znowu itd. ze na koncu tak poprostu jest.
a jak poczuje skurcze ktore beda sie nasilaly, to spokojnie poczekac...prysznic wziasc uszykowac sie i poczekac az wody odejda. I co najwazniejsze.....NIE JESC!!! nadczo trzeba byc ( wydaje mi sie ze to dlatego lewatywe nieraz musza robic, bo laski sie najedza zeby miec sile i potem im sie chce kupe 😜) .
No o piciu.... ze pic tyle ile trzeba, nie za duzo ze na zapas czy cos.... chce nam sie to pijemy nie to nie.
No acha i ze teraz nie przesadzac z chodzeniem - dlatego boli i kluje bo dzieciaczki ciagnie do dolu,
nie seksowac sie za duzo- bo mozna wywolac
nie forsowac sie sprzataniem itd- bo ...nie mozemy sie przemeczac
I jesli w ciagu 3 tygodni nie bedzie sie cos dzialo i nie zacznie sie to przyjsc za te 3 tyg.

WIec cos sie dowiedzialam wiecej co nas wszystkie tam gdzies dreczylo 😉

• Mamusia
No i teraz ....
Loli no wlasnie a moze w jakies opiece tak jak mowi Ela...
Laurana - Ten lekarz to idiota.....!!
Aga- a widzisz... wkoncu i ciebie krocze boli.... i to nie jest czkawka 😉
Ania dzieki Bogu nic Wam sie nie stalo
Anka ja tez nie wiem czy cos bylo o tym CC.... 😜 snilo ci sie napewno:****

• Mamusia
Więc reguła się potwierdza...Za kasę jesteśmy zupełnie inaczej traktowane. Ja chodzę od początku prywatnie dlatego ciągle jestem taka spokojna i wszystko na bieżąco mam tłumaczone. Inne podejście...
A teraz Ciiii....Ale jak dobrze pójdzie to pod koniec przyszłego tyg będziemy mieli tatuśka w domku 😜

• Mamusia
O tej opiece dla Loli to mi koleżanka powiedziała. Mieszkała jakiś czas w Anglii i potwierdziła, że ciężko będzie wam znaleźć pokój z dzieckiem 🤢 Że jak coś to mieszkania jedynie. Loli nie obraź się, ale skoro wy tam taką biedę klepiecie i w ogóle to o co tam siedzicie? Ma to jakiś sens? W Polsce też jest praca.

Noo i Elusia bedzie uratowana 😁 Tylko ciii.. nie zapeszaj. No kurde Loli moze jednak faktycznie wrócić jest sens. Tylko ze jak teraz? Praiwe przed porodem kurde? Ehh...
Ania tez mi sie podoba i ma fajne oczka 😁

• Mamusia
Ja jej to tez pisalam juz dawno...ze by tu wrocili te 2 3 miesiace jakos by dali rade osobno mieszkac uzbierala by sie kaska i cos taniego byscie wynajeli. A nie wierze ze tu rodzina by nie pomogla... a tam ciagle sami 😞
Loli pogadaj z Bartkiem i przemyslcie to , pogadajcie z rodzicami bo naprawde to nie ma sensu tam niedziec...i Ty w takich nerwach jeszcze 😞

Kurna. Leje jak pieron i ide z piesiecem. Katastrofa. Nie ma jak sie wykręcic bo jeden facet w pracy a drugi po rwaniu zębów to tez sie nie bede znęcać nad nim a mama o kulach nie pojdzie. 😁

No dokładnie. Biedna siedzisz, wkurzasz sie i wogole. Wiem cos o tym bo sama szukam mieszkanka jakiegos małego. A rodzina jak rodzina, cos tam zawsze pomoże no u mnie to tylko moja mama, no ale lepsze to niz nic. Zaraz wróce do Was 😘

• Mamusia
kurna 😠 brzuszek sie cos wiesza wkurza mnie to 😞
Lolinko kochana tylko sie na nas nie zlosc 😘 Kochamy cie i chcemy dla Ciebie, dla Was jak najlepiej a tam sie meczycie tylko 😞

Ide... jutro bedem 😉 mam nadzieje i tego Wam kochane zycze zeby byl super dzien i humorki i samopoczucie dopisywalo 🙂)) te wszystkie dolegliwosci musimy dac rade... tyle juz dalysmy to te kilka tygodni na koncu nie damy????????

buziaki kolorowych :**** i buziaczki w brzuszki zeby te nasze buszatka w nocy spaly grzecznie tez 🙂) 🙂