Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

oo Kasiu to zazdroszczę tej ochoty na mleczko 🙂 mnie jakoś odrzuciło...tylko do kawy pije i czasem płatki, po których mam zgagę 🙂
a mleczko zdrowe, więc pij na zdrowie 😁

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No ale przecierz jedna paczka to starczy pewnie na jeden dzien moze na dwa, wjec o to mi chodzi bo ja sobie wole teraz kupic poprostu tego z 4 paczki zeby miec na wszelki wypadek bo moja ciocia powiedziala ze czasami jest niewyrubka z tym a gdzie moj puzniej bedzie latal po sklepach jak Olunia bedzie w domq 😜

no pewnie tak 🙂 ale wcześniej to tez za bardzo ochoty nie miałam, od 3 dni mi sie tak włączyło jakoś. Az się Dawid ze mnie śmieje ze się do karmienia przygotowuję - głupi 🤔

no właśnie Loli także tez jeszcze muszę zrobić zapasy podpaskowo-podkładowe 😜
Aga a u Ciebie z ta lista to masakra tez nie rozumiem czy te pieluchy to dla Ciebie czy dla małej 😮

no właśnie Aguś...chociaż wiesz jak to jest, nie wiem jak Wy, ale jak ja używałam kiedyś podpasek...bardzo dawno temu, to chyba na opakowaniu piszę żeby zmieniać co dwie godziny, robiła tak któraś? bo ja nie 🙂 nie mówie że cały dzień w jednej latałam, ale nigdy nie robiłam 'jak w przepisie' 🙂 chociaż z tą wydzieliną po porodzie może być dużo gorzej....
nie wiem...skoro pisze jedno op to jedno?! dwa kupię 🙂 a w szpitalu mamy sklepik to się przejdę najwyżej, a jak nie ja to mama....

Kasia a całkiem możliwe że się do karmienia przygotowujesz 😁 tak czy inaczej, mleko zdrowe więc pij jak Ci smakuje 😁
w nawiasie obok tego 'pieluchy jednorazowe' piszę DLA POŁOŻNICY! 🙂 żeby nie było nieporozumień 🙂

aaaa no tak 😜 to juz nie ma złudzeń.
koleżanka która ma termin na 15 września kupiła sobie takie majtki poporodowe tez się nad tym zastanawiałam ale chyba zostanę przy podpaskach - jamnikach 😁
chociaż ja do szpitala nie muszę brać nic z tych rzeczy - wszystko zapewnia oddział no ale zobaczymy jak to będzie wyglądać, kupić i tak muszę bo w domku się przydadzą.

• Mamusia
No ja uzywalam normalnie podpasek, i tamponow roznie zalezy od pory roku 😁 heheh

Ale tamponow to ho ho ho nie bedziemy mogly uzywc,
No co ty agaa nigdy nie patrzypalm nawet co pisze na podpaskach zeby sie dostosowac do tam pisze i jak to uzywac, dla wlasnej potrzeby robilam tak jak mi pasowalo.

No podobno strasznie sie leje jak sie oczyszcza macica.
Qrka ale wam fajnie ja sie wlasnie zastanawiam ile tego wlozyc do torby? hmm
Musze sie kurde wkoncu spakowac bo beda jaja

no tak mówiła położna na szkole rodzenia; ze mamy wziąć tylko rzeczy dla siebie tj. koszulę na zmianę już po porodzie (ale jak ktoś chce to może rodzić w swojej) wiadomo kosmetyki dla siebie, ręcznik, szlafrok i kapcie i ciuszki dla dziecka na wyjście ze szpitala, wszystkie higieniczne rzeczy zapewnia oddział i ciuszki dla dziecka w czasie pobytu też

No to ze mialam trojaczki!!! Juz sie urodziły i wogole. I byłam z nimi w jakies galeri na zakupach czy cos, i jecys koledzy chcieli je wziąć zeby sie przejsc no to pozwolilam a te debile zaczeli biegac z tymi dzicmi tylko ze dzidziuszki w gondolach byly. No i potkneli sie o wozek jakis i upadli z maluszkami 😮 Ja cała przerazona szybko podbiegłam wziełam te maluchy i poszłam na jakas sofe zeby zobaczyc czy z nimi wszystko okej. Przyszla jakas pielegniarka, ogladneła dzieci i mowi ze nic sie nie stało ale ze ja mam uszkodzona noge i mi chciała jakis zastrzyk robić. 🤢 Dodatkowo znalazł sie moj pies który wygladał jakby shreka zjadł, bo sliniła sie na zielono i wogole. Katastrofa 😁

Eluśka no to niezły sen miałaś 😁 😁 😁 trojaczki 🤪
Loli BRAWO pierwsza wkroczyła w 9 m-c, aaaaa nie przecież jeszcze Ania 🙂, ja będę mieć to za 2 dni już mi się sucho w gardle robi, matko boje sie tej mojej paniki, czasem mnie dopada, ja naprawdę tak ogólnie sie nie denerwuje i nie boję, przeciwnie doczekać się nie mogę, ale jak mnie czasem coś trzaśnie w mózg i czemu to ja nie wiem 🤢

Kasiu a mi się wydaje że ta panika jest normalna...przykra, przerażająca, ale normalna i każda z nas ją przejdzie...Wy macie najbliżej, więc macie powód do stresu.

wyczytałąm dzisiaj na sierpniu że jednej z nich czop już wypadł, więc zaniedługo ruszy następna 🙂

no i ta statystyka...6 sierpniówek w lipcu!! pomyślcie o nas!!

ok, a teraz kochane mam do Was pytanie.
CO JESZCZE z apteki, bo idę po:

podkłady jednorazowe
podpaski duze
piueluchy dla położnicy ( zapytać co to )
sudokrem
sól fizjologiczna
waciki do pępka.....