Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ahaa czyli to tylko w przypadku niekontrolwoania rodzą się duże dzieci? mhm 🙂
no ale i tak się zapowiada chłopaczysko 😁

będę miała też jutro oprócz samolotu...to pewnie usg, więc dokładnie będę wiedziała ile mała w tydzień przytyła 🙂

• Mamusia
No tak ale ja dostaje na dzidzie tylko co 2 tygodnie pieniazki 😞 i nie jest ich duzo 😞 i one beda tylko do marca a puzniej co ?
Na to mieszkanie niestety nie mozna sobie wziasc dofinansowania 😞
A nie wiem ile jeszcze pieniazkow dostane jak sie dzidzia urodzi 😞
Jesli chodzi o umeblowanie to nie ma szans , trzeba sobie samemu dac rady.
A na sam poczatek musze dac okolo 1800 funtów zeby sie tam wprowadzic.
Akurat moj teraz na budowie pracuje to bysmy mieli.
Ale cala kase oddamy na mieszkanie i nawet gdybysmy chcieli sobie łózko kupic to nie ma szans 😞
Ja nie wiem 😞 kurde nie lubie podejmowac takich decyzji jeszcze pewnie bedziemy gadac z moim przez telefon i jak on bedzie w robocie i to takie wszystko ehhh 😞

Agaa wiesz ja sobie nie wyobrazam teraz spac na ziemi.

• Mamusia
Wiesz Aga nie jest to w jakiejs zlej kondycji tylko ja sie boje ze bedziemy cala kase wpierniczac w mieszkanie i nagle bedzie kicha.
A wsumie narazie pieniazki sa, ale zadna z nas nie jest wstanie okreslic ile dopiero kasy bedzie szlo jak sie dziecko urodzi 😞
Wiesz?? i to mnie najbardziej dołuje, czy damy sobie rady z kasa 😞 a zycie takie na styk jeszcze z dzieckiem hmm nie wiem 😞
Troszke sie zalamalam 😞

Loli dokładnie...gdyby się wiedziało ile dziecko kosztuje to wszystko było by zupełnie inaczej...my tez mamy takie małe problemy finansowe, więc wiem o czym mówisz :*
hmm nie wiem, nie załamuj się...pomyśl na spokojnie, może jak nie to - to znajdzie się inne, może...sama nie wiem co Ci poradzić!

Dosik nie, nie mierzyłam, widziałam na żywo w sklepie a teraz przeglądam na allegro, znalazłam pare ładnych ale są powyżej 40zł...to juz wolę w tym przypadku jechać do Plejady i kupić w H&M z mierzeniem stanik za 45zł...

• Mamusia
No niby juz mniej wjecej z oplatami bo samo mieszkanie okolo 650 funtow +rachunki+caunsil tax , wiesz o czym mowie ?

Kurde jak sobie tak pomysle zeby uzadzic takie mieszkanko to jednak trzeba miec troche kasy, talerze, szklanki pierdoly firnaki jakies inne zeczy 🤨
Chyba nie ma szans 😞
Nawet jak sie mowi ze nie trzeba wszystkiego na raz kupowac tylko chociarz po troszku to za co ja puzniej zaplace to mieszkanie 😞
Eeeeee do dupy z tym wszystkim ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Ja jeszcze nawet wanienki dla malej nie mam ;( ;( ;(

• Mamusia
Oj co Wy macie kobity z tym KTG... 😜 dla nas to nic przyjemnego procz tego ze slyszysz serduszko dzici 😜 bo wy lezycie plackiem, niewiadomo ile... 😜
A ten rechot to wiesz musi dzicia miec czkawke 😜 ehhe
A na bank przed porodem Wam zrobia 😜
Ja mialam juz od 32 tyg 😁 ale widze ze laski tu nasze niektore tez tak od 33 34 tydz.

Loli kurde to mieszkanie.. 😞 niby wszystko pieknie ale co z tymi mebelkami?? np policz ile teraz wydajecie i ile by wam mniej wiecej na dziecko zostalo.. bo mi sie wydaje ze duzawo troche to jest 😞 i co mbli nie ma a lodowka kuchenka pralka???tv chociaz?? cokolwiek bedzie ?? czy typowo gole mieszkanie??

• Mamusia
Loli wanienka to nie jest problem b o ona na poczatku bedzie malenka to nawet jak masz zlew wiekszy czy miske wieksza to napuscic wody i w tym.. ale jak tam nie ma nic k=gole sciany to ja bym nie brala...
niech wam zostanie te nawet 200 funtow.. i co dalej?? dacie rade raz w miesiacu wydac na cos i jeszcze na zycie? to nie jest warte zastanawiania sie nawet... nie ma co loli :*

no tak...jeśli tam NIC nie ma, to wszystko dosłownie musicie kupić, właśnie tak jak mówisz - głupie sztućce, talerzyki, do lazienki rzeczy...może rzeczywiście za dużo zachodu 😞

• Mamusia
Loli, strasznie duzo za to mieszkanie wołają:/
my opilismy autko (juz drugi raz, jeszcze nam trzeci zostal) tak, że chyba samo bedzie jedzic 🙂
a co do dzieci Matek cukrzycowych to one wlasnie rodza sie w wadze pozyzej 4000 g, a kontroluje sie nie po to, żeby dziekco nie bylo za duze, tylko zeby po porodzie nie mialo hipoglikemi (za niskiej ilosci cukru).Bo to jest tak, wasz org nie radz sobie z iloscia glukozy w organizmie, to trzustka dziecka"mysli", ze to ona musi nadrobic, i dopoki Małe jest w was to jest wszystko ok, ale jak Małe wyjdzie, to trzustka jego nadal produkuje jak na dwoch, dlatego Małe mają hipogliemie po porodzie. Ale wszysstko sie da oczywiscie wyregulować 🙂

ano widzicie 🙂 wiedziałam że gdzieś dzwoni, ale nie wiedziałam w którym kościele 😁 dobrze, że Cię mamy Marta 😁

Dosik ach te hormony 😜 odpuść sobie, a jemu powiedz żeby na Ciebie nie ryczał! bo co on se myśli! 😠