Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja mam jeszcze takie zapytanie.. w sumie bardziej do Eli i Kasi...i tych lasek co mialy anemie, Wy robilyscie po porodzir jakies badania krwi? czy wam sie unormowala anemia czy znikla czy jak?
Bo ja mialam, i przy cc dostalam 450 krwi i potem tez mialam anemie dostalam zelazo... i bralam je jakis czas ale juz nie.
A czuje sie czasami slabo...I nie wiem czy robic czy nie...
I czy wy tez dostawalyscie przy porodzie lub CC krew??

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Od 20 spi jak zabity 😁 hehe na szczescie 😜 odpukac zeby mi sie nie obudzil 😜 hheh
no czasem jak zasnie ok 19 i do wpol 22 sie nie obudzi to go przebudzam troche ale to idzie ekspresem wtedy kapiel amu i dalej kima.
Ale nie zawsze go kapie np jak sie pozno przebudzi albo mi sie nie chce to miska z woda obok on sobie lezy na reczniku i go obnywam tylko 😉
a na jedzenie go nie budze.. on dostaje na zawolanie 😉 i tyle ile da rade nie wmuszam mu 😉 czasem na 2 razy wypije po odbiciu 😉
Ola tez na raty je? 🙂

• Mamusia
Uuu no to wsumie zeczywiscie troszku drogi jest, ale jak mowisz ze meza juz nastawilas psychicznie no to git 😁

hehehe on sie chce spotkac? z kim ? z nami? wariatkami? 🙃 🙃 --> eee nie ma tak twojego wypedzimy na zwiedzanie krakowa 😁 pujdzie na sukiennice, wawel 😁 a my poplotkujemy i pogruchamy sobie hahahahaha

• Mamusia
No nie ejdna bedzie z chlopem to won ich gdzies wygnamy 😜 haha dzieci wezma a my na drina albo piwko 😁 😁 😁 hahaha a on jest ciekaw bo musi widzieckomu tak na niego nazekam 😜
tylko zeby nas nie zgarneli za zaklucanie ciszy bo jak zaczniemy wszystkie trajkotac to koniec 😜 wywala nas z Krk 😜

Najdalej to chyba ma Madzia.. Ela o ok 2-3 h dluzej niz ja...

• Mamusia
No wlasnie moja tez jak sie do 22 nie obudzi to niech spi , meczyla sie dzis i w poludnie nie spala mi 4 godziny, ale maruda straszna z niej byla i cos mi sie wydaje wlasnie ze teraz juz na dobre zasnela 😁 oby oby cii zeby nie wypaplac 😁

No powiem ci tak ze ona znow je 120ml, i czasami minimalnie zostawia na dnie.
I nauczyla sie tak ze po 60ml jej sie juz lekko przysypia czasami i ja wtedy daje na ramie zeby sie jej odbilo i jak sie jej odbije to puzniej dalej je, bo tak to nie chciala mi juz puzniej wcinac butelki.
Chyba jednak lepiej dziecku zrobic taka mala przerwe i jak sie jej odbije to lepiej w brzuszku poprostu.
A jesli chodzi o jedzenie to tez jej daje tylko wtedy kiedy ona chce, pilnuje mniej wiecej tych godzinek niby co 3H ale to tylko dla ciebie zeby ja poprostu obserwowac i widziec kiedy jest dokladnie glodna i widac tez czesto po dojeniu smoczka 😁

A ty swojemu dajesz ciumka ???

• Mamusia
No wsumie pewnie masz racje tylko ja bede sama 😞 buuu ....
Taaa piwsko mmmm - wielka piane wypic z takimi dupkami laskami to sama przyjemnosc gorzej jak sie opijemy i sie na siebie napalimy 😁 bo ja pamietam co tutaj sie nie raz dzialo 😁 mmmm ahh 😁 podrywy 😁 a co dopiero po % heheheheh

Nooo one maja chyba wlasnie najdluzsza droge :/
A znow duzo kobitek tutaj z krk jest....

No oby sie nam udalo wszystko...

Ale im znow nabazgrolimy 😁 hehe beda nazekaly ze tyle stron znow do nadrobienia maja 😁

• Mamusia
Moja nawet czasami przetrzyma do 4 godzin jak sie upre i ja czyms zabawie 😁

Kurdeee no to moja juz tak doji swojego ciumka, ze praktycznie zawsze z nim zasypia 😞 bede miala puzniej przerabane.... ja oduczyc... no ale co zrobisz... ona co cyca i jak juz zasnie pozadnie to go przez sen wypluwa i tyle wsumie...

A wiec do spania musi byc smoczek i pieluszka 🙂

• Mamusia
hmm.. no moze nie niektore dzieci same sie oduczaja albo poprostu nie chca juz dyda...

A moj to w sumie nie wiemm bo kiedys to pielucha byla mus... teraz nie..
on przy butli w sumie zasypia...
albo mi na rekach czy na brzuchu... plullam go poklepie po pupie i spi potem chyc do lozeczka to krolika serduszko mu wlacze i zasypia...a jak na boczek to misia miedzy lapki trzyma za trabe 😜
a karol jakos umie ze kladzie sie kolo niego przytula go i po chwili spia 😮 a ja nie 😮 ☺️
tak wygdala wieczorem bo on wie ze po kapieli jak jest gaszone swiatlo to trzeba zasnac ... gorzej w dzien ☺️

• Mamusia
no wlasnie... ehh mojego tak czesto nie ma... i zawsze mowie do niego jak ryczy albo czegos nie chce i marudzi ze powiem tacie 😜 haha albo karol gada do niego przez telefon to ten slucha jak zaklety i smieje sie czasem cos gada a zazwyczaj biegnie.. 😜 ahha
to jak juz jest to poprostu maly jest taki kochany... eh

Ale mi sie wydaje ze to przez to ze my ciagle jestesmy z nimi, sie denerwujemy itd i one to czuja a jak ojciec wezmie zrelaksowany- bo nie meczyl sie z dzieckiem caly dzien to dzieci tez inaczej sie czuja przy nich 😉sa spokojniejsze 😜

• Mamusia
no ja w nocy nie gadam do niego ani slowa...chyba ze mocno juz jest zniecierpliwiony i placze..wlaczam tv bez glosu i go karmie odbije i do lozeczka...i spi.

A w dzien nie wiem ... na spacerze zasypia... na rekach w lezaczku.... ale zeby miec konkretna taktyke to nie 🤨 a ta ksiazka to na starsze dzieci jest...

• Mamusia
Heheh no moj jak jest w pracy i Olcia nie spi i zadz. to tez dzis wlasnie sluchala strasznie co do niej mowi przez telefon takie miny strzelala ze sie zaczelas smiac i mowie do niej powiedz Aaaaa ale cos jej to nie zbyt wychodzilo :] hehe.....

No wsumie moze i masz racje z tym denerwowaniem sie...
Ale moja kolezanka wlasnie mi ostatnio powiedziala ze jej coreczka tak sie do niej przyzwyczaila ze ona jak wyjdzie z pokoju to ona juz wola mama , mama, mama :/ i ze jak wychodzi gdzies i ja zostawia z babcia to non stop placze i mama mama ...... i teraz mowi ze jak zniknie jej z oczu np. wyjdzie do wc to ona jak by sie juz bala ze ona ja zostawi....

• Mamusia
Ola mnie dzis rozbroila- ubralam ja w kombinezon i mowie do niej idziemy do taty do ogrodeczka nachwilke... ona taka zadowolona nawet slowkiem nie pisnela... wyszlam z nia nachwilke i po chwili wrocilam z nia do domku a ona w taki ryk ze szok, chyba kobita juz wiedziala ze idzie na spacerek a tutaj dupa.... az sie normalnie sama zdziwilam ze dziecko moze tak to pokazac....

No dokladnie w nocy ani slowa do niej tej nie mowie 🙂
Ale zazwyczaj spi juz zemna do rana bo nie chce mi sie do niej wstawac bo czesto gupi smoczka przy zasypianiu i placze 😁 a jak juz mam ja przy sobie to jakos tak spokojniej mi sie spi i nie kukam co 5 min do lozeczka czy spi....

• Mamusia
no wlasnie wiem... ☺️ moja kumpela ma synka 5miesiecy i mowi ze juz maly jest strasznie do niej przywiazany ze non stop z nia...
i moj zaczyna robic to samo lezy w lezaczku zapatrzy sie ja w tym czasie wyjde to krzyczy, albo widzi jak wychodze to tez ☺️ bo to przez to ze ciagle z nami przebywaja 🤨 no niby do nas te babcie itd przychodza ale to ile godzina 2 ....a my i tak jestesmy obok to co to jest...
ehh az strach isc do pracy.. co mnie cieszy bo mi sie nie spieszy 😜

tesciowa jedynie co mnie wypycha ;/ ale sie nie dam..ona sie zwolni a ja do pracy.. dupa 😜