Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

eloite napisał(a):
Eluska_09 napisał(a):
eloite napisał(a):
uuu znalazłam ten sklep u nas 🤪
musze obczaić 😜

Pepco Kasiu jest gdzieś koło prokocimia.

tak, znalazłam 🙂
uzbieram kasiorę i się przejadę 😜

daj snać to pojedziemy razem 😉

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buuterfly napisał(a):
Jeszcze tam na końcu jest link. Nie mogłam wstawić tu.
Wczoraj zapomniałam wam podziękować za życzenia dla szkraba 😘 Dziękuję 😘
http://www.fotosik.pl/video/daf83d8aa00bb33d.html

Eluś spóźnione bo mnie wczoraj tu prawie wogóle nie było ale szczere!
Wszystkiego najzdrowszego, najsłodszego i najcudowniejszego dla Franusia :*

• Mamusia
bylam dzis z ola na spacerze w wersji spacerowej mojego genialnego wozka 🤔 i cos nie tak, te 🤔 paski od zapinania sa takie cieniiutkie, nie wiem czy tak we wszytskich wozkach jest? no ale oprocz tego to ten pasek miedzy nogami jest praktycznie zaraz pod raczka do trzymania sie dziecka, a siedzisko glebokie i jak ja posadze tak pod samym oparciem zeby miala plecki oparte to zaraz mi zjeżdza az do tego paska i ma tpo zgiecie mieszy siedziskiem a oparciem na wysokosci lopatek. nie da rady tak jezdzic. jak to u was w wozkach jest? spokojenie mozna takie male dziecko przypiac zeby nie zlatywalo czy to norma?

• Mamusia
hej dziewczyny!
Widze ze u was powoli wszystko wraca do normy, chorowitki wacaja do zdrowia 😆
U nas tez w porzadku, Alek jest niemozliwy, bylismy dzis u lekarza bo ostatnio zle sypia w nocy podawalam mu nurofen, lekarz sprawdzil i uszy i gardlo w porzadku, podobno to przez zeby....Strasznie jest mrudny ostatnmi czasy.Wazymy juz 8,7 kg to chyba duzo, tak mi sie wydaje...
Okazalo sie ze za szybko zarasta mu ciemiaczo i mam ne podawac mu wit d, a ja i tak o niej zawsze zapominalam.... i boje sie ze bedzie z tym problem...
Ktoras z dziewczyno ile dobrze pamietam tez miala ten problem i co z tym robic????
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i brzdace 😘 😘 😘

adaś spiuchna 🙂
Bylismy u lekarza na comiesięcznej kontroli i wszystko jest ok 🙂 nadal trzeba walczyc z uczuleniem i zmianami na skorze.w czwartek idziemy do dermatologa czekalam 3 tygodnie na wizyte bo podobno jest bardzo dobra i pomaga na zmiany na skorze zwiezane ze skaza.
pogoda sie u nas szybko zmienila i łep mi peka wiec ide sie polozyc do jutra 😘

• Mamusia
hej...
nadrobilam i kurcze zapomnialam co mialam odpisywac... 😞
tak mnie boli glowa ze na pol mi peknie 😞

Asia cos o dentyste pytalas... to u nas 100 min,
Aga rajtki drogie no.. wogle dla dzieci rzeczy, ja kupuje rajtki tyez w lumpku.. tylko chlopcu inaczej bo pod spodniami nie widac jakie sa a dziewczynka jednak sukienka czy cos ...

w lumpie malemu kupilam dzis kolo do plywania z siedziskiem 😁

• Mamusia
Kasiu.. slyszalam ze Ciebie znowu boli glowa.. Asia chyba tez widzialam a ze mialas znoeczulenie to czytaj...
mhm.... taa....
http://abcmigrena.pl/historie/bole-glowy-po-porodzie
http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=173285
jak mi ktoras powie ze cc jest lepsze to wisi za picze na pekinie!! ☺️

Przez kom pisze więc będzie krótko i nieskładnie 🙂
Gdzie Iw?!
Jutro pooglądam Frania nóżki chude 🙂 i te linki do Cc.

Ania to ja Ci ja wisze bo chce przy następnej ciąży Cc. Póki co mam takie założenie 🙂 planowana itd
Głowa też mnie napieprza i plecy.
Byłam w koleżanki od tej małej Emilki! Kochana jest 🙂 taka ma słodka mała stópke 🙂
A później u mamy. I tyle z mojego wychodnego. Tak jak którąś tu pisała że nawet nie tyle że nie ma z kim wyjść ale z tymi co można to już się nie chce czasu spędzać 😞

obejrzałam filmik, Ela hehe ćwicz małego ćwicz będzie biegał po dyskotekach 😁
a ta muzyczka to dzwonek w telefonie? bo też taki mam 😁
aha a ta pani czarnym to Twoja mama???

a co do tych boli głowy po CC, to hmm ja nie wiem, bo mam i bóle i pęknięta piczke także nadal upieram się że wolałabym bóle a bez pękniętej piczki, z która mam w pip problemów swoją drogą 😞 także nadal obstaje przy CC planowanym przy następnej ciąży.
widziałam blizne tej mojej Eweliny! pffff, tymbardziej poproszę!
a nie kurna po 10 godzinach bóli mieć to co mam...
ide bo łep mi rozwala 😞
do jutra!

dupa - jaś 1 kreska na tescie 😞(

wiedziałam że będę zawiedziona ☺️ 😞 ehhhhh
Dawid mnie przekonuje żeby się starać, ale świadomie się zdecydować to co innego, teraz muszę przemyśleć, zastanowić się - on mówi że nie ma nad czym, tylko działać 😜 ale..... łatwo mu się mówi..... to ja spędzę znów w domu tyle czasu, wiem że nagroda wielka ale jednak ☺️

Zobaczymy, dam znać 🙂 jak coś postanowimy 😉

Aga Ty nie myśl nawet o cesarce, JA - w życiu!! szwagierka od 4 m-cy nie może się po cesarce pozbierać, zapalenie za zapaleniem, antybiotyk za antybiotykiem, cały brzuch spuchnięty, MASAKRA!! 🤢

dzien doberek
Aniu no ciekawie na tym forum sie panie wypowiadaja i jak to prawda z tym bolem ze przez znieczulenie to kicha
Ja mialam znieczulenie ale inne niz ty bo ja moglam chodzic po znieczuleniu a ty musialas lezecz przez dobe 😞
Wczoraj gadalam z moim M o tym znieczuleniu bo on podpisywal zgode i mowi ze tam cos bylo ze skutkiem ubocznym moze byc bol glowy 😮ale wtedy bylo mi wszystko jedno liczylo sie zeby przestalo bolec 🙂

kasiu no to szkoda ze jedna kreska 😞 ale jak chcecie to działajcie 🙂

qrka nie zawsze tak jest że test pokazuje prawdę. może jest za wcześnie? nadal trzymam kciuki 🙂

eee jak dojdzie co do czego to wtedy pomyśle, na dziś jestem zdecydowana na planowane - zapłacone! CC...

eeeeeee Ania nie pytaj. trzeci gin potwierdził wersje pierwszego, czyli pęknięcie szyjki - do całkowitego wyleczenia tylko operacyjnie. nie będę Wam pisać o tym co mi się dzieje tam...bo czyta to admin i mi wstyd przed chopem 🤪 ale nie chciałybyście tego mieć... 🤔

Ewa dzisiaj przeszła z jednego pokoju do drugiego....no to jazda się zaczyna 😁

• Mamusia
Tak Aga ta w czarnym to moja mama 🙂 Wiecie co...Nawet gdybym za drugim razem miała rodzić to nie wiem co bym wybrała. Ciężko jest to ostatecznie stwierdzić. Bo każdy poród jest inny. I sn i cc. Po jednym cc laska może czuć się extra. A inna może umrzeć na stole. Albo mieć takie powikłania, że hej. No i pamiętajmy, że po CC trzeba mieć się baaaardzo na baczności żeby nie zajść w ciążę. Tak samo sn. Jedna raz ciach i gotowe , a druga będzie cierpiała godzinami. Ja nie miałam porodu sn. Więc nie umiem porównać no bo jak. Ale chyba i tak wolała bym CC. Tyle, że tym razem chciała bym mieć świadomość i widzieć co się dzieje...Tak! Nadal nie przebolałam tego, że nie widziałam jak odcinają malutkiego ode mnie. To już chyba pod jakąś terapię się kwalifikuje.
Qrka mi pierwszy test też nic nie pokazał. Dopiero po kilku dniach pojawiły się kreski i zaczęłam wyć 🤪

• Mamusia
hej 😉
kurde no jak Was bede musiala powiesic na pkin to Asia musi pomoc 😜
No ja mialam swiadomoc... i wolalabym nie miec ☺️ i tez nie widzialam pepowiny bo ten parawanik zaslonil ☺️
A leb dalej mnie boli.... 😠

Eh u nas noc az dziwne w miare ok 😉
tylko 2 razy na hetbe i 2 na przekrecenie 😜 rano go wzielam i spalismy dalej 😉
zrobilam mu kaszke manna... zjadl calutka miseczke 😮 z malinami 😉 z chl;ebkiem 😜
teraz siedzi na kolanach kolysanka w tle i widze odplyw delikates 😜

pogoda ze popzazdroscic 😠 deszcz 😠

oo juz spi 😜

Aniu ale ja rodzilam naturalnie ale jak chcesz to ci pomoge 😁 😜
Szczerze to jak bym miala jeszcze raz wybierac czy wziasc to znieczulenie to napewno bym wzielam mnie tak kregoslup bolal ze nie dalabym rady.
A na CC bym sie nie zdecydowala z wlasnej woli lezalam z jedna dziewczyna ktora byla po cc i normalnie kalectwo ani dziecka nie mogla podnies ai zgiac sie pozadnie zeby skarpetki zalozyc ale tak jak ktoras napisala każda inaczej to przechodzi .