Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Agaa napisał(a):
ej dziewczynki mam pytanie.
bo wlasnie mnie moja 'kolezanka' zaczepila i gadamy o szczepieniu.
ona ze bierze te skojarzone, a ja jej na to ze tez bym brala jak by mozna sie bylo kiedys zt ego wycofac ze chce te bezplatne, a ona do mnie 'jak to? przeciez mozna"!
no to jak? mozna czy nie mozna?
przeciez bylo mowione ze jak sie zacznie brac te skojarzone to trzeba do końca no nie???
zwariuje zaraz! ;-)

przepraszam ,że sie wtrące ale nie można przerwać trzeba do końca ciągnąć czy się kase ma czy nie 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aga 🤢 ja nie wiem to jest jakoś pokombinowane, my od początku bierzemy tą 5 w 1 PENTAXIM (bodajże) cena 100zł i Iga ja znosi znakomicie, ano razu gorączki, płaczu tez nie było zbyt wiele, za 1 razem tylko spała dłużej niż zwykle.

poszukam jak to jest bo pewna nie jestem,

o to już wiadomo

Ania8888 napisał(a):
A moze jej chodzilo o pneumokoki i te inne??

ale to chyba tego tez nie można przerywać 🤢 nie wiem my sie na to nie zdecydowaliśmy, bo koszt masakryczny 🤢 ☺️

• Mamusia
Agaa napisał(a):
nie! o te skojarzone i dokładnie o te pentaxium...

ja też uważam że nie można, a ona swoje...i że jej tak powiedzieli w przychodni!

Az mi sie chce powedziec NIECH ZMEINI LEKARZA BO TEN CIE OKLAMUJE 😜

Nie Elu nie bede. to jest luksus a 2 to jest choroba wstrzepiona w organizm.. ile tego.. nie nie..

Agaa napisał(a):
qrka nie 'jw' tylko 'jn' 😜

ja też nie szczepie, nie mamy na to kasy...

🤪 a no! 😜
jak tam Wasze dziabągi już śpią??
Iga padła ani nie mruknęła 🙃 w ogóle w porównaniu do dnia wczorajszego to była hiper grzeczna, musiało jej nieźle dać w kość z tymi zębami wczoraj 🤢

napisałąm posta i mi sie skasował...
wiec jeszcze jedno glupie pytanie

czy TRZEBA podawac te kaszki/kleiki i inne? czy jest taki wymóg?
tak jak np z mlekiem? trzeba i koniec..
bo moja kaszek nie lubi, robi po nich zle kupy, a ja do kleikow jakis mam wstret...

Agaa napisał(a):

bo moja kaszek nie lubi, robi po nich zle kupy, a ja do kleikow jakis mam wstret...

Aga jak nie toleruje kaszki to bym jej nie dawała, kaszka to pełnowartościowy posiłek taki jak słoczek-obiadek albo to co sama zrobisz jak nie 1 to 2 i już 😜 (tak mi sie wydaje 🤨 )

• Mamusia
Agaa napisał(a):

Aga mojej kumpeli maly nie dosc ze nie lubi to jeszcze w kaszkach ejst jakis sklad co jest uczulony na niego! i daje mu budyn...
Na zwyklym mleku...
Wiem ze Domi - bo dzis mowila tez malemu daje.. moze sprobuj tak jak ja... z ziemniaczkiem i czyms tam, dodac troche mleka czy bedzie lubila i czy nie wyjdzie jej nic i jak z kupa... jak ok to sprobuj budyn jej dac moze polubi 🙂

czemu nie tolerujesz?
kupiłam mojej takie trzy op w tesco z puszką bo w promocji a ta dupcia nie chce jeść! 🙂 pluje i brzydkie kupy robi...mi tams makuje, ale przeciez nie bede jej zjadac codziennie, wiec narazie odpuscilam

a Wy mi powiedzcie.... jak to jest z ta witamina D 🤨 bo my na butli jesteśmy już 1.5 tygodnia i jej nie daje bo na szkole rodzenia mówili że jak sie karmi piersią to tylko dawać, a gdzieś wyczytałam że trzeba na butelce też i sama nie wiem ☺️ a wizytę-szczepienie mamy dopieoro w przyszłym tygodniu, nie chciałabym tego zaniedbać-tego podawania tej witaminy a wiecie za duzo to tez nie dobrze, ja karmię ją bebiko 1

jakie fiszki?
te 'banery' reklamowe?

qrka co chwile ktoś tu o to zapyta...ja daje, bo podobno do 1r.ż., ale też chce na następnym szczepieniu zapytać jak to jest.

Agaa napisał(a):
czemu nie tolerujesz?
kupiłam mojej takie trzy op w tesco z puszką bo w promocji a ta dupcia nie chce jeść! 🙂 pluje i brzydkie kupy robi...mi tams makuje, ale przeciez nie bede jej zjadac codziennie, wiec narazie odpuscilam

napisałam: jak nie toleruje..... (nie ja, Ewa) 😜
JA UWIELBIAM TE KASZKI mnaiam 🤪 zawsze kończę po Idze jak już jej wystygnie za bardzo

• Mamusia
Owoce no chyba nie... deserek chyba zeby byl jakis...

Aaa z ta D to ja nie wiem... ja tam sram i mu nie daje... moja mama tez nam nei dawala i jakas neidorozwinieta nie jestem... Zreszta taka zajebista witamina a kurde co... na zebrach ma zrosty od tego i szybkiego rozwoju a mi kaze mu ejszcze to wciskac... oczko tez mu ucieka i jakos poprawy nie ma....
sram to!
po za tym w warzywach owocach i mleku juz jest wystarczajaco a teraz slonko bedzie coraz czesciej - czyli naturalna D.

qrka napisał(a):
Agaa napisał(a):
czemu nie tolerujesz?

napisałam: jak nie toleruje..... (nie ja, Ewa) 😜
JA UWIELBIAM TE KASZKI mnaiam 🤪 zawsze kończę po Idze jak już jej wystygnie za bardzo

wybacz, czytac nie umiem 🙂

• Mamusia
Agaa napisał(a):
jakie fiszki?
te 'banery' reklamowe?

qrka co chwile ktoś tu o to zapyta...ja daje, bo podobno do 1r.ż., ale też chce na następnym szczepieniu zapytać jak to jest.

to ten baner. wku mnie.... 😜 smeiszny wyraz jakis taki FISZKI 😜 ehhe
A ja daje jak widze ze psika za duzo albo pokasluje wit c i calcium 😉