Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ania87 napisał(a):
Eluska_09 napisał(a):
Agaa napisał(a):
Eluśka no ja też czekam, nawet się z niej śmieje. ale nie działa. taki ma okres...jakoś to musze przetrzymać, przecież jej nie zjem tego rozmemłanego biszkopta 😜

fiknęła...a jaki ryk był łooo 🙂

i biszkopt jej wystarczaaa?
mojej mały słoiczek owoców to mało.

moja je pol sloika czy to zupki czy deserku, a mleka to ciagle 150 wystarcza 🤔 a pulpet jak nie wiem, to ja nie rozumiem

ja jej kiedyś kupiłam w sklepie jakiś obiadek w słoiczku tylko ten duży
jakiś taki gęsty z kawałkami bo po 9 ms
a ona wsuneła całyt
ale to wyjątkowo bo karmiła ją w sklepie.
Idziemy kupe zrobić na nocnik i lulu

Eluska_09 napisał(a):
porządki..? a co to?? 😜 😜
Agus potwierdzam NO WAY!!
praktyki, prace, szkoła, dom , dziecko
NO WAYYY!!!

hehehe 🙂 😘 😘 😘
u mnie bez praktyk,pracy, szkoły....a też nic nie zrobione?! może jak by mnie nie bolało? eheeee....no na pewno, fajna wymówka znowu 🙂

moja nienawidzi słoiczków! mam nadzieje że od dzisiaj nie zrezygnowałą też z deserkowych...bo nie powiem, jest to wygodne, tymbardziej że słoiczki dostaje od wujka z dołu 🙂
a ile mam obiadków!!! kurczaczek z warzywkami i czymś tam, cielęcinka, indyczek....chyba nawet królik?
a ona gardzi...pluje...więc nie otwieram, bo szkoda wyrzucać 😞

właśnie, byłam ciekawa i miałam pytać jak Ty to przechowujesz.
hehe ja mam w kostkarce do lodu powsadzane kawałki kurczaka, jak ptorzebuje to cyk i wyskakuje kosteczka 😁
strasznie to drogie daj spokój! jak to się ma do tego zrobionego z kawałka ziemniaka? chyba 10 do 1 !

• Mamusia
a wlasnie czytam o tym gerberze ale na szczescie jeszcze nie dawalam z miesem z gerbera. tylko deserki narazie. a reszta z bobovity i czegos tam jeszcze. ale kurde przyznam sie ze nie czytam tychh etykiet. faktycznie sie czlowiekowi wydaje ze takie cos powinno byc sprawdzone a tu takie cos. a gdzies indziej w europie tego nie robia a w pl tak, co tu dizeci gorsze czy co?
a tak poza tym to ja nie rozumiem tej politykie, te same firmy, np vanish, w pl gowno daje, plama jak byla tak jest, niemieski vanish rewelacja, z angli podobno tez dobry 🤔 zajadam sie ostatnuio activiami i janusz mi kupil jak byl w niemczech kkilka, i m,in kupil taka nayralna z ziarnami zborz,co ja bym nie kupila pewnie sadzac ze nie dobre, byla pyyycha, najlepszy smak z actoivi jaki jadlam, taki slodziutki kremowy. i poszlam do sklepu zeby kupic ten sam tu.. nie zjadlam nawet pol taki fee 😮 😮 powiecie mi jak to dziala ze w pl taki szajs z wszyst

Ania nie mam pojęcia! ale masz rację!
nie ma to jak proszek niemiecki czy płyn do płukania! pachnie w całym domu a ciuchy wyprane pachną do następnego prania 🙂
o słodyczach nie wspomne....sama czekolada z okienkiem? no hallo! albo baaa miśki harribo!
w polsce to nie szajs ( bo szajs jest niemiecki 😜 ) w polsce to gówno 😁 😁 😁

• Mamusia
Agaa napisał(a):
właśnie, byłam ciekawa i miałam pytać jak Ty to przechowujesz.
hehe ja mam w kostkarce do lodu powsadzane kawałki kurczaka, jak ptorzebuje to cyk i wyskakuje kosteczka 😁
strasznie to drogie daj spokój! jak to się ma do tego zrobionego z kawałka ziemniaka? chyba 10 do 1 !

co ajk sie ma??
no prosze Cie...
zrob kurczaka w warzywach.. masz identyczne jak w sloiku?? NO NIE....
albo najlepsze.. ze one wszytskie smakuja TAK SAMO 🤨
🙃

No ja robie tak ze gotuje mieso osobno....
potem w wiekszym garku jak na warzywna zupe
w mniejszym jakas inna np z ciukini czy barszcz..
czy cos co mozna polaczyc z warzywami..
czy co tam
i lacze miksuje i jest kilka sloikow 😁

• Mamusia
moja tez pluje tymi z miesami, jakimikolwiek, ale jak zrobie miecho w domu tez nie je. ale warzywka juz je jak jej dupe przyglodze troche, bo jak tylko tyroche glodna to woli w rece to wziac i ciapac! a tak to je dynie z ziemniakami, itd dzis nawet szpinak zjadla i wczoraj, no bo po pol sloika je to mam na 2 dni i deser tak samo. a ten szpinak to ochydny byl a zjadla..

no jak się ma cena takiego słoiczka do zrobionych przez nas 'potraw'. w sensie ile tych naszych potraw wyjdzie na cene tego słoiczka?! 🙂

ej kurde jeszcze jedno i idę się kąpać...powiedzcie mi...ile u Was kosztują ziemniaki???
u nas 1,9zł!!!! nosz kurde?!! helloł 😲 a jabłka? 4,7 ostatnio!!!

• Mamusia
aaa przestan w PL z czyms mieszaja zeby bylo wiecej i sprzedawaja potem za Bog wie ile.....
Ale czekolade maja mmmmmmm studencka..mmmmmmmmmmmmm 🤪

Ale jak tak poczytac sobei co w tych sloikach ejst to... hmm.... kurde dla mnie calosc to 100% tak?
to np czemu ejst 15 miesa 10 czegosta i czegos tam ze tego wychodiz ok 70 % a reszta to K... co???????????????????

• Mamusia
dlatego jak tylko moge sie zaopatruje w cala chemie w niemczech. a plyny do kapieli. kuurde, kapie sie kiedys w niemczech u takiej babki i taki zajebisty plyn kokosowy taki gesty pachnie jak nie wiem,.. zużyłam jej troche przez kilka dni i chcialam odkupic, siory pytam gdzie to kupic i gadam jej nazwe a ona moi ze to taki najtanszy za pare centow, no szok, nie wiem jakos kolo 2 zl wychodzilo czy jakos tak!!!

Ania8888 napisał(a):
aaa przestan w PL z czyms mieszaja zeby bylo wiecej i sprzedawaja potem za Bog wie ile.....
Ale czekolade maja mmmmmmm studencka..mmmmmmmmmmmmm 🤪

Ale jak tak poczytac sobei co w tych sloikach ejst to... hmm.... kurde dla mnie calosc to 100% tak?
to np czemu ejst 15 miesa 10 czegosta i czegos tam ze tego wychodiz ok 70 % a reszta to K... co???????????????????

powiedziałabym Ci co 😁 szczerze to nawet nie czytałam etykiety, bo tak jak Ania mówi to przecież to jest dla maluchów to z góry nabiera się zaufania, a jednak dupa zbita :/
ząb napierdziela masakraaaaaaaaaaaaaa

ja tez mroze kurczaka i wolowine w kawałkach
a wiecie cooo
w cyckach z kurczaka i indyka jest najwiecej hormonu wzrostu
i dlatego dziewczynki w wieku 9 lat maja nawet miesiaczke
rozmawialam z lekarzem ostatnio o tym

• Mamusia
Agaa napisał(a):
no jak się ma cena takiego słoiczka do zrobionych przez nas 'potraw'. w sensie ile tych naszych potraw wyjdzie na cene tego słoiczka?! 🙂

ej kurde jeszcze jedno i idę się kąpać...powiedzcie mi...ile u Was kosztują ziemniaki???

aga ja nie wiem bo ja ze wsi i mam to swojej uprawy, tzn ziemniaki, a jakbka tez beda ale pozniej 😁 teraz kupuje ale nawet nie pamietam za ile..

Eluska_09 napisał(a):
a wiecie cooo

słyszałam też o tym, ale hmmm jakoś mnie to nie ruszyło.
bo serio jak byś się miała zastanowić co dać temu dziecku to naewt marchewki wyhodowanej w ogródku nie dasz...:/

• Mamusia
Eluska_09 napisał(a):
a wiecie cooo

powiem siostrze bo ona taka niska to moze urosnie 😁 😁

Agaa napisał(a):

1,90 ??
haah no to dobre u nas 2,2- 2,40 :/

Agaa napisał(a):
Eluska_09 napisał(a):
a wiecie cooo

słyszałam też o tym, ale hmmm jakoś mnie to nie ruszyło.
bo serio jak byś się miała zastanowić co dać temu dziecku to naewt marchewki wyhodowanej w ogródku nie dasz...:/

zamiast tego cycka z kurczaka można dać skrzydełka i Nika też dostaje skrzydełka.
aa posrane to to.. :/

• Mamusia
ja tez mam krolika w kawalkach pomrozonego ale ona nie chce jesc 😠 a tye sloiczki male sobie zostawiam i wlasnie mysle w nich mrozic, chyba sie nadaje no nie? ania ty to normalnie w sloiczkach do zamrazarki dajesz? nie peka czy cos? czy plastikowe jakies masz opojemniczki?