Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Elu jeszcze moje kondolencje trzymaj sie tam jutro słońce !! 😘
Ja wkońcu bede mogła tu zaglądać bo mam czas z uwagi na l4 na Kacpra
który znów jest chory 😞
Ma zapalenie oskrzeli i jestesmy na antybiotyku biedulek tak sie dusi w nocy 🤨
Nie mam go z kim zostawic ponieważ teściowa wzieła wiekszy etat to ja musiałam iść na L4.
Szczerze nie narzekam bo wkoncu moge przebywac całe dnie z malutkim 😉
ogólnie u nas bez zmian jest ok 🙂
a teraz musze juz uciekac oglądać z moim dzieckiem marte mówi bo on sam nie lubi oglądać 😜
buziaki 😘

Dosik dużo zdrówka dla Kacperka to taki czas na choroby 🤢
  • Moja córa też się rozkłada miała teraz stan podgorączkowy i jej ciągle zimno moja mama wraca jutro ze szpitala kilka dni byłam sama to sobie wyobrazcie jakie schizy już miałam 😞 tu sprzątanie gary pranie mycie młody tu zadania i do tego piec do którego musze łazić z Pawłem 🤢 masakra ale dajemy radę.
  • Dosik kiedy będziesz mieć czas na czacika i inne lasencje hmmm???? 🙃

• Mamusia
    A to trzeba bylo wolac przez fb 🙂)) mialam wloaczone zaly czas bo cos sciagalam.
    My po tym baliku rewelka.
    Ja cos dziwnie sie czuje jak nie klucie w klatce albo brzuchu to bol w pachwinie a dzis kregoslup tak nawala ze tylko jak siedze to mnie nie boli... wylam strasznie tabsy wziete i da sie zyc...aaale przejdzie 😉

Ale dzis mialam zonka... ogladam se trudne spr a tam moja kolezanka... heh sie wkrecila laska.... 😜

Dosik duzo zdrowia dla Kacperka 🙂 🙂 🙂 I Perelka dla malej 🙂
    Perelka a co Twojej mamie ze w szpitalu byla?

czy wy widzialyscie o tej babie co dzieci swoje mordowala????
    I o tym kilku tyg pobitym chlopcu????
    Matko co sie robi... co te dzieci winia? siebie niech zakopia czy pobija.... jaaaaa 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
    Moja mama też miała operowane kolano, ale nadal ją boli. Czasami tak bardzo aż jej puchnie. Ale przeciez po co to leczyć nie? Lepiej obarczać rodzinę narzekaniem jak boli 🤢 Z tymi rodzicami......
    U nas w miarę ok. Oboje tacy na pograniczu choroby jesteśmy. Mnie coś gardło smyra i troszkę pokasłuje, a mały to samo plus katarek leciutki. Ale na razie walczymy z tym domowymi sposobami.
    Tak to już lepiej trochę u nas pod względem finansowym. Dzisiaj pierwszy raz od baaaardzo dawna zrobiłam większe zakupy. Bo dosłownie do dziś żyliśmy na oparach i tym co wymyśliłam z kilku produktów.
    Oprócz tego strasznie już tęsknię za K. Już ponad miesiąc się z nim nie widziałam. A zobaczę go dopiero w grudniu 😞 Więc jeszcze 6 tygodni aż ! A czemu tak długo? Bo mają bardzo mało pracy więc bardzo mało zarabia. I zwyczajnie nie stać nas na jego przyjazd. Ale przetrwamy to. Musimy! Marzymy oboje o tym, żeby pod choinkę dokończyć małemu pokoik. I dlatego tak też chcemy jak najwięcej zaoszczędzić. Plus on ma swoje pieniązki w skarbonce i K mu zbiera drobniaki tam u siebie. Więc co jak co , ale malutki finansowo zabezpieczony.
    Franusiowi już minął etap wścieklizny. Długo z nim walczyłam, ale się udało. Wiadomo, że za jakiś czas pewnie znowu to wróci, ale cóż...Też dam radę. Ostatnio tylko na K się zdenerwowałam. Bo mały coś do mnie pyskował i zamach ręką wziął a K zaczął przez skypa na niego krzyczeć i do niego gadać że zaraz w dupę dostaniesz! No więc spokojnie , ale go opierniczyłam. Że ja trochę inaczej dziecko wychowuję. I że ja go uczę że nikogo nie wolno bić. A skoro tata może to czemu nie on prawda? Poza tym co to za powód. Ma być grzeczny bo dostanie lanie??? Mówię K , że ja staram się go uspokoić , poczekać aż on się skupi i zacznie słuchać i wtedy zwracam uwagę mu i tłumaczę, a nie jak on taki nakręcony to jeszcze ja się będę darła na niego to jeszcze gorzej on się wscieknie. A ten do mnie, że już mu zwracałam a on dalej swoje....No cóż. Nie od razu Kraków zbudowano nie? Dziecka nie da się wychować jednym zdaniem. Codziennie trzeba walczyć i się męczyć. Ale jak widać efekty w końcu są. On by chciał jednym słowem zatkać małego i żeby jak w zegarku chodził. Tyle, że to jest właśnie życie na odległość. On nie wie jakimi metodami wychowuje małego na co dzień i potem wychodzą takie sytuacje.
    I tak jak Ania mi pisała. Jak jestem sama z małym to ma mniej bodźców i nikt go nie rozprasza to łatwiej mi z nim dojśc ładu.
    A może chat wieczorem?

Witam,witam i o zdrowie pytam przepraszam że mnie nie było ale mój R był na 3 dni az i dopiero sie widzimy calkiem przed swietami
  • Eluś coś wiem na ten temat z rozłaką mój to tak co dwa trzy miesiące zjeżdża a co do tego zachowania to u nas to samo no ale coz tak to wyglda mama tu tata tam i klotnie 🤢
  • no teraz mam troszke wiecej czasu jak co to czacik 😉 Pozdrawiamy i całujemy 😘

• Mamusia
    Hej, u mnie troche lepiej.
    Pogrzeb.. makabra...

Nisia przeziębiona, a ja chciałam iść z nią na cmentarz jutro albo we wtorek ale chyba za to przejdziemy się do lekarza.. :/
    Na razie katar, ale teraz słyszę, że przez sen kaszle. Jak się nie poprawi to nie będzie wyjścia.
    Ja weekednd w weekend szkoła praktycznie, także też zmęczona dziś.
    Na chat chętna, tylko konkretna data i godzina i będe 😘

U nas lepiej 🙂
    Kacper wyzdrowiał ale do piątku zostaje w domu i do żłobka nie idzie.
    z M miałam straszną sobote żarliśmy sie że ojeju 😮
    ale już jest ok.
    13-stego ide z kacprem do laryngologa by go zabczył
    na czacik tak jak Ela napisała napiszcie kiedy i o której a sie zjawiam 😁
    bo tak to nigdy sie na konkretna godzine nie umówimy
    co byscie powiedziały na:
    Dziś wieczorem o 21 ??

• Mamusia
    U nas wariackie papiery.. ciagle cos do robienia zalatwienia.
    Laski super promocje w LIDLU NA CIUSZKI DZIECIECE OD GATKOW PO BUTY 😉)

My dzis na badaniiu krwi z M.... o matko jak plakal strasznie 😞
    Nie mogla mu zyly znalesc, dobrze ze tesciowa byla ze mna bo nie dalabym z ta pigola rady 😞
    NAdal placze ze go boli i raczke cala sina ma i spuchnieta 😞

Ogolnie nic mu takiego nie jest tyle ze ciagle ma chrostki w kolo siusiaka i na pupie czasem na buzi... i nie wiem czy to cos w siuskach czy co.
    I rutynowe badania kontrolne.
    Siku mial tylko pare miesiecy po ur a krew rok temu.

A my spoko.... sofe znalazlam dla niego po ciezkich bojach 😉

• Mamusia
    U nas tych promocji to tyle co kot napłakał 😜 Ja czekam na promocje w centrach handlowych bo np na następny rok mały nie ma ubrań już w ogóle. Tak to zawsze za wczasu po lumpach latałam i kupowałam i czekały. A teraz nie ma nic. A parę rzeczy mi się w H&M dla niego podoba , ale nie za taką cenę jak dziś....
    Powiem wam, że dzisiaj mi się śniło, że jestem w ciąży 😮 Ale nie nie, nie jestem na pewno. Może po świetach będę jak stary po prawie trzech miesiącach wyposzczony wróci 😁 😁
    No, aleee....Jakie dziwne uczucie. Z jednej mega się cieszyłam, że maluszka mam w środku. A z drugiej byłam przerażona znowu , że może operacja czyli cc a potem te cyce pełne mleka, wstawanie, ząbki .....Brrrrrrrrrrrrrr 🤔

• Mamusia
    Eeeej Anka.... Ty juz masz 38tc ????????????????
    Serio czy suwak oszalal??
    Bo mi sie wydaje jak bys ty dopiero pare m temu mowila ze w ciazy jestes 🙂 🙂

U nas spoko 🙂
    wpadamy powoli w swiateczny wir i poszukujemy ozdobek do robienia 🙂
    Czy i co tu komu kupic na prezent 😉

Elka ja lubie takie sny... mysle ze jak bylam w ciazy to bylo cos.. mmm 😁

Dobryyy wieczór Ela no niezłe masz sny fajne 🤪 🤪 życze Ci żeby się spełniły w odpowiednim momencie 😘
  • Aniu ładnie ten czas zleciał już końcówka 🤪 Zużo zdrówka życzę 😘
  • Anka a ja już mam głowę spokojną z prezentami jestem gotowa na choinkę 😜 😎 mniej więcej życzenia dzieciaków spełnione dziś się obkupiłam normalnie szal był w Auchanie 🤪 🤪 🤪 ludzie to jak w transie przy zabawkach siedzieli a przy lego i lalkach monster high to już nie wspomnę szok już kartkę wywiesili brak sprzedaży hurtowej !!!na jedną osobę 5 sztuk bo takie tanie te oryginalne młoda chciała te lalki bo szał mają na nie dziewczyny w szkole to dostanie od babci jedną a od nas w jednym pudelku dwie a młody ten statek z truposzami co reklamują w tv 300klocków za 59zł to chyba nie drogo prawda???i auto zdalnie sterowane a od babci grę toy story na psp no i Pawlo od babci i nas stół z narzędziami z wiertarką imadłem itd bo u kuzynki przy tym cały czas siedział 😜 nooo to by było nie wiem co mojemu kupić 😞 i powoli zbieram na ciasteczka produkty 🙂
  • Pozdrawiamy i całujemy jak ktoś chory to duzo zdrówka życzymy 😘 😘

• Mamusia
    W tym roku mam totalnego fioła i chcicę na święta 🙂 Nie wiem skąd i dlaczego, ale mam. Póki co tak jak ania szukam inspiracji na piękne ozdoby, które mogę robić z malutkim. Raz , że kasy zaoszczędzę jak sama zrobię dekoracje, dwa że nie mam czasami nic do roboty, a trzy mały się nie nudzi 😜 Bo co tu robić w taką pogodę. Póki co nie pada to jeszcze łazimy na spacery wózkowe, albo z psami po polach latamy.
    Ciasteczka to tak na początku grudnia. Żeby trochę na mikołajki zjeść 😜 Robimy na bank maślane i pierniczki ala alpejskie. Pyszne 😉
    Prezenty...Hmmm....I tu ciężko bo słabo z funduszami 🙂 Póki co mam zamówiony prezent dla....piesia teściów 😁 Bidulek jakieś 7-8 lat temu cudem przeżył wypadek, a teraz ma raka 😞 A teście go na takiej obleśnej obroży i zepsutej smyczy prowadzają. To na psim forum od dziewczyny, która szyje za darmo psie akcesoria zamówiłam i smycz i obrożę. Najlepsze jest to, że płaci się grosze i w dodatku cała kwota idzie na potrzebujące psy. Więc jak by któraś dla psa czy kota szukała szelek, obroży lub smyczy to mogę podać namiary 😜
    Dla Franka mam milion pomysłów na prezent. Ale to musze popatrzeć w hurtowni i na all i ocenić gdzie najtaniej.
    Tak to tylko siostrze kupię jakieś akcesoria do pokoju. Mama chce jej mój pokój wyremontować i dać na święta 🤪 To jakąś firankę, czy doniczkę kupię i gitara 🙂
    A reszcie tzn rodzice i K rodzeństwo dostana po kawie, paczce naszych-Franiowych ciasteczek i choince z piór albo makaronu, które sami zrobimy 😉
    Ale się rozpisałam....Uhhh..... 😁
    Iwona dzieciaki Twoje to są w takim głupim wieku, że właśnie to co inne mają to też chcą. U nas na razie tzn u mojej siostry zbierają karteczki, ale ona o dziwo nie ulega takim modom, trendom i tym co inni mają tylko ma własny gust i kupuje to co ona chce 😮 A ma 9lat. Lalkami w sumie bawiła się do 5roku życia, potem powiedziała, że to dla dzieci ahahahah 🤪

Kasiu jakos dajemy radę 😉
  • Ela z tym wiekiem to ty mi nie mów tu bunt dwulatka tu bunt młodziezowy 🤢 a moja mała to jest jak gąbka pochłania co mają inne no ale nie wszystko karteczki już my dawno przerabiali a jeśli chodzi o lallki to prędzej dla mody niz zabawy ale na całe szczęście w Auchanie była mega promocja na to 🤪 bo tak to bym tego jej nie kupiła bo na allegro o 50zł droższe były 🤢 co do ciasteczek to już się nie mogę doczekać 🤪 🤪 🤪młodzi mi pomogą lubią to 🙂 dziś wymysliłam że kupie makaron gwiazdki wytnę z płyty prostokaty nie duże i będziemy naklejać makaron na to np.kwiatek kiedyś w przedszkolu to robiliśmy i malowało się to farbami i superowo to wyglądało więc jakieś zajęcie będą mieć 😜
  • A co do Pawełka to yhhhh zrobił się z niego straszny mamin synek 🤢 nigdzie się nie moge ruszyć ryczy nie chce puścić normalnie muszę uciekać a jak gotuję to wisi mi na nodze i też ryczy i tak z nim na nodze sie poruszam po kuchni 😠wczoraj wieczorem jak już był w łóżku to gonił do okoła i obgryzał łóżko 🤢
  • AAA ja se włosy rozjaśniłam 😎