Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

Gocha dlategov liczę na to, że jak się z nim tak wymorduję to urodzę przed terminem 😉 tylko tak jak pisałam wcześniej.. czekam z niecierpliwością na ten bezpieczny już tydzień 😉

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aluniant1991 napisał(a):

Przygotowuje się już powoli do tego latania 😁 z resztą po pilnowaniu siostrzenicy jestem przygotowana na łobuza 🙂 Przynajmniej wesoło będzie 😁 No widzę właśnie, ze masz bardzo wesoło 🙂 Mi mama przepowiada, że od urodzenia będzie płakał przez moje złośliwości w ciąży a jak podrośnie to za wszystkich da mi popalić 🙂

NIe ma się co stresać 😉 ja przy pierwszej ciąży też cuda odstawiałam;p hormony + głód nikotynowy;p;p a Kuba zasadniczo jest spokojnym dzieckiem 😉 pełnym energii ale grzecznym... niestety jak każdy ma swoje gorsze dni:/

Mogę zapytać o Twój nick?? 1991 to od daty urodzenia?? 😉

• Mamusia
poszłam opowiedziałam co sie dzieje i jak mnie zbadał to powiedział ze szyjka miekka, skrócona i główka małego nisko rozwarcia na szczescie nie ma ale do konca tego tygodnia znow musze brac fenoterol caly kilka razy dziennie a po 27 przejsc znów na polowe az do 9 mam brac zeby maly nabrał masy i zeby urodzil sie po 35 albo 36 tygodniu bo wtedy juz nie bedzie zagrozony zadnymi problemami zdrowotnymi ale i tak powiedział ze wkrótce urodze nie ma szans zebym donosila do terminu...
dostałam tez zwolnienie do szkoly az do momentu rozwiazania i zrobil mi wymaz z pochwy na obecność paciorkowca - Streptococcus agalactiae czy nosicielem nie jestem.. Masakra poprostu..

• Mamusia
jula napisał(a):
poszłam opowiedziałam co sie dzieje i jak mnie zbadał to powiedział ze szyjka miekka, skrócona i główka małego nisko rozwarcia na szczescie nie ma ale do konca tego tygodnia znow musze brac fenoterol caly kilka razy dziennie a po 27 przejsc znów na polowe az do 9 mam brac zeby maly nabrał masy i zeby urodzil sie po 35 albo 36 tygodniu bo wtedy juz nie bedzie zagrozony zadnymi problemami zdrowotnymi ale i tak powiedział ze wkrótce urodze nie ma szans zebym donosila do terminu...
dostałam tez zwolnienie do szkoly az do momentu rozwiazania i zrobil mi wymaz z pochwy na obecność paciorkowca - Streptococcus agalactiae czy nosicielem nie jestem.. Masakra poprostu..

oj biedna Ty 😞 dobrze ze poszłas 🤔

aluniant1991 napisał(a):
tak 1991 to mój rok urodzenia 🙂 młoda mama :P aaa no w sumie nie przedstawiłam się 😁 Ala jestem:P w moich okolicach jest wysyp 16latek 😁 także zaczynam się zastanawiać czy nie jestem już stara 😁

Pytam dlatego, że ja też miałam 19 lat jak zaszłam w ciążę;p niby rodziłam już jako 20, ale wiesz;p a teraz 21 i dwójka dzieci 😁
i ja np. się bardzo cieszę, że mi się tak poukładało 😉

jula napisał(a):
no i jak na zlosc musze nystatyne zakupic bo znow jakas durna infekcja sie przyczepila i mam podraznina sluzowke ;/ jak nie urok to sraka buuu
a wy jak tam?

Jula będzie dobrze 😉 grunt, że wszystko macie pod kontrolą 😉

• Mamusia
ciezko bedzie lezec i nic nie robic jak tu sterta ciuszkow jeszcze została bo wczoraj juz sily nie mialam haha a wy widze szalejecie w najlepsze heh 🙂 to teraz Gosia musisz sie postarac zebym cie nie przegonila masz czas do przyszłego tygodnia bo ja pozniej nie recze za swojego malego haha 😁 😁 😁

• Mamusia
Co do infekcji, bakterii itp mogę podać koleżance rękę. Tydzień temu wyszłam ze szpitala. Bakterie miałam po raz drugi i podbrzusze strasznie bolało. A jak już tam trafiłam to i okazało się, że prawa nerka powiększona i do końca ciąży leki. Także nie załamujmy się 😉 Zawsze mogło by być gorzej

gosia2301 napisał(a):
ja tez miałam 19 lat i uwazam ze to najlepszy wiek na rodzenie 🙂
Julitko wytrzymasz juz tak bliziutko i niedługo ukochasz swoja kruszynkę 🙂

Gocha jak to miałaś?? 😁 Przecież my dalej MAMY po 19 lat;D

• Mamusia
GoGr napisał(a):
gosia2301 napisał(a):

hahaha ja mam 19 lat i 8 latka w domu dobre 😁

• Mamusia
gosia2301 napisał(a):

Gosia innej opcji nie widze jak wytrzymac wole urodzic w 37 niz juz teraz wiec bede krzyzowac nogi jak sie da hehe

aluniant1991 napisał(a):
Co do wieku, ciesze się, że zaszłam w ciążę jako 18stka 😉 nie żałuję i bardzo się z tego cieszę 🙂 urodzę jako 19stka, co prawda ucząca się ale jakoś uporam się z obowiązkami 🙂

Kochana i na dobre Ci to wyjdzie 😉 wiem po sobie;p

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
hej cioteczki kochane 🙂:*:* ja po ogarnieciu chatki, obiadku i zakupach jeszcze zachaczylam o apteke i dostalam w koncu te elektrody do tensa i kupilam plyn do lewatywy yyyy ilosc mnie lekko zgiela i teraz chyba zaczlam sie przez nia bac 😁 😁

Płyn do lewatywy?? 😮
Nie żartujcie 😁 w szpitalu chyba robią nie? przynajmniej u nas pytają czopek czy lewatywa 😁

gosia2301 napisał(a):
GoGr napisał(a):
gosia2301 napisał(a):

hahaha ja mam 19 lat i 8 latka w domu dobre 😁

Przecież nie Twoja wina, że tak szybko rośnie;p