Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Gosia najpierw górne poszły 😉 Ale nie sugeruj się tym, że ma odbite - ząbku owszem już moga tam szarżować w dziąsełkach i stąd zdenerwowanie maluszka ale nie jest powiedziane, że jeśli już wpycha łapkę i się ślini to niedługo mu wyjdą.. bo po 1 - przez wpychanie łapci poznaje świat 😉 po 2 okres 2-3 miesiąca to okres tzw. ślinotoku u dziecka - organizm produkuje tej śliny bardzo dużo a mały nie potrafi jeszcze sobie z nią poradzić. Polecam masowanie dziąsełek gazikiem nasączonym świeżo zaparzonym rumiankiem 😉 To mu złagodzi 😉 ale ząbków bym się prędko nie spodziewała...

gosia2301 napisał(a):
no podejrzewam i na dziąsłach na górze ma odbite tak jak by 2 jedynku pod dziąsłem dlatego pytam a pięsci ma w buzi cały czas i sie ślini 😮

A co do tych jakby odbitych ząbków jeszcze - nie zwraca się na to uwagi ale dziecko tak ma prawie od urodzenia 😉 Mój też wygląda jakby mu miało coś wyłazić - z tym, że jeszcze nie wie co to rączka i nie ma tego ślinotoku, czyli objawów, które mamusie od razu łączą z ząbkami 😉

gosia2301 napisał(a):
Gosiu które zęby wychodziły najpierw Kubiemu górne czy dolne jedynki?

A i jeszcze jedno.. 😉 nie ma reguły które wyjdą pierwsze 😉 jednym wychodzą te, drugim inne 😉 córka kuzynki miała najpierw dolne dwójki potem górne jedynki 😁 hehe

• Mamusia
dzieki Gosiu nie spodziewam sie szybko bo wiem ze to trawa tylko Kamilowi pamietam najpierw na dole wyszły 😁i tak mu właśnie jak masuje spojrzałam wczoraj i wydaje mi sie ze najpierw wyjdą mu górne 🙂oj Gosia jak dobrze ze Cie mamy bo ty na bieżąco a ja już wszystko pozapominałam oklask dla Ciebie za dobre rady 😘

gosia2301 napisał(a):
oklask dla Ciebie za dobre rady 😘

hehe 😉 😘 przynajmniej się przyda na coś to moje ciągłe wypytywanie położnej i lekarzy 😁

A mnie znów dzisiaj boli podbrzusze 😞 nie mogę się na pisaniu przez to skupić...

Pewnie ją Alek zawezwał... 😉
Mój teraz śpi.. odsypia nieprzespaną noc 😞 też bym chciała...
Dobrze, że teściowa się Kubciem zajmie bo chyba bym się zaryła na śmierć..:/

o ja też marzę o tym, ze śpię 😉
Może teraz nadrobię trochę w kielcach.. chociaż.. pewnie znów bedę miała pobudki na odciąganie mleka i gówno z odsypiania:/
kurna.. ale coraz bardziej mnie korci, żeby sobie zapalić i odreagowac jak pojadę na uczelnię... Powoli mi sił brakuje:/a tu święta na karku 😞

• Mamusia
moj wlasnie zasnal w lezaczku ciekawe na jak dlugo 😉
Gocha ty to jednak skarb jestes normalnie kompendium wiedzy 😁 😁 buziak dla ciebie
A z tym slinotokiem to mi lekarka wlasnie mowila i moze dlatego moj sie tak wscieka i czesto sie wybudza bo potrafi sie nia zachlysnac biedaczysko

W ogóle to doła mam... nie wiem czy pamiętasz ale mam ciotkę (najmłodsza siostra mamy) - świetna kobieta, kiedyś pisałam ,że fajnie by było jakby miała dziecko. Jest ze swoim facetem już z10 lat, budują teraz dom, obydwoje super ludzie.. ale o dzieciach nigdy nie mówili.. dzisiaj brat mi powiedział, że w niedzielę miała zabieg bo poroniła 😞 strasznie mi jej szkoda... byłaby świetną matką.. pewnie przezywa teraz bardzo...

• Mamusia
wogole pralka namm wysiadla zajebiscie zaraz przed swietami 😠 😠i konrad wczoraj cale popoludnie cos tam kombinowal i dzis jak wroci sprobujemy zrobic pranie jak dalej bedzie woda wyciekac to klapa i musimy kupic nowa a tu siweta za pasemw styczniu chrzciny normalnie sie pochlastam 😠 😁

Marta trzymam kciuki, żeby pralka zadziałała... bo co jak co ale zepsuta pralka to jednak problem..

Chyba rzeczywiście pójdę coś przegryzę.. bo z tego głodu się skupić nie mogę...

oglądam na TLC ciąże z zaskoczenia;p dobre to jest 😁