Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja też tak robiłam 😁 woziłam pranie do mamy i wracałam do domu rozwiesić 😁
Zjadłam 2 kanapki.. ale gdybym nie karmiła to mogłabym nie jeść;p pasuje w końcu zacząć chudnąć...
A Gocha.. hmm.. coś chyba wspominała, że jej mały się szybko wysypia 😁

• Mamusia
Gosia uwierz mi ze gybym nie karmila piersia juz bym miala swoja dawna wage bo owszem jesc mi sie chce ale nie a tak jak musze jesc zeby dostarczyc maluchowi jak najwiecej odzywczych wartosci a mi by wystarczyla bulka z szynka i jakis obiad dziennie :/ i to jest to jestemy "uziemione" z jedzeniem

• Mamusia
Moj ma teraz etap slinienia sie i zachlystywania sie ta slina nootorycznie i comi zasnie to go to wybudza obledu mozna dostac w nocy wczoraj pierwszy raz od tyg budzil sie tylko na karmienia a tak ostatni tydzien budzil sie co pol co godzine i nie spal po 15 min i tak na okraglo cala noc tragedia

A mówi się, że karmiące szybciej schudną.. hahaha..
My za to ostatnio mamy baaardzo nieciekawe nocki:/ Mały budzi się koło północy i na tym koniec.. je-budzi się- je budzi się.. i tak na zmianę.. a ja przy tym nie śpię prawie wcale:/
Już ostatnio to mu nawet pieluchy nie zmieniłam ☺️ wstał rano cały przesikany..

• Mamusia
Gosiu ja tak mialam wczoraj zaczelo sie po 12 a skonczylo wieczorem na szczescioe z przerwami na sena ale jak nie spal albo nie jadl to plakal / ja nie wiem czemu tak sie dzieje czy cos mu dolega czy poprostu ma marudny etap w rozoju :/
gosia ja tez nie spalm cale noce mowie ci ze z wczoraj na dzis pierwszy raz od tyg spalam w nocy 🤪a tak tak ajk mowisz jadl pospal pol godz a ja lezalam i co juz zsypialam to tezn znow w ryuk i nososzenie bujanie karmienie i tak an okraglo az sie chyba przejad bo ktoregos ranka tak haftnal ze szok :;/a pieluszek tez juz nie zmieniam nawet i czasem 6 godz oczywiscie sprawdzam jak nie ma masakry to nawet go nie rozbudzam 🙃

gosia2301 napisał(a):
🙂 🙂 🙂zawezwał mnie syn a teraz płacze cały czas juz mi sił do niego brak 😞

Ja nie wiem co robić jak 15 min płacze... strasznie się boję jak zaczyna, że nie będzie chciał skończyć.. i z jednej str współczuje i strasznie mi dziecka szkoda a z drugiej szlag mnie trafia...

Marta ale ja powinnam zmieniać pieluchę bo mój straaasznie dużo sika 😉 i jak mu ne zmienię w nocy to rano jest cały mokry.. ale czasem już po prostu nie mam siły i ochoty wstawać ☺️

Wiesz.. czasem warto zatkać uszy i udawać, że się nie słyszy 😉 Mały też się musi nauczyć spokojnie leżeć... Ja nie biorę od razu na ręce jak płacze. Cicham mu tylko i smokola daję 😉 Na ręce dopiero jak widzę, że coś jest na rzeczy a nie tylko humory 😉
A w ogóle to odkąd go nakarmiłam (tak po 9 może w okolicach 10) to śpi cały czas 😉 szkrab mały 😉

Cierpliwości 😉 od małego musi się dostosowac do tempa życia 😉
powoli się unormuje mu wszystko 😉 będzie spał, jadł i w ogóle nie płakał 😉
Mój już zaczyna pokwękiwać... musze mu katarek odciągnąć i zanim cyca dostanie dać trochę herbatki 😉 niech zrobi tę kupkę to mu lepiej będzie 😉