Skocz do zawartości

Ból pleców | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tez mialam straszny bol w stawie biodrowym. Podczas chodzenia bolalo , a najbardziej jak chcialam wstac z pozycji lezacej. Najpierw bolalo lewe , a pozniej zaczely oba - pytalam lekarza , powiedzial , ze za malo ruchu , a ciezar dziecka naciska i w zwiazku z tym trzeba duzo chodzic , zeby te stawy byly ciagle rozruszane , w przeciwnym razie grozi naderwaniem , co prowadzi do cesarki.
Ale temat o plecach , wiec mi tez ten bol dokucza , ale nie przejmuje sie zbytnio , to normalne. Najgorzej jak dzidzia zacznie kopac po nerkach oj... ale podczas siedzenia zawsze wkladam podusie za plecy i pomaga.

• Mamusia
Bóle pleców i bioder to normalne - przecież nosimy dodatkowych ładne kilogramów. Żeby nie bolał kręgosłup - nie leżeć na plecach, tylko na bokach, ale wiadomo że długo się nie poleży bo biodra znowu będą boleć - na to rada - poduszka między nogi wtedy biodra są mniej obciążone tym rozciąganiem, przecież muszą troszkę przed porodem się "rozejść" żeby łatwiej nam było urodzić. Pocieszające jest to że to już niedługo :-)

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
ostatnio bylam swiadkiem na bierzmowaniu siostry wiec usiedziec w kosciele 1,5 h bylo naprawde ciezko..
poduszka miedzy nogami to nie dla mnie,bo nawet przes sen jestem nadpobudliwa i sie wierce jak cholerka 🙂
zasypianie na lewym bnoku jak najbvardziej..
polecam basen, doskonale rozluznia...

• Mamusia
u mnie brzuszek jest juz widoczny ale nie jest na tyle duzy żebym czuła jego ciężar... a starsznie boli mnie kręgosłup 🤔 mam takie dn, że ciągle narzekam a czasem zupełnie mnie nie boli. Do tego boli nie biodro! i to okrutnie!!!! jakieś skurcze to są chyba! słyszałam tez, ze dzidziuś na jakieś nerwy usiska i dlatego tak boli mnie biodro- czasem sie ruszyć przez chwile nie moge! tez macie takie bóle?

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Mamusie!! Jest to chyba najborsze!!! Bol czasami jest tak nieznośny ze ani leżec ani stac!! 😠
No ale tak to juz musi byc.. Osobiscie zaczne kozystac z basenów, choc szczerze musze powiedziec wczesniej balam sie korzystac z basenu ze wzgledu na infekcje... No nic jak nie sprobuje to nie zobacze 😉
Wspieram wszystkie co maja bóle 🙂 🙂