Skocz do zawartości

SAB SIMPLEX | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoras z dziewczyn stosuje Sab Simplex?? Chciaslam zapytac czy stosowac go tylko przy kolkach czy mozna go rowniez podawac profilaktycznie??

Prosze o odpowiedz 🙂

Ja stosowałam sab simplex ...profilaktycznie...dawałam zawsze około pół godzinki przed karmieniem ,teraz mam ten problem z głowy,ale dowiedziałam sie ostatnio o nowym leku na kolki tzn są to jakieś ziółka ktore wmasowuje sie w brzuszek malenstwa w okolicy pępka podobno jest to bardzo dobre poleciła mi to położna z mojej szkoły rodzenia nazywa sie Asefetyda i jest nie drogi w kosztach kosztuje około 5zł... 🙂 pozdrawiam 🙂

http://pl.wikipedia.org/wiki/Asafetyda0

Sab simplex to krople na dolegliwosci jelitowe. Nie kupisz go w aptece. Najlepszy jest niemiecki. Czeski nie jest tak gesty i gorzej dziala 🙂

No ja wlasnie nie wiedzialm jak stosowac. Mala miala kolki pomogla troche zmiana butelki ale dalej ja troszke mecza. Daje jej 15 kropli rozrobionych z mleczkiem bezposrednio przed karmoieniem.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja stosuje SAB SIMPLEX od poczatku,czyli od wyjscia ze szpitala bo maly od urodzenia ma problem z powietrzem w brzuszku wiec juz w szpitalu dostawal kropelki. Teraz ma 5 tydzien i wciaz mu podaje. Stosuje sie 15 kropli do kazdego jedzenia ale ja daje 6 lub 7 i tez pomaga. karmie piersia wiec dostaje lyzeczka. Polecam. Z niemieckich kropelek moge polecic rowniez rownie dobre LEFAX. Pozdrawiam... 😉 😆