Skocz do zawartości

TO JEST NASZA PIERWSZA CIĄŻA... | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lusia niestety nie zgodze sie z toba w kwestji ze w tej samej wodzie rodza np. 2 kobiety ta woda musi byc w jakiejs temperaturze ktora caly czas moja polozne utrzymywac, a po drugie do tej wanny nie nalewaja bog wie ile wody tylko tak do pasa jak sobie usiadziesz wjec dolewanie wody dla innej kobiety po wystygnieciu to by wkoncu bylo o wiele wiele zaduzo tej wody, wjec moim zdaniem nie ma wogule takij opcji no chyba ze w polsce to sie wsumie nie zdziwie bo w polsce to wszystko jest mozliwe.

• Odpowiedzi 182
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Totalny absurd Lusia, nie wiem kto Ci takich rzeczy naopowiadał!!!
Nie trzeba się absolutnie bać, wanna po każdym użyciu jest nie tylko myta ale również dezynfkowana, nawet wyciagane są te elementy plastykowe ktore wywoluja babelki. Nie ma innej opcji. Po za tym woda pomaga owszem przy porodzie ale tak samao ta z prysznica i nie ma czegos takiego zeby dwie kobiety na zmiane wchodzily do tej samej wody. Takze mozecie byc spokojne (wiem to z dobrego zrodla 🙂 )

Monisia w Wrocku jest dużo szpitali, ja rodzic bede na klinikach na chalbinskiego tam tez chodze do szkoly rodzenia 🙂

Jeszcz jedna kwestia do porodu w wannie najczesciej wymagane sa badania: czystosc pochwy, hbs, hiv. W koncu te polozne musza rece zamoczyc w tej wodzie i moze dojsc do zakazenia.

• Mamusia
W tv oglądałam taki program, w którym o tym mówiono. Poza tym w necie, w niektórych art. piszac "powinna być wyścielana specjalną folią bakteriobójcza" daje mi do myślenia, że jednak niektóre szpitale mogą nie przestrzegają tego. Ale każda z nas ma prawo obawiać się lub nie 🙂 Poza tym żyjemy w Polsce, więc jestem w stanie w to uwierzyć 🙂
Ale jak wcześniej napisałam, chętnie bym sama urodziła w wodzie 🙂

Miłego dnia 🙂 🙂

• Mamusia
JAK ZAWSZE KŁODY POD NOGI

ISSP FIRMA POSREDNICZA

NIE DOSC ZE ZABRALI WYNAGRODZENIE TO PRZYSLALI PISMO ZEBY ZAPLACIC MANDAT ZA 200 ZL A UMOWE ZERWALA STRONA Z KTORA PODPISANO UMOWE

RAZEM Z CHLOPAKIEM ZWROCILISMY SIE DO KORDYNATORA BY MNIE NIE WYZYWAL I MOJEJ KOLEZANKI TEN POWIEDZIAL, ZE NIE MAMY PRZYCHODZIC NA KOLEJNA INWENTERYZAJCJE BO WLASNIE ZERWAL Z NAMI UMOWE

PRZYPILNUJE TEGO BY NAS NIE BYLO.

UPEWNIALISMY SIE KILKA DNI I NAWET PO ZERWANIU UMOWY DLA PEWNOSCI ZGL. FAKT ZE NAS NIE BEDZIE BO OKAZALO SIE ZE W ZAGROZONEJ CIAZY JESTEM...

A W TEJ FIRMIE LYZKI WODY NA 14 GODZIN SIE NIE DOSTANIE A PRZERWA TYLKO 10 MINUT NA CALA NOC... WLASNEGO PICIA NAWET NIE MOZNA BYLO WYPIC...

MIMO TO CHLOPAK CHCIAL JECHAC NIE DOPUSZCZONO GO DO AUTOKARU TO BYLO DLA NAS JUZ JASNE ZE UMOWA NA SERIO ZOSTALA ZERWANA.

PIENIEDZY NIE ZOBACZA JESTEM OSOBA UCZACA SIE BEZ DOCHODOW I MOI RODZICE TEZ BEZ DOCHODOW I BEZ ZASILKOW...

SWIETA SPEDZE PEWNIE W WIEZIENIU...

ISSP ISSP ISSP ISSP ZLODZIEJE

• Mamusia
Monia, a to była praca dorywcza, czy umowa była podpisana na dłużej z tym pośrednictwem pracy? Jeżeli dorywcza to chyba ochrony cięzarnej nie ma,ale na 100% nie jestem pewna. Wydaje mi się, że powinni wypłacić Tobie za przepracowane godziny i z jakiej paki masz mandat płacić, jak oni zerwali umowę. Nawet jak Ty zerwałabyś umowę, to pierwsze słyszę o płaceniu firmie jakis mandatów-to jacyś krętacze.
Poszukaj sobie strony internetowej Państwowej Inspekcji Pracy i poczytaj, może jakiś paragraf lub informację na ten temat znajdziesz.
Zapomniałam się zapytać, czy masz tę umowę u siebie i czy dostałaś jakieś pismo informujące, że Ciebie zwalniają czy tak telefonicznie i na gębę?

• 2 tygodnie później...