Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hejka brzuszki jak tam samopoczucie ?? u mnie ok ale od zeszłego tygodnia na wieczór piecze mnie strasznie zgaga 😞 a i musze się wam pochwalić dziś poczułam jak dzidzi mnie leciutko kopneło milutkie uczucie 😆pozdrawiam brzusie buziaczki 😘

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pati na zgagę najlepsze zimne kwaśne mleko - a jak nie masz dostępu do takiego prawdziwego to chociaż maślanka albo jogurt naturalny z lodówki 😉 Mi pomagało właśnie kwaśne mleko -a miałam i tak lajt bo zgagę miałam leciutką i to dopiero w 9 miesiącu 😉

• Mamusia
hej dziewczynki dołączam do waszej grupki listopadówek 🙂 Pati na zgagę możesz spokojnie brać ranigast bo on rozpuszcza się tylko w żołądku i nie szkodzi maleństwu. 😁 Ja jeszcze nie czuję ruchów 🤨 ale mogę powiedzieć że przestały męczyć mnie wymioty 😆Pozdrawiam

Hej Dorotaa!! 😉
Fajnie, że dołączasz bo tu ostatnio taka cisza, że szok;p Może w końcu ktoś aktywniejszy?? 😉

heh, ruchy nie dość, że poczujesz to w końcu będziesz ich miała dość;D

Fajnie, że się już dobrze czujesz 😉 czytałam gdzieś, że naukowcy udowodnili, że dzieci tych kobiet, które miały mdłości w czasie ciąży mają wyższy iloraz inteligencji w późniejszym życiu;p;p Także nie takie złe te mdłości;D

• Mamusia
Widzę że poruszyłyście temat tycia i boczków 😆 ja przed ciążą miałam boczki teraz mi zniknęły i pojawił się już nawet spory brzuszek nieznajomi zauważają że jestem w ciąży 🙂 dodam że przed ciążą ważyłam więcej niż teraz dziwne trochę ale chudnę. Położna powiedziała że zobaczymy jak będzie przy kolejnej wizycie. Do tego mam niestety nadżerkę ;/ ale mam nadzieje że zniknie po porodzie 🙃

• Mamusia
Gogr pewnie że nie będzie ze mną nudno! Ja jestem bardzo aktywna lubię nawijać 🤪 więc cicho nie będzie zapewniam 🙂 A co do ruchów wiesz jak to jest pierwsza ciąża i już bym chciała żeby malenstwo dało o sobie znać 🙂

Nadżerkę Ci pewnie wyleczą jeszcze przed porodem - to jest dzisiaj problem praktycznie co 2 kobiety niestety...
A jeśli miałaś nudności i z tego powodu np. mniej jadłaś albo męczyły Cię wymioty to spadek wagi jest całkiem normalny. Nie bój się, jeszcze zaczniesz nabierać ciałka;D Ja w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg..:/ połowę z tego w ciągu ostatnich 2 miesięcy...

A z boczków (niestety u mnie przyrastających w ekspresowym tempie) po ciąży zamierzam się wyleczyć;D

Oj wiem, wiem 😉 ja też się nie mogłam doczekać. Nie pamiętam, który to był tydz ale jak dziś pamiętam kiedy poczułam pierwszy raz Kubę 😉 Stałam w autobusie miejskim na uczelnię i nagle- takie dziwne uczucie;D dziwne ale piękne, bo wiedziałam na pewno, że to moje dziecko 😉

• Mamusia
Gogr tak owszem wymiotowałam to nie miałam ochoty na jedzonko. Wiesz mój P też zauważył że jem mniej niż przed ciążą. 😁 Ale i tak jest ma racje, tyle że co ja poradzę jak nie mam apetytu. A Ty jak się czujesz? 😮

I apetyt wróci 😉 ja też na początku nie miałam apetytu - w tej ciąży, bo z Kubą to jadłam ile widziałam;D tylko w określonych godzinach bo rano i wieczorem miałam takie lekkie ale bardzo męczące nudności. A teraz.. od jakiegoś czasu wszystkie dolegliwości mi przeszły, a od kilku dni.. mam ciśnienie na słodkie;D wcinam jak nigdy;p i cholernie się boję, że znowu tyle kg przybiorę;p

A tak w ogóle Dorotaa- napisz coś o sobie 😉 tak na dzień dobry;p

No faktycznie wcześniej 😉 ja już od jakiegoś czasu czuję motylki;D
A z tym czytaniem.. eh tylko nastraszyć się można;p Ja też kupowałam gazety, okupowałam internet, książki i co tylko można. Myślałam tylko o zakupach dla małego 😉 Zakupy - ok, ale z tym nadmiernym czytaniem - teraz wiem, że niepotrzebny stres.. ale dalej siedze i czytam,. przypominam sobie, upewniam się szukam nowości. Tego się nie da powstrzymać 😉

• Mamusia
Hmm no co ja mogę napisać 🙂
Będę młodą mamą ale i tak jest super 🙂
Mam wspaniałego faceta i rodziców którzy pomogą 😁
Ja rzuciłam szkołę i po ciąży zamierzam kończyć coś zaocznie , tak to ludzie uważają mnie za normalną dobrze rozwinięta psychicznie dziewczynę. Mieszkam sobie pod Warszawą 🙂
Jestem bardzo wygadana i nie będziecie się ze mną nudzić 😆

A ile masz lat? Jak jak zaszłam w ciąże miałam 19 - rodziłam już jako 20-latka 😉 teraz Kub ma 9 i pół miesiąca i czekamy na siostrzyczkę 😉

Wiesz co Ci powiem, wg mnie np. dobrze się stało, że zaszłam w ciąże (Kuba był spreparowany świadomie - padło hasło "zróbmy sobie dzidziusia";p). Gdyby nie to nie wiem co by się dzisiaj ze mną działo.. Przed ciążą właściwie mieszkałam w barach, imprezy, papierosy, alkohol (za narkotyki się nie brałam);p już nawet ojciec posądzał mnie o alkoholizm;p Z trudem bo z trudem ale wyszłam z papierochów (paliłam 5 lat), od mocno zakrapianych całoweekendowych imprez się odzwyczaiłam i odkryłam w sobie matkę 😉( a teraz jestem najszczęśliwszą kobieta na świecie - mam cudownego męża, wspaniałego synka i czekam na Marylkę 😉 żyć nie umierać. Pewnie, że nie zawsze jest łatwo, ale warto 😉

Niepalącym łatwiej - wyobraź sobie co ja odstawiałam jak połączyły się buzujące hormony i ogromny głód nikotynowy;D oj, mój mąż jest święty, że wytrzymał;D

O ile tu dzisiaj nowości 😉 przy ostatniej ciszy taki ruch aż miło 😉

Witajcie dziewczyny, fajnie, że do nas dołączyłyście 😉

Napiszcie coś o sobie, jak się czujecie przede wszystkim i jak tam Wasze brzusie 😉