Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ufff... wróciliśmy ze spaceru 😉 Masakra jaki dzisiaj gorąc ale przynajmniej udało się dołapać truskawki jeszcze;D teraz muszę Kubę uśpić, pomyśleć o obiedzie i odpocząć wreszcie... a.. jeszcze pranie:/

Też chyba wyjdę posiedzieć na słonku 😉 na spokojnie zanim Kuba śpi;p a mięsko do obiadu zrobię trochę później 🙂
Teraz zrobiłam sobie jogurt truskawkowy 🙂 ehh.. normalnie miałam taką ochotę na niego, że szok;p;p

witajcie mamuśki 🙂 ja się dziś normalnie topię, nie mam ochoty na nic, nawet na pisanie .... 😜
najlepiej byłoby przesiedzieć cały dzień w wodzie 🙃

o tym samym marzę ,wieczorek i chłodek .....
mężusia na granie odprawiłam i siedzimy obydwie z Melką ....z nudów i gorąca idzie się wykończyć 🥴

Mi nogi na szczęście nie puchną..

A ja szukam pomysłu na tort bo niedługo roczek mamy 😉 Planuję zrobić "kinderparty";p bo przy okazji mój ma 25 lat 😁 hehe

ja zawsze robię swój wypróbowany torcik z dwóch biszkoptów, powiedełek i trzech kolorów mas ,ubieram też wg swego pomysłu ,i duuużo nasączam -zawsze smakuje ! nie lubie tych z cukierni z kilogramem masy....

No właśnie mi będzie ciotka tort robić.. ja chcę tylko znaleźć fajny pomysł jak go ozdobić 😉 Chciałam jakąś fajną figurkę na tort znaleźć ale są tylko weselne... :/

• Mamusia
Przepis na ciasto z owocami:
Składniki:
8 jajek
2 szkl. cukru
3 szkl. mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 op. cukru waniliowego
1 kostka margaryny (najlepiej Kasi)
Wykonanie:
Przygotuj sobie dwie miski, jedna mniejszą a drugą większą. Do mniejszej wsyp mąkę, proszek i cukier waniliowy i wymieszaj. W wiekszej ubij białka z cukrem (to jest wazne! wbij białka, dosyp cukier i dopiero ubijaj mikserem). Następnie dodaj żółtka i dalel ubijaj. Gdy juz białka i żółtka sie zmieszają, to zasyp to składnikiami z mniejszej miski, nie mieszaj! W małym garnku rozpuść margaryne i ciepłą, prosto z gazu zalej wszystkie składniki, wymieszaj drewnianą łyżką.
Blaszkę wyłóż papierem, wlej ciasto a na wierzch posyp owocami np. jagodami, rabarbarem. Gdy bedziesz uzywać owoców, które mają dużo soku np. wiśnie lub truskawki, to przed wyłożeniem je na ciasto, obtocz je w bułce tartej, wtedy nie opadna na dno blaszki.
Włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 50 min ( lub do tzw. suchego patyczka, zalezy od pikarnika) w temp. 180 stopni .
Po wystydzeniu, wyjmij z blaszki, oderwij papier, włóż z powrotem do blaszki, posyp cukrem pudrem i gotowe 🙂
SMACZNEGO 😜

Wiesz ale takie robione przez siebie nie wyglądają tak samo;p A poza tym chciałabym raczej coś niezjadalnego;p inne ozdoby będą z owoców - żeby Kuba mógł je zjeść.. wolałabym uniknąć tych lukrowych i cukrowych ozdóbek... nic, zobaczymy co się uda znaleźć, zrobić..;p