Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

my po szczepieniu 🙂 Majka waży 6350, i tak jak dzielnie zniosła kłucie tak teraz coś marudna się zrobiła biedulka, nie płacze ale widać,że jest jakaś osłabiona bo nie ma ochoty na zabawę 😞
a ja siedzę jak na bombie....za parę dni się coś okaże 🥴 i wtedy Wam dopiero napiszę.... 😜

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
my po szczepieniu 🙂 Majka waży 6350, i tak jak dzielnie zniosła kłucie tak teraz coś marudna się zrobiła biedulka, nie płacze ale widać,że jest jakaś osłabiona bo nie ma ochoty na zabawę 😞
a ja siedzę jak na bombie....za parę dni się coś okaże 🥴 i wtedy Wam dopiero napiszę.... 😜

Iwona możesz Majce zrobić okład z sodki ,żeby ją nie bolało miejsce wkłucia 🙂

a jak za pare dni i ty mi napiszesz ,że masz swój dom to już się wkur.... normalnie bo wszyscy w koło już mają tylko ja nie 😞

• Mamusia
no i niestety - Nadia nie miała szczepienia 😞.... po tym jak powiedziałam, że nie chce jeść - pluje i płacze - lekarka zleciła badanie krwi i moczu. Jadę jutro z Małą na badania, a jak wyniki będą dobre to w czwartek może zaszczepimy...A Nadia waży 7100g 🙂
Dobrej nocki 😉

• Mamusia
hmmm powiem ci Anita ,że to dziwne ładnie twoja waży mimo iż nie je może mleko jej zbrzydło ,i nie chce go już pić albo zrób jej dłuższą przerwe w jedzeniu nie co 3 godz. tylko np.o pół godz. później 🙂

a tak w ogóle to dzień dobry 🙂 Iwona ulżyło mi ,że to nie o dom chodzi 😁

• Mamusia
magda123 napisał(a):
hmmm powiem ci Anita ,że to dziwne ładnie twoja waży mimo iż nie je może mleko jej zbrzydło ,i nie chce go już pić albo zrób jej dłuższą przerwe w jedzeniu nie co 3 godz. tylko np.o pół godz. później 🙂

Dzień dobry Mamusie 🙂
Byłyśmy dzisiaj na badaniach - Nadia dzielnie zniosła ukucie paluszka i wyciskanie krwi - nawet się nie skrzywiła (ale były bardzo fajne pielęgniarki - jedna pobierała krew, a druga ją zabawiała, żeby odwrócić jej uwagę od igły 🙂). I siku też udało nam się fajnie złapać z samego rana w taki specjalny , przyklejany pojemniczek 🙂
Madziu - właśnie nie wiadomo co jej dolega - nawet dzisiaj jeszcze na korytarzu w przychodni rozmawiałam z naszą panią doktor - niby waży ladnie - dosyć dużo - chyba ten Nutramigen jej już nie smakuje - jest wstrętny, ale wcześniej była mniejsza i nie robiło jej różnicy co je, a teraz już czuje smaki i nie chce jeść tego ohydnego mleka. Gdyby nie te jej dolegliwości jelitkowe i ta bakteria to pewnie lekarka pokombinowałaby z jakimś innym mleczkiem ....A wczoraj to ją nawet przetrzymałam z jedzeniem: o 8.00 zjadła na śpiąco (bo jeszcze jak śpi to trochę w nią wmuszę mleka) 150ml, ok 12.00 - 110ml i przed lekarzem ok 17 .00 - 150ml, wróciliśmy po 20.00- a Nadia nadal najedzona i jadła dopiero po23.00 - oczywiście na śpiąco. A tak to tylko szykuję i wylewam mleko... 😞Zobaczymy jakie wyjdą wyniki badań....

• Mamusia
magda123 napisał(a):
hej Madzia 🙂 co się stało ,że masz dzień do dupy? pisz lepiej ci się zrobi

Madziu... Damian zostaje w szpitalu i nie wiem do kiedy... bo ma coś na lewym płucu... ma mieć jeszcze raz rtg i tomografię... Dziewczynki za nim tęsknią i ja też 😞 😞 😞 😞 ciężko mi bez niego... 😞 😞 😞 🤨 🤨 🤨 do tego szczeniaka musimy odrobaczyć i zaszczepić w końcu a ja nawet karty do bankomatu nie mam... zapasy w lodówce się kończą... nie mam z kim dziewczynek zostawić... wszystko na raz... kuźwa!!!

anita123 napisał(a):
magda123 napisał(a):

Dzień dobry Mamusie 🙂
Byłyśmy dzisiaj na badaniach - Nadia dzielnie zniosła ukucie paluszka i wyciskanie krwi - nawet się nie skrzywiła (ale były bardzo fajne pielęgniarki - jedna pobierała krew, a druga ją zabawiała, żeby odwrócić jej uwagę od igły 🙂). I siku też udało nam się fajnie złapać z samego rana w taki specjalny , przyklejany pojemniczek 🙂
Madziu - właśnie nie wiadomo co jej dolega - nawet dzisiaj jeszcze na korytarzu w przychodni rozmawiałam z naszą panią doktor - niby waży ladnie - dosyć dużo - chyba ten Nutramigen jej już nie smakuje - jest wstrętny, ale wcześniej była mniejsza i nie robiło jej różnicy co je, a teraz już czuje smaki i nie chce jeść tego ohydnego mleka. Gdyby nie te jej dolegliwości jelitkowe i ta bakteria to pewnie lekarka pokombinowałaby z jakimś innym mleczkiem ....A wczoraj to ją nawet przetrzymałam z jedzeniem: o 8.00 zjadła na śpiąco (bo jeszcze jak śpi to trochę w nią wmuszę mleka) 150ml, ok 12.00 - 110ml i przed lekarzem ok 17 .00 - 150ml, wróciliśmy po 20.00- a Nadia nadal najedzona i jadła dopiero po23.00 - oczywiście na śpiąco. A tak to tylko szykuję i wylewam mleko... 😞Zobaczymy jakie wyjdą wyniki badań....

cześć Wam Mamcie 🙂
Anitko jakbym widziała siebie jak piszesz o tym mleku...tez daje Mai na spiaco bo inaczej nie chce... ,zje 40-60ml i koniec reszte trzeba wylac 😞 a na spiaco 120 sie uda w nia wmusic...moze to smak i zapach im zaczal przeszkadzac....

Madzia uszy do góry,choc zwykle tak jest ze jak sie wali to wszystko na raz....
i przepraszam za literowki ale pisze z Majka na kolanach bo biedactwo dopiero dzisiaj ma podwyzszona temperature po tym szczepieniu i marudzi troche...

a teraz moge Wam juz napisac o co mi wczoraj chodziło, myslałam ze jestem w ciazy 😲 😲 😲 bo kilka dni spoźnia mi sie okres,( co mi sie nie zdarza) do tego jestem strasznie śpiąca i w niedzielę miałam chyba jakąś jelitówkę bo mnie mdliło jak diabli....ale dzisiaj kupilam test i jest negatywny ufff 🤪 ulzyło mi bo inaczej bym mojego chyba za jaja powiesiła 😠 😠

hehehe 😁 Iwonaaaaa!!!:P tak myślałam:P
ale powiem Ci mam takie same odczucia w tej kwestii...
i sama też test w niedzielę robiłaM ☺️ Bo ja przy tych tabletkach mam powalone z okresem.. i powinnam go mieć a nie mam... znaczy.. takie niby plamienie było (ale innych objawów żadnych - chociaż przy tych tabsaw wszystkie objawy ciąży mogą być tylko skutkami ubocznymi:blink 🙂 Ale też na szczęście negatywny:P

W ogóle to teściowa już mnie opierniczyła i jak napiszę na forum to też mi się oberwie ale na chwilę obecną wolałabym się dowiedzieć o chorobie niż ciąży... z choroby jest szansa wyjść... z ciąży odwrotu nie ma:/

Ehh:P biorę się za nadrobienie Was - o ile mi się uda:P

• Mamusia
magda123 napisał(a):
no to faktycznie masz nieciekawie 🤨 a czemu twój Damian trafił do szpitala?i długo tam już jest?

Madziu trafił na kontrol w poniedziałek i miał dziś z samego rana wyjść... a teraz musi do piątku tak kurwa siedzieć bo jakieś pierniczone zmiany na płucach ma...

• Mamusia
magda123 napisał(a):
no to faktycznie masz nieciekawie 🤨 a czemu twój Damian trafił do szpitala?i długo tam już jest?

Madziu trafił na kontrol w poniedziałek i miał dziś z samego rana wyjść... a teraz musi do piątku tak kurwa siedzieć bo jakieś pierniczone zmiany na płucach ma...

Witamy nową Mamuśkę 🙂 Ja rodziłam dzień po Tobie 22.11 🙂
z tego co widzę nie mieszkasz w Polsce, napisz coś więcej o sobie ,mam nadzieję, że fajnie będzie Ci się z nami pisało, choć teraz rzadziej można spotkać kogoś na forum 😉

madzia_88 napisał(a):
magda123 napisał(a):

Madzia bardzo Ci współczuję, na pewno wszystko będzie dobrze 🙂 Trzymaj się kochana 😘