Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

oj dziewczynki ale się rozpisałyście, nie sposób tego wszystkiego ogarnąć.... 😮
ja mam na szczęście łóżeczko z głowy, wózek też mi siostra proponuje po dziewczynkach...ale zastanawiam sie jeszcze bo mam już taki jeden upatrzony....
Amelki nie uczyłam bujania, usypiała położona do łózeczka i teraz też tak ma być... 😉

AGA masz mój przepis (wszystko robię z głowy i za każdym razem inaczej- ale spróbuję Ci podać dokładne proporcje ) to są bułki drożdżowe:

1 kg mąki
5 jajek
paczuszka drożdży
trochę cukru (bo ciasto drożdżowe nie rosnie jak da się go za dużo)
0,5 l mleka
cukier waniliowy
pół kostki rozpuszczonego masła lub margaryny
1 litr jagód

W misce robię rozczyn- rozpuszczam drożdże w niewielkiej ilości dobrze cieplego mleka, dodaję 2 łyżki mąki i 2 łyżki cukru, gdy rozczyn podrośnie wlewam go do miski z mąką ,jajkami, cukrem i cukrem waniliowym i zagniatam ciasto dodajac rozpuszczoną margarynę i mleko .
W miarę wyrabiania ciasta dodaję mleka lub mąki (w zależności od konsystencji ciasta)
Zostawiam ciasto do wyrośnięcia, następnie urywam po kawałku i formuję z bułki (nakładając w środek jagody ,odrobinę mąki i cukru )
Bułki można też robić wałkujac ciasto, wycinajac szklanką lub kubkiem okrągłe placki i nadziewać jagodami (jak kto woli)
Wierzch smaruję rozmąconym jajkiem i posypuję cukrem
SMACZNEGO najlepsze są jeszcze gorące z mlekiem.... 😉

• Mamusia
ja miałam wszystko tej firmy oliwki żele do mycia ciała i włosków pamiętaj jak czyjeś dziecko jest na coś wrażliwe uczulone to nie znaczy ,że twoje też tak samo reaguje a dany kosmetyk 🙂moja miała używany proszek do prania taki jak my i nie miała problemu ze skórą 🙂

używałam róznych i Nivea i inne z tego co pamiętam to najlepsze były te zwykłe Bambino (chyba) też próbowałam wszystkiego bo moja była uczulona ,ale na szczęście to minęło i teraz już nie przeszkadza jej żaden płyn, ale pamiętam ze nie mogłam jej poradzic z ciemieniuchem...