Skocz do zawarto艣ci

z cyca na butl臋 | Forum dla mam

Ania131206

Rekomendowane odpowiedzi

hej...m贸j b膮czek te偶 nie chce nic pi膰 z butli ale za to pije z kubeczka,mo偶e spr贸buj swojemu maluszkowi poda膰 picie albo mleczko z kubeczka np.niekapka
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
m贸j te偶 nie chcia艂 nic pi膰 z butelki tylko cycusia! dopiero od 2 tyg. mi pije z butelki poniewa偶 mia艂 operacj臋 i tydzie艅 czasu dostawa艂 tylko kropl贸wki, mi mleko zanik艂o i musia艂am dawa膰 mleko z butli. po operacji by艂 tak spragniony 偶e nie przeszkadza艂o mu 偶e to butla a nie cycu艣. teraz tylko mleko pije z butelki a innego picia nie chce z butelki tylko z kubka niekapka!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej,

ja mia艂am podobny problem, ale z podawaniem wody. Przez wi臋kszo艣膰 czasu pi艂a wod臋 z butelki, a potem nagle butla by艂a beeeeeeeeee.
Podawa艂am 艂y偶eczk膮...te偶 beeee Kupi艂am kubek niekapek - kompletny brak zainteresowania. W ko艅cu odkr臋ci艂am wieczko i zacz臋艂am jej podawa膰 wod臋 jak z normalnego kubeczka. Zadzia艂a艂o!
Po 3 tygodniach ponownie poda艂am jej wod臋 z wieczkiem i pi艂a 馃檪 ALE! Musia艂am wyj膮膰 "mechanizm niekapkowy". 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• 4 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Witam 馃檪 Moja Nastka w og贸le nie da艂a si臋 przekona膰 do butli 馃槥 Pocz膮tkowo chcia艂am j膮 karmi膰 piersi膮 tylko p贸艂 roku, no ale moje plany leg艂y w gruzach, bo Ma艂a nie chcia艂a pi膰 z butli nic nawet mojego mleczka 馃槥 Na szcz臋艣cie szybko przyzwyczai艂a si臋 do kubka niekapka. Za 10 dni sko艅czy rok i w og贸le omin臋艂a etap smoczka i butelki. Od piersi odstawi艂am j膮 tydzie艅 temu bez wi臋kszych problem贸w,a mleka modyfikowanego nie chce pi膰 do dzi艣 馃檪 Powodzenia 偶ycz臋 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
No ja juz nie karmie piersia od 1go maja ze wzgledow zdrowotnych (leki) wczesniej juz zaczelam malego przyzwyczajac do butli podawalam mu w niej swoje mleko ale herbatek nie chcial pic tylko sie bawil przygryzal smoka. Jednak moja cierpliwosc sie oplacila i maly zaczas pic 馃檪 i z lyzeczki tez pije wiec na razie nie mam problemu choc nie powiem strasznie mi teskno do karmienia piersia 馃え (szczegolnie w nocy 馃槣)
Odno艣nik do komentarza

U nas si臋 sprawdzi艂a butelka tommee tippee smoczek jest ma kszta艂t piersi i nie by艂o problem贸w z podawaniem i jednego i drugiego.
S膮 te偶 takie specjalne 艂y偶eczki jakby z butelk膮, moja kole偶anka tym karmi艂a zupe艂nie zdrowe dziecko cho膰 podobno zastosowanie by艂o dla dzieci niepe艂nosprawnych. Widzia艂am ju偶 jak kilka mam zdrowe dzieci tym karmi艂o. Te偶 butelki i kubki niekapki nie sprawdzi艂y si臋 wi臋c mo偶e co艣 takeigo.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...