Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂

Jestem majóweczką 2009. No i chyba jestem w ciąży. Piszę chyba bo jestem bardzo przeziębiona i co niektóre osoby twierdzą, że przeziębienie może zafałszować wynik testu (a zrobiłam 4 i wszystkie pozytywne - z tym, że ta druga kreska była dużo słabsza). Ja uważam inaczej. Z moich obliczeń termin powinnam mieć na 18 grudnia.

Aduś - w pierwszej ciąży usg miałam robione w 6 tc. i było widać dzidziusia no i jeszcze wtedy słabo bijące serduszko.

• Mamusia
Dostałam ostrzeżenie od Pana Administratora i nie mogę wklejać linka.
Ale link znajduję sie w moim podpisie wiec zapraszam.

p.s przypominam że "lepsze" pukty są za głosowanie ze strony konkursowej. Więc kopijemy, wklejamy do paska wyszukiwarki i głosujemy. 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Aduś napisał(a):
No i po lekarzu...niby za wcześnie przyszłam,na usg nie widać jeszcze nawet pęcherzyka 😞
Dziwne...z Oskarem w 6 tyg byłam i już był
14 idę do innego lekarza

Adus ja robilam pierwsze USG w 9 tc, wczesniej lekarz mowil ze nie da skierowania bo moge sie denerwowac ze tam nic nie ma...cierpliwosci kazda ciaza jest inna (wiem to z doswaidczenia 🙂), na moim tescie (robionym tylko raz) druga kreska tez wyszla slabiutko.

Krocia jak fajnie 🙂..już nie jestem sama 🙂
Ja jestem Kwietnióweczką 2009 a mój synek kończy dziś roczek 🙂
Termin mi wychodzi, jak sama liczę i w necie na kalkulatorach,na 6 lub 8 grudnia.

Dzisiaj jadę na badanie beta HCH,żeby sprawdzić,czy na 100% jestem w ciąży,bo martwi mnie to,że nie widać pęcherzyka...no chyba,ze jestem w 5 tyg,to może tak być(a wychodzi tak 5-6 tc)

Fajnie,ze jesteśmy dwie 🙂

Krocia dziękuję 🙂
A byłaś już u lekarza?
bo ja mam niby pogrubione endomertium i lekarka mówi,że jestem w ciąży ale za wcześnie,żeby było fasolkę widać.
Dzisiaj juz musze na to badanie jechać i mam nadzieję,ze mi zrobią,bo dowiem się,jeśli to ciąża to który tydzień 🙂

• Mamusia
Drogie Grudnióweczki
Związku z burza wywołaną przez to,z e wklejałam linka do kokursu w którym barłam udział.Chciałam Was przeprosić jesli poczułyście się spamowane.
Niestety P. Administrator zabronił wklejania linka czy sugerowania że jest w podpisie częściej niż 5 razy w tygodniu.

"Pozdrawiam i miłego dnia

P. S mam tylko nadzieję że byc może macie go w ulubionych 🙂

Kapoucha mam nadzieję,że nie zobaczę już Twoich spamów,nie raz Cię wiele osób o to prosiło!!!
Nikt nie wchodzi na tą stronę i powiem więcej-za Twoje złośliwe wklejanie spamów życzę,żebyś nie wygrała.

ADUŚ JA TAK PATRZĘ NA TWÓJ SUWACZEK GDZIE ODLICZASZ DO URODZINEK OSKARKA I DATA URODZIN TO 8.O4.2009 A JA TEGO DNIA SIĘ DOWIEDZIAŁAM ŻE JESTEM W CIĄŻY TO BYŁA ŚRODA 🤪

DLA TWOJEGO SYNKA DUŻO ZDRÓWKA Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZINEK 🤪 🤪 😘 😘 😘 (SPÓŹNIONE ALE BARDZO SZCZERE 🙂 )

Dzięki Aniu 😉

Ja dzisiaj do lekarza na 11.10...niestety taka paskudną pogodę a muszę z małym jechać,bo kumpela mieszka obok i mi go przypilnuje.

Już się boję co lekarz powie i co na usg 😞

Cześć 🙂

Byłam wczoraj u lekarza i na usg widać tylko pęcherzyk bez zarodka...nmam przyjść za tydzień i wtedy się okaże czy pęchezyk nadal pusty a wtedy wiadomo 😞
trochę m,nie pociesza fakt,że tydzień temu nawet pęcherzykanie było i lekarz powiedział,że ciąża może być młodsza niż tak jak wychodzi-7 tydzień
Najgorszy tydzień teraz....oczekiwania i strachu 😞

• Mamusia
Hej dziewczyny, jak jutro nie dostanę @ to na najbliższe 9 miesięcy zagoszczę wśród Was 😉
Trzy testy zrobiłam i każdy ma dwie kreseczki, co prawda słabiutka jest ta druga ale jest.
Bardzo chcieliśmy drugie dziecko z mężem ale jestem w trakcie leczenia ząbków no i niestety mam za sobą 3 RTG z czego dwa wykonane w ostatnich dwóch tygodniach 😞 Jak miałam panoramiczne to kobiecina nawet nie zwróciła mi uwagi że mam założony źle ochraniacz, to znaczy kazała założyć tak jak fartuch czyli na plecy a nie na brzuch a później się dowiedziałam ze miałam założony źle 😠 Bardzo się martwię że mogłam zaszkodzić dzidzi. Jutro pogadam ze swoim dentystą, zobaczymy co powie.
Pozdrawiam Was mamusku 🙂

Hejka 🙂
Byłam wczoraj u lekarza i to 6 tydzień i 2 dzień,zarodek ma 7,2 mm
Według @ powinien byc 8 tydzień,więc ciąża jest poprostu młodsza o 2 tygodnie...a ja tak się bałam 😞
Mam byc za 3 tygodnie i zobaczymy czy serduszko bije i wtedy badania i karta ciąży 🙂
Oby było dobrze 🙂

Bagira masz już potwierdzone???
Ty jesteś z Poznania ale mieszkasz w Anglii-dobrze kojarzę? Pamiętam jak pytałaś na Poznaniankach gdzie kupić coś dla dziecka czy coś takiego 🙂

Magnezja witamy serdecznie 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Tak, jestem z Poznania ale mieszkam w Szkocji, czego badac w kolejnej ciazy bardzo żałuję 😠 Pierwsze badania krwi w 8 tygodniu a usg w 14, takie durne przepisy. 7 czerwca mam leciec do Polski na urodzinki synka więc sie zbadam wzdłuż i wszerz 😁 Trochę się obawiam bo to będzie koniec pierwszego trymestru a ja nie lubie latać, chociaż teraz jak wracałam z Polski to juz byłam w ciąży. Eh, ta moja biedna dzidzia już tak narażona. Miałam dwa RTG szczeki a jeszcze mój durny dent zalożył mi ostatnio szare plomby wiedząc że jestem w ciąży 😠 A tak poza tym czuję sie dobrze 🙂
Właśnie, dziewczyny zauważyłam że wśród nas jest sporo mam które maja dzidzie do roku, nie obawiacie się jak to będzie z dwójka takich bobasów ? Nie ukrywam że ,mnie ogarnia [przerażenie bo Maks jest jak żywe złoto, wszędzie go pełno.

Bagira na pewno nic nie zaszkodziło dzidzi i będzie dobrze 🙂
A swoją drogą to do d... z tymi przepisami u Ciebie,jeju nie wytrzymałabym chyba do 14 tyg. na usg 😞...pomyśleć,że nasze babcie w ogóle nie wiedziały nic 😞

My z mężem chcieliśmy,żeby było góra 3 lata ale najbardziej się właśnie z takiej małej różnicy cieszę 🙂
Co prawda,masz słuszne obawy...ja to samo 😞
Oskar też jest "żywym srebrem" i ledwo nadążam hi hi 😉
Ale co tam...DAMY RADĘ !!!!

Martwi mnie jedynie to,że mały zasypia na rękach(przez ciotkę,która w ciągu paru dni go tak nauczyła 😞) i muszę go nauczyć zasypiać w łóżeczku samemu 😞....ciężko będzie 😞

A jeszcze teraz ma bunt na obiadki...nie rusza od miesiąca...same kaszki,danonki,inne rzeczy ale jak obiad widzi to krzyk 😞

Mi według usg termin wychodzi na 13 grudnia a Tobie jak? Sprawdzałaś na kalkulatorach w necie?