Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka 🙂

Jak tam u Was?
Bagira pewnie pakujecie już wszystko?Życzę powodzenia 🙂No i staraj sie nie przemęczać!!!

U nas oczekiwanie na wtorek 😞 wszyscy tylko się modlimy,żeby to jednak były stany pourazowe a nie rak.

Mały dobrze,jak wstanie to idziemy na spacer,wkońcu razem,bo maż dzisiaj w domku cały dzień 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Aduś, jeszcze nic nie pakuje, dopiero w poniedziałek bo mi się nie chce, zreszta nie chce przebywać w ta tym mieszkaniu, co nie zabiore to maz dowiezie on tam z checia zostaje, zreszta zaczne i tak od akwariów a to zabawy na pol dnia przy jednym. Dzisiaj cały dzien w domu bo moj jak zwykle poza domem z wozkiem w bagażniku.
Adus trzymam kciuki zeby było ok.
😘 😘
Ps. Widze ze sie z tymi oklaskami komus normalnie nudzi, zabieraja Wam cały czas.

Oj troszkę pracy faktycznie będziesz miała 😞,no ale potem święty spokój 🙂
A dlaczego mąz wozi wózek w bagażniku?Kurczeto nawet nie wyjdziesz na spacer 😞
My wróciliśmy ze spaceru i zjedliśmy obiadek...padam dzisiaj z nóg 😞,chyba te nerwy dają o sobie znać,do tego już prawie 2 tyg boli mnie głowa 😞,no i duchota straszna dzisiaj
No ale już w środę lekarz i usg połówkowe 🙂
A oklaski ja mam gdzieś ogłólnie,wyłączyłąm je,bo po co mi one

Mały właśnie rozwalił wargę 😞otrzepał sięi poleciał dalej wariować 🤪

• Mamusia
No roboty będzie ze hej az się boje jak to sie skończy bo i bez tego dzień w dzień mam bole brzucha a ze tutaj nie zaglądają tu i ówdzie to nawet sie nie dowiem czy nie daj Bóg szyjka sie nie skraca.
Wózek wozi bo jakos tak ma. Zawsze jest pod reka a ja sama i tak nie wychodze.
Odpoczywajcie panie, ja ece na film i spac bo sie nie bardzo czuje. a co do płci to na 70 % bedę miec dziewczynke takie mam przeczucie i objawy ale sie okaze a za kogo adus mamy trzymac kciuki za panienkę czy chłopaka ?
Kropeczek, dotleniaj dotlenia mała moj jest nie dotleniony i dlatego marudzi cały czas ale juz nie długo, potem wygonie go na ogród na cały dzień 🙂

• Mamusia
Ewunia mi dzis zrobiła niespodziankę i wstała o 4 no i w najlepsze bawiła się a mamusia musiała z nią. Właśnie poszła spać ja też idę się zdrzemnę zajrzę potem do was 😉
Bagira jak to nie badają ? to czyli że masz tylko usg i badania krwi i moczu ? hmmm dziwne...

• Mamusia
Hehe usg, dowcipna jesteś. Aż do tego roku było tylko jedno w 14 tygodniu od tego roku jest drugie w 20 jak chcesz więcej to musisz iśc prywatnie i zapłacić 170 funtów a w dodatku niczego i tak sie nie dowiesz bo wiedza im na to nie pozwala... Jak bylam z Maksiem w ciazy zaliczyłam w Polsce pobyt w szpitalu i lekarka mi powiedziała ze ponieważ zaczyna mi się skracac szyjka musze po powrocie do UK odwiedzić lekarza i koniecznie zdabac stan rzeczy, ja się tylko roześmialam bo wiedziałam ze tego i tak nikt nie zbada i oczywiście tak tez było. Powiedziałam położnej a ta ze oni badaja szyjkę w trakcie porodu nie przed. Krew swoją droga tez biora tylko dwa razy za to w takiej ilosci ze hej nie wiem po co im za tyle. Niestety opieka do bani ale o dziwo umieralność wsród noworodków nieporównywalnie niższa niż w Polsce i to mnie dziwi. Po prostu, Szkocja to kraj epoki kamiennej.
Co do pobudek to Maks nas codziennie o 4 rano budzi i to jak w zegarku, codziennie to samo, nie wiem czemu akurat o tej czwartej za to wiem ze potem cały dzien chodzi czlowiek niewyspany.
Kurdę, byłam dzisiaj na godzinke się pakować i od tego pobytu tam normalnie dostałam tachikardii szczególnie jak usłyszałam głośna muzykę z dołu bo wiem czym to sie może skonczyć. Kurcze, niech juz będzie koniec tego koszmaru bo normalnie cała degoczę na byle hałas. znowu nerwusa urodze. Z Maksem całą ciążę miałam stres i teraz to samo a po małym widac jaki jest nerwowy. Z dwoma nerwusami nie wyrobię.

• Mamusia
Opiekę w czasie ciąży jest fatalna ale rodzic nie chciałabym nigdzie indziej. Z reszta kto by nie chciał miec dużego pokoju z łazienka tylko dla siebie , posiłki razy dziennie przynoszone przed personel, dziecko od urodzenia az do wyjscia jest non stop z matką w dodatku dostaje kłódeczkę zabezpieczająca przed porwaniem, każda forma porodu dostępna bez kłopotu łacznie ze znieczuleniami jak chcesz, zero nacinania i szycia, i traktowanie jak wyjątkowego pacjenta i za to wszystko nie płacisz ani grosza o w warunkach porodowych w Polsce nie będę mówić bo wszyscy wiemy jak jest. Za adekwatne warunki do tych tutaj trzeba zapłacić ponad 10 tys więc dziękuję. A i oczywiście przy porodzie jest wskazana obecnośc jednej lub dwóch bliskich osób które sa traktowani na równi z pacjentem tak ze naprawdę nic tylko rodzić.
Moja mama nazwala tą róznice maratonem. Zeby dostac ta nagrodę w postacie cudownego porodu trzeba przebiec 9 miesięczny maraton z przeszodami. Eh, nigdy nie moze byc cały czas dobrze.

Hej Mamuśki 🙂
My właśnie wróciliśmy z grila,mały popluskał się w basenie i miał radochę.
Bagira braku opieki Tobie nie zazdroszczę 😞,ale za to poród jak piszesz jest super.Ja jak tylko coś się dzieje np.boli mnie brzuch czy ruchów nie czuję to lecę sprawdzić.
A płeć się dowiesz?W tym 20 tygodniu chyba tak?A tak w ogóle to co byście chciały???
Ja córeczkę 🙂,no może już w środę się dowiem 🙂
Ten upał mnie wykańcza 😞,dzisiaj się fatalnie czuję i gdyby nie mały to leżałabym cały dzień 😞
Bagira jak brzuch?

• Mamusia
Bagira już teraz warunki w Polsce się zmieniają ja rok temu rodziłam w warszawie na inflanckiej zapłaciłam 500złlatali dbali o mnie miałam znieczulenie rodziłam z mężem, pokój osobny znieczulenie w cenie jedzenie przynieśli herbatkę zrobili po prostu rewelacja miałam prysznic wannę hmmm niczego mi nie brakowało... teraz z tą dzidzią też tam idę... Każdemu tam polecam żona mojego męża brata też tam rodziła i tez jest zadowolona 🙂 Więc polecam 🙂

Hejka 🙂
Za nami spokojna noc,mały rozrabia 😁 a ja jem śniadanko
Później idziemy obowiązkowo na długi spacer i zakupy 🙂
Mówicie już dzieciom o rodzeństwie?
Ja mówię małemu i rozczula mnie jak mi podnosi bluzkę i głaszcze brzuszek...nie wiem ile z tego rozumie ale jest to słodki widok 🙂
A co do porodu to brak słów,że trzeba płacić,zeby mieć komfortowe warunki,które należą się każdemu!!!! W szpitalu gdzie rodziłam poród rodzinny jest za 300 zł 🤪a według prawa jest bezpłatny!!!!! Ja napisałam pismo o zniesienie tej kwoty i miałam miećza darmo,no niestety nie wyszło 😞
Ale opieka super,położne do rany przyłóż,pomagały,porozmawialy nawet przyniosły cośdo picia itd 🙂
Każda kobieta powinna mieć dostęp do jak najlepszych warunków bezpłatnie!!!!

• Mamusia
Aduś, brzuch boli tradycyjnie codziennie ale jakos tam zyje, maly zatruwa życie jak się da więc nawet nie mam czasu o tym pomyśleć. Co do płci to chyba sie dowiemy a jak nie to i tak bede u swojego lekarza w Pl to wtedy się dowiem 🙂 Nam jest wszystko jedno co bedzie i tak dobrze i tak nie mam preferencji.
Kropeczek, pobieranie pieniędzy, jakichkolwiek za poród jest złodziejstwem i przy tym zostanę. Ty im zapłac a oni Tobie w "nagrode" śmieszne tysiac złotych dadzą które nie wiesz na co wydać bo na wszystko za malo. Po prostu, dobija mnie polityka polska na czele z tym jak traktują kobiety. Płaczą się ze jest niż a palcem nie rusza zeby to zmienić. Naprawdę zeby urodzić i wychować dziecko w Pl trzeba niezle się napracować a tak byc nie powinno.
Ok kobitki, ide się szykowac bo na 10 jedziemy klucze odebrac i graty wozic.

No Bagira to trzymam kciuki,zeby Wam to szybko i sprawnie poszło 🙂Powodzenia 🙂
Ciebie brzuch a,mnie ta cholerna głowa już2 tyg...dzień w dzień,ale chyba w czwartek pójde do lekarza,bo nie wiem czy to nie zatoki 😞
Ja bym tak bardzo chciała córeczkę 🙂,ale najważniejsze,zeby było zdrowe!!!!!

No niestety polityka rodzinna w Polsce raczkuje...brak słów,a tysiac becikowego,co to jest?...na co ma starczyć 😠

• Mamusia
Hej kobietki.
Adus udaj się koniecznie do lekarza, ból głowy od 2 tygodni to nie jest normalna rzecz, po co się tak męczyć, a przyczyna może być błaha.
Dziś byłam na rutynowej kontroli u ginka, wyniki krwi mam jak to określił lekarz super, mocz też oki. Ginek spytał czy podglądamy dzisiaj dzidziusia, więc ja zawsze chętna mówię że jasne, może będzie widać płeć. I tu taka niespodzianka, dok powiedział że idealnie widać że to chłopiec ;-)). Po wyjściu z gabinetu, zadzwoniłam do męża tak się podjarał że to synek że właśnie przed momentem do mnie dzwonił i powiedział że nie może się na niczym innym skupić jak tylko na myślil że będzie miał syna, taki jest szczęśliwy.
Za trzy tyg kolejna wizyta i dokładne USG.
A jak tam Wasze brzuszki, rosną coś?, mi jakoś słabo widać ciążowe wybrzuszenie, widać tylko tłuszczykowy brzuchal sprzed ciąży ;-)
Miłego popołudnia mamuśki.....

Rabbitka super,gratuluję synka 🙂
Ja się może dowiem pojutrze...jużtak mówiłam,że dzidzi może mi prezent na urodzinki zrobi 😁
Czuję się fatalnie przez ten upał,dzisiaj ponad 30 🥴,słabo mi okropnie.Byliśmy na zakupach,kupiliśmy kaszki,pieluszki itd.,aha i mażmi kupił krótkie spodenki ciążowe w H&M ,bardzo się cieszę,bo mam tylko długie i 3/4 a w taki upał masakra 😞
Ja brzuszek mam spory 😞,boję się jak duży urośnie,no i pewnie znowu rozstępy buuuuu 😞,no ale przytyłam 0,5 kg,więc skąd ten brzuch? 🤪A Wy ile przytyłyście i czy widaćbrzuszki już?
No z ym bólem głowy to w środę zobaczymy,bo też się martwię 😞

Ciekawe jak tam Bagira?

Spokojnej nocki 🙂