Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ale Ci zazdroszczę, że czujesz ruchy 🙂 Mój dzidziuś na razie ma gdzieś moją niecierpliwość i siedzi cicho 😉 Moja pierwsza ciąża, a czuję się fantastycznie! 🙂 Moje koleżanki, albo urodziły (kiedy ja nie myślałam o dzieciach), albo nie planują... I tak oto jestem jedyną ciężarówką wśród znajomych, ale dzięki takiemu forum nie czujemy się same 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamuski, sorrki mialam gości w domu i wczoraj my bylismy w gosciach tak ze nie bylo mnie przy kompie.
U nas pogoda akurat jakies 20 stopni i słoneczko. chciałam zrobic pranie i wywiesić na ogród ale lipa bo dom ocieplaja i musiałam z ogrodu wszystko posprzątac.
Dziewczyny, siara to taki płyn przezroczysty, wycieka jak naciśniesz lub samoczynnie. U mnie sie pojawiła 3 dni po porodzie 🤪
naylaaa, nie martw sie u mnie tez spora liczba znajomych bawila się w pieluchy kiedy ja korzystałam z życia 🙂 Nie śpieszyło mi się ani do facetów a już tym bardzie do dzieci. Z moim mężem wzięliśmy ślubie po 4 latach znajomości a po 1.5 roku po ślubie zgodziłam się na dziecko. Wszystko zależy od osoby, jedna woli szybko miec dzieci i rodzinę a jeszcze inne wola jak najdłużej się cieszyć wolnością. Ja dopiero koło 30 stwierdziłam ze dość szalonego i rozrywkowego życia ze już czas się uspokoić i az się sama zdziwiłam z jaka łatwością mi to przyszło a np moja najlepsza przyjaciółka w tym roku skończy 31 lat i nawet nie myśli o zakładaniu rodziny woli nadal latac po imprezach 😜 Tak to już jest więc ile osób tyle sytuacji życiowych. A tak nie słodząc nikomu to wole z Wami pogadać niż z kims innym bo nie ma tej cholernej zazdrości czy agresji która w tym dziwnym kraju zdominowała ludzi. To tak na marginesie 😉

• Mamusia
Kurczę, Asiak jest w 17 tyg i już czuje ruchy a ja w 18 i jakoś chyba nie czuję, buuuuu. Kiedy mnie wreszcie moje dziecię kopnie, no kopnij mnie, kopnij maleństwo ;-) Z drugiej strony myślę że dzidzia musi mieć niezłego kopa żebym poczuła coś przez moje wałki tłuszczu ;-)
Mnie od początku ciąży przybyło 3 kg, myślałam że w 1 miesiacu ze 3 przybędzie biorąc pod uwagę fakt iż zaszłam w ciąże w trakcie trwania diety, którą stosowałam 3 miesiące, także byłam pewna joja, a tu w sumie taka miła niespodzianka, pewnie nadmiar wykorzystuje moja kruszynka ;-)

• Mamusia
Kropeczek naprawdę pięknie ją pocieszyłaś, że już do porodu nie będzie mogła normalnie zasnąć 😁 hihih
Bagira no niestety ja bardziej odczułam jacy są Polacy za granicą... Moja zasada jest prosta: mówię to co myślę, czasem nawet zbyt ostro. Każdego traktuj tak jak na to zasługuje.
Dobra, kończę...bo to nie to forum :P
A ja nie przytyłam ani grama, także mój brzuch wypełnia się...hmmm...powietrzem? 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Kropeczek naprawdę pięknie ją pocieszyłaś, że już do porodu nie będzie mogła normalnie zasnąć 😁 hihih
Bagira no niestety ja bardziej odczułam jacy są Polacy za granicą... Moja zasada jest prosta: mówię to co myślę, czasem nawet zbyt ostro. Każdego traktuj tak jak na to zasługuje.
Dobra, kończę...bo to nie to forum :P
A ja nie przytyłam ani grama, także mój brzuch wypełnia się...hmmm...powietrzem? 😉

No jacy Polacy sa za granica to niestety doskonale wiem... A gdzie jesteś czy tez byłaś ?
Też mam stety czy niestety co w głowie to na jezyku dlatego też sporo osób za mną nie przypada 😜

Ojojoj...ale się ruszyło i to zawsze jak mnie nie ma 😁
Witam nową mamuśkę,super,że jest nas więcej 🙂,w 18 tyg lekarz powinien powiedziećjakapłeć jak dzidzi się pokaże.A ruchy pierworódki czująprzeważnie ok.20 tyg.,ja tak z małym czułam,więcspokojnie dziewczyny.
siara to przezroczysty płyn,tak wczoraj nadusiłam,bo cośmnie ostatnio sutki bolą(nie całe piersi) i leci.

Kasia gratuluję pierwszych ruchów,no i fakt dzidzi może się nie przestawić na inny tryb 😞,podobno przeważnie dzieci zaczynająw nocy harce,Oskar kopał zato cały dzień,do wieczora a w nocy spał,co odzwierciedla jaki jest-jako niemowle mało w dzień spał ale noce super 🙂

Bagira upał potworny...37 stopni w Poznaniu 🤪,jestem mokra od samego siedzenia w domu a na dworze koszmar 😞Słabo mi i staram sie za dużo na słońcu nie siedzieć

Mały juz śpi a ja padam,zaraz kapiel i kolacyjka
Dobraj nocki 🙂

• Mamusia
Życie nie polega na tym, aby sympatię zdobywać 🙂 Ważne, żeby żyć w zgodzie z samym sobą. Jedni Cię będą kochać, drudzy nienawidzić. Zauważyłam po Twoim profilu, że jesteś za granicą, stąd skojarzyłam co masz na myśli mówiąc o zazdrości. Ja byłam w Danii przez pół roku i naprawdę doświadczyłam jak ludzie Ci się odpłacą za dobroć i pomoc.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
I pomyśleć, że ja nie chciałam mieć NIGDY dzieci 😉

Hahah, cytujesz moje słowa 🤪 Zawsze mówiłam, zwierzęta tak , dzieci nie a teraz juz mam drugie w drodze 😁
Maks dopiero sie obudził i gardłuje zaraz mu łeb ukręce bo nie idzie tego wytrzymać, najpierw pół dnia wiercili ściany teraz on wierci w głowie. I niech mi ktos powie ze jakie dziecko w brzuchu takie po porodzie, guzik prawda !!! Maks był aniołkiem, ruszał sie mało i grzecznie, pod koniec jak sie wypiął to tak az do porodu a teraz, cholera wcielona.

• Mamusia
Jak byłam w ciąży to żartowałam ze po takich rodzicach urodzi się szatan wcielony z baranem skrzyżowany i miałam racje 😆 No oboje jesteśmy straszliwie uparci więc po kim ma byc dziecko potulnego serca. Oby tylko drugie było spokojniejsze bo pójde do sklepu i wrócę za 18 lat 😜

Bagira ja sie przyłączam do grona...my jesteśmy uparci jak osły i nasz synek też niestety 😞,jeju jak drugi taki będzie to niewiem 🙃
A Twój brzuch lepiej?

Dziękuję za pocieszenie,trzeba mieć nadzieję 🙂 🙂 🙂
Byłąm dzisiaj ściąć włosy,jakieś 10 cm aż,bo tak urosły,tylko mam dość odrostów,jużnie wiem co z nimi zrobić 😞tylko w kitce,bo aż wstyd 😞