Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No owoców jem dużo,ja w ogóle jestem ostatnio żarłok i ciągle jestem głodna 😞
No i dużo soków piję,musze się na wodę przerzucić
Hmmm chodzę spać ok.22-23,czasem po 24,ale jak wiem,ze mały jest zdrowy i noc będzie spokojna,budzę się o 6,a nawet czasem przed małym,o 5...czyli wychodzi ok.6-8 godz

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ooo to dużo 🙂
Ja staram się pić dużo wody, ale wiem że przesadzam z herbatami 😞 A tak lubię czarną z cytryną, co prawda bardzo krótko parzoną, ale wiem że nie powinnam 😞 A ja owoców jem mało 😞 Ale mam dziś postanowienie, że sobie kupię jakieś smaczne owoce 😁

Ja też lubię herbatkę z cytrynką 😁
A ostatnio co wieczór piję kakao a to też kalorie,no ale tego sobie nie odpuszcze,bo mi się lepiej śpi.
Ja poprostu muszę ograniczyć słodycze i soki,zastąpię je może jogurtami,choć nie przepadam za nimi 😞
Teraz sprawdziłam,ze w 29 tyg z Oskarem ważyłam 60,9...+12,9 kg a teraz brakuje mi do tego 2 tygodni,bo mam prawie 27 tydzień i mam +7 kg,więc i tak jest dobrze 😁

Z jednej strony nie chcę dużo przytyć,bie źle się z tym czuję a z drugiej to wiem,ze przy dwójce bardzo szybko to zrzucę,tymbardziej,ze od marca-kwietnia muszę wrócić do pracy i tam też szybko zgubię 🙂
No i wszyscy mi po porodzie mówili,żebym już nie chudła,bo ładniej wyglądam...no ale ja tak nie lubię 😞

• Mamusia
No widzisz 🙂 Jest lepiej niż w pierwszej, także masz porównanie 🙂 Ja mam skłonności do tycia i myślałam, że przytyję z 30 kg w całej ciąży 😜 Ale się nie zapowiada 😁 I tak te parę nadprogramowych kg będzie mi ciężko zrzucić, chyba że karmienie piersią zdziała cuda 😁 A Ty w której ciąży się lepiej czujesz?? 🙂

• Mamusia
Mi przysłali pismo z Danii, że należy mi się 700 zł świadczenia urlopowego 🙂 Debilom napisałam po angielsku, a oni mi odpisali po duńsku... 🤪 Jak dobrze, że jest internet i tłumacz 🙂 Tyle, że nie napisali kiedy mam się spodziewać tej kaski, czy na dniach czy w 2011 roku. Myślę, że teraz, także codziennie sprawdzam konto kilka razy, bo się nie mogę doczekać jak zaszaleję na zakupach 😁 🤪 Ciuuuchhhhhhhhyyyyy 😁 Kocham to 😁

Ale Ty dopiero z 2 kg przytyłaś,więc na pewno szybciutko zrzucisz 🙂Nie powiedziałbym,ze masz skłonności do tycia,bo masz ładną figurkę 🙂
Niech pomyślę...
Pierwsza ciąża-do 13 tyg.straszne mdłości i ból głowy,dużo kilogramów,ból pachwin przez ostatni trymestr i zgaga,do tego lęk czy wszystko dobrze,kilka przeziębień
Druga ciąża-mdłości może z 4 dni,3 razy zapalenie zatok,mniej przytyłam jak na razie,no i jak na razie brak zgagi,choć już się pojawia,pachwiny tez zaczynają boleć.
Ale myślę,ze teraz o wiele lepiej przechodzę a najważniejsza różnica to spokój,wiem czego się spodziewać,ze spokojem czekam na maluszka i jakoś się nie niecierpliwię a czas leci szybciej niż z małym.
Fakt,że z Oskarem mogłam dużo odpoczywać,spać a teraz przy małym to niemożliwe 😞

Właśnie przeszukuję neta,szukam informacji czy można grzyby jeść w ciązy
Z Oskarem nie jadłam,bo nawet apetytu nie miałam a mąż na grzybkach i ma sowy...jak ja kocham kotleciki z sów 🙃
niby nigdzie nie piszą,ze nie wolno,wiadomo,ze nie wolno się objadać,bo są ciężkostrwane

naylaaa napisał(a):
Ada, ja lecę na śniadanko się wprosić do rodziców 🙂 Miłego dnia Dziewczynki 😁

Smacznego 🙂
Jeju ja pewnei niedługo na 2-gie śniadanie:P a potem do kumpeli z małym

hey brzuchatki 🙂 jak samopoczucie...?? lecę zaraz na zakupy 🙂 szukam jakiś butów bo sandały raczej już się nie przydadzą... moja mała coś nad wyraz spokojna dzisiaj... choć od 5 rano mnie skopała i do 7 leżała na pęcherzu i z łazienki nie mogłam wyjść:P bo mi się chciało pipi ciągle:P eh... ale pogoda masakryczna 🤢 nic mi się nie chce... Ninka a co do zabiegów darmowych ty do mnie przyjedz to moge ci coś porobić za darmmola 😁 😁 😁 ale nie ręczę za rezultat haha nie no nic bym złego Ci nie zrobiła 😁

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 Ja wczoraj poszłam spać o 22:30 🤪 Jak nigdy 🙃 Ale i tak kilkanaście razy się budziłam pić 🤨 Do tego miałam skurcze łydek, okropny ból głowy który też mnie budził, dziwnie mnie bolała prawa ręka jakbym ją nadciągnęła i chyba gorączkowałam 🤔 🤨 Także ta noc nie jest zaliczona do najprzyjemniejszych i najspokojniejszych 🥴 Wstałam o 11 bo musiałam odespać te ciągłe budzenie się. Adusia pisałaś coś, że przerzucisz się na jogurty ale one też są okropnie kaloryczne także nic to nie da 🙂 No tak każda z nas nie chce się czuć jak słonica w ciąży no ale jeśli którejś jest dane duże przybieranie na wadze to niestety i tak jej to nie iminie chyba, że na prawdę będzie się głodzić. To zależy od organizmu. Nie wiem może mówię o tym tak bo sama mam dopiero 3 kilo na plusie a jak by to było 15 to bym się też martwiła 🙂 Chociaż mi jakoś tak jest to obojętne. Adusia poza tym Ty w sobie jesteś bardzo szczupła nic kilogramów na Tobie nie widać tylko co brzusio i cycuszki są 😉

• Mamusia
Czesc brzuchatki 🙂 Widze ze dzisiaj u nas cicho, ostatni post od Kasi przeszlo godzine temu 🤔 Ja z rana zrobilam zakupy, w miedzy czas sobie sprzatam i gotuje sobie zupke warzywna z wloska kapusta, no ale wszystko na spokojnie bo mąż w pracy na popoludniu. Ktos tu wspominal o grzybach na forum a ja tak kocham grzyby- rzeczywiscie nie pisze nic konkretnego ze jesc nie wolno ale nie wiem czy w rezultacie czyms to nie skutkuje. Mialam juz ostatnio zapytac lekarza czy mzona i w jakiej postaci. Jes;li mi odradzi to trudno- bede tylko zbierac bo to uwielbiam ale najgorsze ejst to ze na Wigilie nie zjem zupy grzybowej i dla mnie to juz graniczy z tragedia 🤨 No ale dziecko najwazniejsze i nie podlega to dyskusji!! Suma sumarum wolalabym wiec teraz sie najesc 😜 Poki cisza to ja lece jeszzcze poodkurzac i podlogi wszedzie umyc 🙂

• Mamusia
No tak dzisiaj cisza jak makiem zasiał 🙃 Ja też muszę domek ogarnąć ale to tylko podłogi 🙂 Mieliśmy mieć dzisiaj pieska a nie wiem czy w ogóle będziemy go mieć bo znajoma chce go wydać ale jej mąż nie bo za bardzo się do niego przywiązał i jest mu przykro. Ale i tak dzisiaj z nim przyjadą do nas bo idziemy grupką na imprezę do sąsiadów na górę 🙂 Ja dzisiaj jestem nie do życia 🤨 Jakby ktoś podszedł i mnie mocniej popchnął to spadła bym z krzesła 🥴 A tu jeszcze muszę jakiś obiad zrobić 🙃

• Mamusia
To widze ze wieczor masz zaplanowany 🙂 U mnie odpada bo mąż wroci z pracy to pewnie cos obejzrymy w tv i spac 🙂 Co do imienia do chcielismy pierwotnie Zuzanna jeszcze zanim w ciazy bylam ale zycie jakos wszystko weryfikuje jak sie rzeczywiscie w ciazy jest i wowczas tak wpadlismy na pomysl razem 🙂 Gorzej z imieniem dla chlopca bo nie moglismy sie zdecydowaac gdyz mielismy sprzeczne pomysly. Alicja bardzo ladne imie ale u mnie by nie przeslzlo bo w rodzinie juz chyba ze dwie Ale są więc rozumiesz. A dla chlopca jakies chcieliscie?? :

• Mamusia
U mnie miała być Zuzia jak jeszcze nawet jako małolata myślałam o dzidzi ale brat cioteczny ( bliska rodzina) dał swojej córce Zuzia 🙂 Mąż nie chciał Gabrysi ani Hani bo to imię tez jest piękne i została Alicja ostatnie imię jaki mi się podoba no i mężowi też 🙂 A chłopiec miał być Igor 🙂