Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Ja już wcinam kluchy mniammmm...... 😁 Aga wiem co to ból zęba ostatnio też miałam problem z tymi dziąsłami było obolałe, napuchnięte i zęby od nich też bolały 😞

NO a właśnie któraś się orientuje czy w ciąży znieczulenie można brać?

Wpadłam na chwile zeby sie udzielić bo w sprawach dentystycznych nadal na bieżąco jestem 🙂 A więc nie zaleca się w pierwszym trymestrze i trzecim , natomiast w drugim można ale w duzo mniejszej ilości niż tradycyjnie. Lek który się podaje może spowodować skurcze dlatego jest niewskazany ale na pewno jest dużo mniej szkodliwy niż zepsuty ząb który sieje po całym organizmie truciznę. Pamiętaj tylko zeby pod żadnym pozorem nie zgadzać się na amalgamant czyli te srebrne. Moga one poważnie zaszkodzić dziecku.
Ok, teraz idę na serial i spać.
Kolorowych gaduły :P

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć Mamuśki 🙂
Nina i Kasia ale macie już duże brzuszki i jakie ładne 😁,no wkońcu nie jestem sama z takim dużym:P
Aga a Ty taka chudzinka i gdzie Ty niby przytyłaś,tylko w brzuszek poszło 🙂
Ja właśnie jem śniadanko i piję kawkę...ktoś mi się tu na kolana wpycha i tuli 😁...i zaprowadził mnie do pokoju,żeby kupke przebrać 😁
Beata a Ty co tak na chwilę tylko wczoraj???
Co do dentysty to mnie też pobolewa ząb,wnocy po Apap wstałam,jutro sie zapiszę do dentysty...chyba umrę 🥴
aha..wystawiam papugę na allegro dzisiaj,bo oszaleję wkońcu tak się nadziera 😞,to nie na moje nerwy 😞

Ja na pierwszy odstrzał:P
Ale myślę,ze urodzę w listopadzie,Oskara urodziałam 10 dni wcześniej 🙂
Idę na spacer do zoo dopóki jest ładnie,bo od poniedziałku już żłobek 😞

Papa 🙂

aaa ja druga... hihi:P bedę do 8 grudnia przetrzymywać:P co w moje urodziny urodzę :P mała mi wierci nogą dziurę w brzuchu ... a jak wstawić zdj żeby tak jak wasze były na widoku?? to wam dzisuaj zrobie samego brzuszka i bedzie ranking brzuszkowy...;p

• Mamusia
Cześć Grubaski 😁
Ada, widzisz, Beata mówiła Ci że długo z papużką nie wytrzymacie 😉 Musi być strasznie hałaśliwa. Myślisz, że ile za nią dostaniesz?? 🙂
Co do kąpieli to nigdy podczas kąpieli mój mały mnie nie kopnął 🙂 No i właśnie nie wiadomo jak to interpretować hihi 😜
Wiecie co, moja mama mówiła że jej wszyscy mnie zazdrościli jak byłam mała (jak duża to już nie hahaha) 😁 Bo byłam takim grzecznym, spokojnym dzieckiem, wszystko jadłam, prawie nie płakałam. No po prostu aniołek 🙂 I tak bym chciała ja mieć takiego aniołka, przynajmniej jak będzie mały 🙂 Ciekawe czy wda się w mamusię czy nerwowego tatusia 🤪
Tak w ogóle do mnie jeszcze nie dociera, że będę miała małą istotkę, która będzie przy mnie przez kilkanaście najbliższych lat 🙃 I że będę najważniejszą osobą w jego życiu (potem oddam go synowej 🙂 ). Ah... się rozczuliłam 😁
Nooo lista listą a ciekawe jak to będzie 😁
Coś Beata się nie często pojawiasz, muszę Cię opieprzyć 😁
Ola musisz wejść na tą stronę gdzie wstawiasz zdjęcia i jest takie coś że chcesz wstawić ten obraz na forum i musisz skopiować ten adres i wkleić tutaj. Wtedy zdjęcie się pokaże. Przez jaką stronę wstawiasz??

[URL=http://img134.imageshack.us/i/dsci0011r.jpg/][IMG=http://img134.imageshack.us/img134/1013/dsci0011r.jpg][/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Naprawdę Aguś jesteś chudzisko:P heh ja zawsze miałam tendęcje do tycia... przed ciążą się odchudzałam i 13 kilo schudłam i dobrze bo teraz bym jak armata wyglądała 😁

haha widzisz jak to jest na tym świecie jedne chcą chudnąć drugie chcą przytyć i żadnej nie dogodzisz haha 😁 🤪 wy macie taki ełądne zgrabne brzuszki a mi poszło troche w uda i w biodra chociaż mam dosyć szerokie... masakra... eh... ale mam nadzieję że już nie bedzie szło w biodra tylko brzuch...

a co masz Aga mieć chłopaka tak?? to zawsze w każdej ciąży różnie jest z tym brzuchem podobno ciocia zawsze mi swój przykład podawała jak z córką w ciąży była to ją tak rozlało po biodrach a taka chuda była że szok... a z drugim z chłopakiem tylko brzuch do przodu poszedł i nic wiecej... po córce miała cyce jak niewiem takie zgrabne po synie jest płaska... widzisz jak to różnie...

Dlatego Nina nazwała cię kinder niespodzianką haha 😁 ja mam rodzić zaraz po Adzie:P gdzie w rankingu wygrywa z wielkoscią brzunia a ja prawie na końcu rankingu hahah a 2 w kolejce:P

• Mamusia
Wcinam gotowane parówki (bo dawno nie było o jedzeniu) 🙂 Musiałam mieć bardzo ochotę na parówki, ale jak skończę je jeść to już dłuuuugo ich nie zjem. A jajko kinder niespodzianka to chodzi o to, że ma kształt jajka i nie wiadomo co tam się kryje w środku 😁
Ola, każdemu idzie gdzie indziej 🙂 A brzuszek masz fajny 🙂
Lecę do szwagierki na plotki 🙂

• Mamusia
No hejka dziewczyny 🙂
Ja już po śniadaniu i myślę co tu na obiad zrobić heh 🙂
Ola- nie przejmuj się- mi poszło w brzuch uda i biust a przytyłam jakieś 8 kg już także do końca ciąży do 15 kg na pewno dobiję bo samo dziecko przy urodzeniu waży ponad 3 kg, do tego łożysko i takie tam...Po twarzy tak może nie widać ale te atrybuty kobiece się powiększyły heh- wiadomo, że na dziewczynkę 😉

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂 Ja siedzę i pilnuję paczki dla sąsiadki 🙃 Co do krągłości to mi trochę w biodra poszło chociaż i tak zawsze miałam dość szeroki no i w uda i w tyłek ale to normalne moim zdaniem, że idzie w te części ciała bo przecież wszystko się rozszerza, rozciąga żeby dzidzia mogła wyjść 🙂 Olu brzuszek ładny i tak zgrabny nie jest duży ale to lepiej dla Ciebie bo nie musisz jeszcze go dźwigać przed sobą 😉 Ale zauważyłam, że też już dopadły Cie rozstępy 🤨 Ja na biodrze lewym mam tylko trzy malutki. Zobaczymy co będzie dalej 🤔 🤨

• Mamusia
Hej babeczki.
Aduś dopisz do tej aukcji z papuga mojego nieznośnego syna 😠 To dziecko mnie wykończy. Mała przestała sie ruszać bo zaczęła słyszeć i zyje w ciągły strachu przed matką 🤪 Normalnie nie wyrabiam z tym dzieckiem. Jeszcze dzisiaj póki co czuje sie w miarę a tak to boli miednica z prawej strony i az sie wszystkiego odechciewa.
Nic, ide zatkać wrzeszczaka mlekiem i cos muszę zjeść a potem paczkę szykować.

• Mamusia
Ja póki co nie mam rozstępów ale pewnie wszystko przede mną. Smaruję się tymi kremami i kąpie w oliwce ale podobno i tak genetycznie to idzie. Trudno powiedzieć- moja siostra np nie ma rozstępów więc i ja mam nadzieję, że będę ich miała mało albo wcale. A najgorszą zmorą oczywiście ten cellulit ale na to muszę znaleźć sposób po porodzie 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Ja póki co nie mam rozstępów ale pewnie wszystko przede mną. Smaruję się tymi kremami i kąpie w oliwce ale podobno i tak genetycznie to idzie. Trudno powiedzieć- moja siostra np nie ma rozstępów więc i ja mam nadzieję, że będę ich miała mało albo wcale. A najgorszą zmorą oczywiście ten cellulit ale na to muszę znaleźć sposób po porodzie 🙂

Po zaprzestaniu karmienia bo dopóki karmisz nie mozna używać specyfików na cellulitis.