Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wróciliśmy ze spacerku,ładnie,ale zdradliwa ta pogoda 😞
Beata wypij malisę,połóż się i uspokój troszkę,wiem że to łatwo powiedzieć ale postaraj się a tata niech sie synkiem zajmuje!!!

humor mam w normie,martwię się o teściową,niedługo będą te wyniki PET i się okaże 😞
Martwię się o męża,bo jest załamany 😞,a ja nie mogę nic na to poradzić 😞
Przed chwilą się dowiedział,ze jego kolega miał wczoraj wypadek samochodowy i zmarł,miał 24 lata,3-letnie dziecko 😞
Oj,dobra nie smęcę 😞

Alanek kopie mnie po żebrach 🤪 a Oskar lata z lizakiem i obkleja wszystko 😁
Jutro do nefrologa na 9.45
Przejrzałam Oskara rzeczy dzisiaj i pełno już za małych...muszę mu pokupować teraz większe już 😞,no ale kombinezon przymierzyłam i rękawy i nogawki ciut za duże a to dobrze 🙂,tylko Oskarowi musze kupić kozaki i czapkę na zimę,no chyba,ze nagle wyskoczy mi z 4 cm 🤪

• Mamusia
Nina, ja stosuje kosmetyki z filtrami zeby nie zaszkodzić skórze bo naprawa za drogo kosztuje. Po pierwszej ciąży miałam niebagatelną wycenę u dermatologa więc teraz wole dmuchać na zimne, bez pudru z filtrami i filtrami pod z domu sie nie ruszam.
Aduś, bardzo mi przykro, życie jest dziwne 😞 Żebyś sie nie smuciła to dla pocieszenia dodam, zobacz ile zaoszczędzisz pieniędzy na ciuszkach 😁 Z czego Oskarek wyrośnie to Alanek dostanie.

• Mamusia
Życie nie jest dziwne, ale niesprawiedliwe 😞
Ja wiem, że źle robię że nic nie stosuję, używam tylko kremu na zimę i peelingi, maseczki. Ale nie cierpię mieć pudru na twarzy. Właśnie się zastanawiałam od kiedy można wyczuć te kopniaki w żebra 🙂 a u Ciebie już 🙂 ja chyba prędko nie wyczuję, bo mój mnie kopie nadal bardzo nisko, sporo poniżej pępka, albo wokół pępka, także się nie spodziewam na razie kopniaków w żebra 😁

Oj Aga to się nacierpiałaś 😞biedna 😞
Mnie to czeka,bo też muszę iść do dentysty...ja się panicznie boję 😞

Mały niedługo "kąpu pląpu"...na razie rozdaje buziaki:P
Nina mnie Oskar też zawsze tylko po pęcherzu kopał a teraz az na żebrach a raczej pod nimi czuję kopniaki i się wybrzusza co chwilę wysoko nad pępkiem 😁

• Mamusia
Ja właśnie wróciłam z centrum 🙂 Czek zrealizowany ale kasa przeznaczona jest na wyjazd 😁 Ale i tak wzięłam z konta wspólnego jakieś drobne 😁 Kupiłam sobie sweterek zapinany taki większy już i bluzeczkę i Alicji różowe kozaki z pomponami hahahaha przepiękne są !! 😁 Ale już większe wzięłam na 3-6 miesięcy 🙂 Plecy mnie strasznie bolą takie wyprawy to już nie dla mnie 🤨 Mąż dzisiaj przeprosił i powiedział to co chciałam usłyszeć ale takie bolesne słowa na długo we mnie pozostaną. On wie, że to jest jego ostatnia szansa dlatego przyrzekł, że będzie grzeczny hmmmm..... zobaczymy 😎

• Mamusia
Jak ja sie dzisiaj nie wścieknę to będzie dobrze 😠 Wypadła mi znowu plomba a byla juz drugi raz zakładana w czerwcu 😠 Jakos do tego wtorku muszę przepękać ale znowu będzie bolało, uuuuu. Dziurka może duża nie jest ale jak suszy ja żeby plombę założyć to z bólu az łzy lecą. Jeszcze chyba co gorsze, malutki kawałek sie ułamał wiec nie wiem czy nie trzeba będzie borować. Zaczyna się horror ciążowy z zębami. Musze zacząć łykać wapno.

• Mamusia
Brrr Beata jak napisałaś horror ciążowy z zębami to mnie zaraz jeden zaczął boleć 😜
Aga, Beata trzymajcie się 😘 Nie znam takiego bólu zęba, ale wiem co czuję przy borowaniu, także sobie wyobrażam jaki to potworny ból i jakie macie cierpienie 😞
Kasiu, cieszę się, że mąż Cię przeprosił 🙂 Oby na zawsze taka poprawa, to będzie świetnie 🙂 A teraz niech się stara, czołga, skacze koło Ciebie, chodzi na rzęsach... Nie wiem czego jeszcze sobie życzysz 😁
Ja za moim mężulkiem to normalnie nie nadążę. Jest wtorek: wersja, że wracają do Polski na stałe. Jest środa: przyjeżdżają na weekend i wracają na miesiąc do Niemiec jeszcze 🤪
I tak co któryś dzień, a nawet zmienia się to w ciągu dnia... co chwila inna wersja. Oszaleć można 🙃 Raz jest wersja, że to bagno i złodzieje (ta firma), a zaraz że są w porządku. I to niby kobiety są zmienne... 🤪 😁 On ma prawie 36 lat, a jest tak naiwny, że aż mi go szkoda. Naobiecują mu złotych gór, a on w to wierzy, ale oczywiście twierdzi, że on nie jest naiwny i zawsze ma jakieś wytłumaczenie. A i tak zawsze wychodzi na moje, często niestety.
Nikogo nie ma, chyba pójdę tv pooglądać. To Spokojnej Nocy Życzę Wam Brzuszki 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Jak ja sie dzisiaj nie wścieknę to będzie dobrze 😠 Wypadła mi znowu plomba a byla juz drugi raz zakładana w czerwcu 😠 Jakos do tego wtorku muszę przepękać ale znowu będzie bolało, uuuuu. Dziurka może duża nie jest ale jak suszy ja żeby plombę założyć to z bólu az łzy lecą. Jeszcze chyba co gorsze, malutki kawałek sie ułamał wiec nie wiem czy nie trzeba będzie borować. Zaczyna się horror ciążowy z zębami. Musze zacząć łykać wapno.

Widze Beata że też masz nie wesoło z zębami,ja dzwoniłam do naszej ubezpieczalni (asistance) do lekarza by się dowiedzieć co i jak z lekami,i powiedział że tylko paracetamol ,czyli apap itp,i moge wziąść max.4 tabletki po jednej na dobe a jak do jutra nie minie to mam wrócić do dentystki (czyt.sadystki 🙂) właśnie mąż kończy rybe po japońsku,ja pokroiłam wszystko ale na więcej nie mam siły,wygladam jak z kostnicy,worki pod oczami opuchnięta prwa część buzi... szok

Kochana nie przejmuj się mi po 3 zeby naraz rozprawiczali i to po kilka razy w tygodniu, tak to jest jak sie zwleka latami a potem trzeba nadrabiać. Przez 2 godzinki na fotelu bo naraz 2 zeby kanałowo robił myślałam ze mi szczęka odpadnie. Śmiałam się potem ze dobrze iz moj syn mnie nie widział bo lekarz poszedł odpocząć a ja tak siedziałam z 3 wbitymi igłami w ustach, widok był niezapomniany 🤪 Niestety, ząbki mam po rodzicach a Ci juz mają korony 😞

• Mamusia
Nina, mnie borowanie czy wyrywanie nigdy nie bolalo za to zastrzyki owszem.
Aga, ja wolę rodzic niż siedzieć u denta nie ważne jak często tam jestem. Cały marzec przełaziłam. Masakra jak co drugi dzien musiałam dostać po 3 zastrzyki ale jednak ulga niesamowita ze juz nic nie boli, bo wiadomo jak sie ma próchnicę to w końcu i tak zaboli.

• Mamusia
]Ja już jestem 🙂 Nadrobiłam zaległości i jestem w temacie 🙂
Co do zębów to mnie też boli ale ja się nie wybiorę do dentysty dopóki nie urodzę bo bez znieczulenia to ja tam zjadę na tym fotelu. Jak urodzę i dadzą mi znieczulenie to zrobię sobie 🙂
Tak w ogóle to myślałam że już dziś wyląduję w szpitalu bo nie czułam od wczoraj ruchów Adusi ale dziś po południu dała maleńkiego kopniaka i troszkę się uspokoiłam.

• Mamusia
Hej mamusie grudniowe !!!

Ja jestem mamą ze stycznia 2010. Pozwoliłam sobie wejść na Wasz wątek ponieważ mam do sprzedania w idealnym stanie gondolę Navetta XL do wózków Peg Perego - może akurat ktoraś z Was potrzebuje 🙂
Wstawiam linka do strony allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1214612025

mam też do sprzedania NOWIUSIEŃKIE bodziaki Carters-a sprowadzone z USA. Cena 1szt = 13,99 (przy wiekszych ilościach możemy rozmawiac o małym rabacie 😉 ). Jakość nieporownywalna z polskimi wyrobami. Kolorki trwałe, po praniu bodziak sie nie rozciaga.
Wklejam przykładowe wzory dla chłopców i dziewczynek. Rozmiary 3m,6m,9m,12m.

CHŁOPCY :

DZIEWCZYNKI:

Jakby któraś z Was była zainteresowana to proszę o kontakt :
[email protected]
Możliwy odbiór osobisty w Krakowie 🙂

Pozdrawiam was serdecznie i życzę spokojnej nocki 😘

• Mamusia
Aga, w ciąży znieczulenia również się podaje tylko w mniejszej ilości, będę mieć kanałowe i na pewno nie na żywca 😉 Gadałam z moim lekarzem na ten temat i sam mówi ze dużo gorsza rzeczą jest stan zapalny bo cały syf trafia do krwi i do dziecka.
Co do ruchów to też od dwóch dni mala sie nie rusza praktycznie ale właśnie nadrabia, przewrót mi robi :d

• Mamusia
Beatko mnie boli ząb który już był plombowany ta sama sytuacja co w ciąży z Ewunią jak dentysta wymieniał mi plombę to powiedział że ząb jest czyściutki że nic się z nim nie dzieje założył mi nową plombę i jak ręką odjął ból więc tym razem pewnie tak samo jest 3-4 miesiące wytrzymam 😉

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Beatko mnie boli ząb który już był plombowany ta sama sytuacja co w ciąży z Ewunią jak dentysta wymieniał mi plombę to powiedział że ząb jest czyściutki że nic się z nim nie dzieje założył mi nową plombę i jak ręką odjął ból więc tym razem pewnie tak samo jest 3-4 miesiące wytrzymam 😉

Pewnie podrażnia tylko. Mi się zaczęło miesiąc po założeniu plomby i teraz trzeba będzie ją ściągać i wiercić. Eh, te żeby. Z nimi źle bez nich tez nie dobrze 😞
A jak malutka, juz sie uaktywniła ?

• Mamusia
Biedulki ja miałam to kilka dni temu ach te zęby 🤨 🙃 Muszę iść w końcu kartę założyć i się umówić na wizytę. U mnie siedziała znajoma i sobie plotkowałyśmy 🙂 Teraz jem kolacje mniam smażona kiełbaska i do tego twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 😁 😁 Moja Alicja kopie za piątkę dzieci !! Teraz też daje czadu ha ha ha