Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jakoś nadrobiłam te 15 stron 🙂 Widzę, że temat porodu 🙂 hihi
Na razie to sobie możemy gadać co to będzie 🙂 A jak będzie to się okaże po wszystkim 😁 Pewnie nie zdążymy pomyśleć o tych wszystkich rzeczach o których gadamy teraz 😁 Wtedy będziemy sobie opowiadać historie mrożące krew w żyłach 😁

dokładnie Nina,później będzie wielkie oczekiwanie jak któraś z nas będzie już w szpitalu a potem będzie opowiadać jak było..a potem będziemy podziwiać nasze bobasy 😁

• Mamusia
Te historie o porodach to lepsze niż horror: ,, teksańska masakra piłą mechaniczną,, albo wszystkie odcinki na raz ,, Piły,, ha ha ha Na pewno będzie tak, że jedna będzie mieć lżejszy poród a druga gorszy i wtedy będziemy sobie zazdrościć nawzajem ha ha ha 😁 Ja muszę wziąść od Was numer telefonu jakoś na gg czy na NK bo jak urodzę to do której od razu napiszę 😁 Bo raczej mój mąż to nie będzie chciał i wiedział jak wejść na forum 😉

• Mamusia
Ja całe życie miałam okropnie ciężkie miesiączki i chyba nawet jedna mnie nie oszczędziła. Co okres, to horror. Nie mogę przez to normalnie funkcjonować. Ból brzucha + ból krzyża + mdłości i czołganie się po podłodze. Wypróbowałam już wszystkie możliwe leki na receptę i były naprawdę silne. I nic, zero poprawy, jakbym wzięła witaminkę. Nie wiem czy taka moja uroda, ale coś nie tak jeśli żaden lek mi nie pomaga, a ja mam rzeźnię co miesiąc i to nie pierwsze dni okresu, ale cały. Nawet przy tabletkach antykoncepcyjnych było to samo. Jeśli więc bóle porodowe przypominają choć trochę te menstruacyjne to dla mnie będzie to bułka z masłem 😁 🙃

Mini23 napisał(a):
Powiem wam tak jak miałam już mocniejsze skurcze braxtona to mówiłam "ałć" ale jak dostałam skurczy porodowych to błagałam o kroplówke na powstrzymanie skórczy i na porodówce myślałam że nie wytrzymam - zresztą krzyczałam "już nie będe" 🤪

Ja w sumie nie wiem jakie to są skurcze,ale te co miałam po odejściu wód jak leżałam przez 3 godziny to chyba już takie były powoli,w każdym razie na ktg wychodziły ponad 140,były bolesne ale piguły się dziwiły,ze aż tak tego nie czuję 😮 a ja pisałam z kumpelą eski 😁

aisak_89 napisał(a):
Te historie o porodach to lepsze niż horror: ,, teksańska masakra piłą mechaniczną,, albo wszystkie odcinki na raz ,, Piły,, ha ha ha Na pewno będzie tak, że jedna będzie mieć lżejszy poród a druga gorszy i wtedy będziemy sobie zazdrościć nawzajem ha ha ha 😁 Ja muszę wziąść od Was numer telefonu jakoś na gg czy na NK bo jak urodzę to do której od razu napiszę 😁 Bo raczej mój mąż to nie będzie chciał i wiedział jak wejść na forum 😉

Ja myślę,że powymieniamy się numerami,ale mamy czas jeszcze 😁, a jak nie to NK i GG,mój mąz ma wprawę,bo zakładał tu wątek 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Chomik jednak źle wygląda 😞 nie wiadomo czy dożyje do jutra,tak biedny piszczy i kicha 😞 Oliwka też będzie płakać jak zobaczy że chomiczka nie ma,najlepsze wyjście to wrazie co polece do zoologicznego po nowego,jak nie będzie podobnego to jej wmówie że chomiczek zmienił ubranko 🙂

Ale Ty pomysłowa jesteś 😉 Ja myślę jak to Twój mąż przeżyje... Chyba, że kupisz mu takiego samego niemal i wmówisz mu, że to jego. A ile już ma lat chomik??

Mini23 napisał(a):
Pod wami też już tak trzeszczą fotele od komputera lub łóżko? 😮 🤪

ha ha ha ale się uśmiałam 😁...a dlaczego mają trzeszczeć...od ciężaru czy od długiego siedzenia przed kompem?

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Ale napewno wstawi na nk zdięcie maluszka a więc i tak się moment dowiemy 😁

No właśnie nie wstawimy zdjęcia dziecka ze względu na rodzinę Mariusza. Nie chcemy, żeby jego matka ani nikt inny oglądać Alicje. Dlatego wy dostaniecie na brzuszku.net zdjęcia a ja ze szpitala napisze, że już po 😉

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Pod wami też już tak trzeszczą fotele od komputera lub łóżko? 😮 🤪

ha ha ha ale się uśmiałam 😁...a dlaczego mają trzeszczeć...od ciężaru czy od długiego siedzenia przed kompem?

Nie wiem chyba od ciężaru 😁 ja jak wstaje z łóżka to mija chwila za nim wgniot się naprostuje 😁

ha ha no nie mogę...nie wytrzymam ze śmiechu 😁 😁 😁

aisak_89 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Ale napewno wstawi na nk zdięcie maluszka a więc i tak się moment dowiemy 😁

No właśnie nie wstawimy zdjęcia dziecka ze względu na rodzinę Mariusza. Nie chcemy, że jego matka ani nikt inny oglądać Alicje. Dlatego wy dostaniecie na brzuszku.net zdjęcia a ja ze szpitala napisze, że już po 😉

Kasiu a zablokuj ich poprostu,nie będą mogli oglądać Twoich zdjęć.Ja ma pare osób tak zablokowanych i mam spokój

Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Pode mną nie trzeszczy nic 😁 hahaa czyżby pod Tobą trzeszczało?? Ja Wam tylko powiem, że zaczęłam odczuwać ból w lędźwiach, zwłaszcza przy myciu głowy (pochylam się nad wanną) i myślę sobie: oj, zaczyna się... już nie będziesz taka sprawna 😉

No podemną trzeszczy 😁 mój mówi że mam więcej jeść przed komputerem to kiedyś z fotela nie wstane,i dodaje że dobrze że ma kółka to zawsze się dokulam do lodówki 😁

Aga widząc jaka jesteś chudzinka to trudno uwierzyć 😮

• Mamusia
No wiem ja też tak mam że jak nie mam w znajomych to nic nie zobaczy tylko zdjęcie główne ale to bym musiała usunąć połowę ludzi z NK bo to rodzina bliższa albo dalsza Mariusza i by było kopiowanie i wysyłanie tej starej ku..... 🤨 pewnie ostatecznie Mariusz wstawi z jedno dla to będzie już jego decyzja 🙂 Dla Was będą specjalne zdjęcia takie ładne hihihihi 😁

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
51 to mało
A ile przed ciążą ważyłaś?

41

Ja ważyłąm przed rzuceniem palenia 42 i miałam w pasie 56 cm 🤪,wszytsko ze mnie spadało 😞,no i jak rzuciał mto przytyłam do 49
Tobie nie zaszkodzi nawet jeszcze z 10 kg 🙂

Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Nie wierzę 🤪 A ile masz wzrostu??

168,mówiłam że zawsze jak okruszek byłam taka chuda ☺️

o matko 🤪...normalnie chuda jak patyk 😞
Ja mam 156 tylko