Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aduś pamiętam, że lekarz bardziej popiera jak dziecko ma lekką niedowagę niż nadwagę. Ja jak byłam mała to zawsze miałam niedowagę i lekarz mówił, że lepiej tak niż miałaby być otyła i zapasiona ! 😉 Także nie masz się co martwić o Oskarka tym bardziej, że to takie żywotne dziecko 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiem Kasiu,on jest drobny po mnie,nawet gastrolog to powiedziała 🙂,kiedys się martwiłam ale dałam spokój,energią to on mógłby jeszcze obdarzyc dwójkę dzieci 🤪 😁...takie moje "żywe srebro"
A nadwaga wiadomo,niedobrze 😞

aisak_89 napisał(a):
No ja też !! 🙃 Ale moich rozstępów już nic nie wyleczy 😞 Zawsze będą 😞 Mam dopiero niecałe 21 lat i nienawidzę mojego brzucha 😠 Znacie jakieś sposoby na rozjaśnienie jak najszybsze tych szram ??

Kasiu ja mma 25 i po pierwszej ciąży juz miałam rozstępy a teraz znowu się pojawiają,mimo,ze się smaruję 😞...ja tez jestem tym załamana,bo mam brzydki brzuch,a zawsze był płaski i ładny 🤨,do tego mam rozstępy na udach i pachwinach...strasznie to wygląda 😞

Kasiu ...jako kosmetyczka moge powiedziec... ze te jasne to nic z nimi nie zrobisz a te fioletowe to kosmetyki z eukaliptusem albo kawa... pilingi z kawy ... albo cukru... ale to jak mała sie urodzi bo moze szkodliwe bedzie...

• Mamusia
Acha no teraz to i tak nic nie będę robić bo ciągle nowe wychodzą chociaż na szczęście już nie tyle co tydzień temu 😮 Po porodzie będę musiała się wziąć za to. Ja już mam i tak rozstępy takie białe stare zrobiły mi się chyba już w wieku 15 lat 🤨 Ale ich już nie widać bo są jasne ale te fioletowe na brzuchu to koszmar i też tak jak u Ady smarowanie nie pomogło 🤨 A co się dzieje z Agą Mini ?? Gdzie jest ?? Pewnie złapała chomika a teraz z jego futerka na drutach dzierga rękawiczki 🙃 🤪

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
To pewnie zależy jak kształt brzuch przyjmuje i tak wychodzą gdzie się najwięcej skóra rozciąga 🙃 Ale tu dzisiaj cisza 🙃 A mnie taka zgada męczy, że wyjdę z siebie i stanę obok !! 😠 🤪

Kasiu! a twoja mama,babcia miały rozstępy bo jeśli tak to masz niestety w genach 😞a ja się szoruje rękawiczkami pod prysznicem i nic na razie nie mam w pierwszej ciązy też się tak myłam i nic mi nie wyszło ale za bardzo szorowałam brzuch i wywołałam sama skurcze porodowe i wylądowałam w szpitalu na szczęście powstrzymali skurcze więc teraz robie to z głową i smaruje się mustelą 🙂

• Mamusia
Nadrobiłam 25 stron 🤪 🤪
Rano byliśmy na grzybach i chodziłam 7 godzin po lesie i zrobiłam 120 km za kierownicą... Wjechaliśmy do tego w jakąś drogę dla czołgów chyba i chyba 8 km nią się jechało 🤪 Myślałam, że wyjdę z siebie... Bez przerwy mi się sikać chciało, byłam padnięta chodzeniem, potem jeszcze po tych wertepach... Brzuch to miałam twardy jak głaz i skurczy dostałam. Potem jeszcze spanikowałam, że chyba urodzę w tym lesie 🤪 🙃 Także moja przygoda ze zbieraniem grzybów już się skończyła. Potem jak padłam na łóżko, to nie mogłam się podnieść 😉
Kasiu, brzuszek coraz większy 🙂 Wagą dzieci się nie martwcie 😁 Łatwiej się rodzi mniejsze 🙂 hihi.
Wiecie, że pierwszy raz mi się śnił poród?? I to cesarka 🤪 🤪
Nikogo nie ma... Aż dziwne. Aga chyba chomika jednak obdziera ze skóry i robi rękawiczki na zimę... tak jak obiecała 🙃 🙃 A mięso mieli przez maszynkę i będą mini kotleciki hahah 😉
Spokojnej nocy Grubaski 😁

• Mamusia
O ja ale tu cisza !!! 🤪 Ja już mam meble ustawione i pochowane rzeczy jutro jeszcze jadę pokupować koszyki na pierdołki typu waciki, butelki itp. żeby to na wieszku nie leżało 🙂 Mała się rozpycha i przeciąga 🙂 Ja już mam nawet miejsce zrobione na łóżeczko bo będziemy zamawiać pod koniec miesiąca 🙂 Nie wiem tylko jakie czy 120 na 60 czy 140 na 70 🙃 🤨

JEZDEM BABy 😁
KAsieńko wszystkiego naj naj lepszego zdrowia cierpliwości ... oby ci czas do porodu zleciał szybko jak niewiem co... do tego żebyś miała lekki poród... oby mała wyszła jak po maśle... i żeby była grzeczna zdrowiutka ... buziaki cmok cmok:*:* 🤪