Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No ja robię kolejne pranie rzeczy Alicji teraz pieluchy się piorą i ręcznik 😁 A moja Malutka w brzuszku leży sobie tak: po lewej stronie ma plecki trochę wyżej pod żebrami ma dupkę po prawej stronie ma nogi i rączki a na dole główka, ale położna mówi, że może się jeszcze przekręcić bo ma jeszcze trochę miejsca 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aisak_89 napisał(a):
Bije niedobrą mamę 😜 😜 😜 Ma rację 😉 Ja idę budzić męża bo śpi przed nockami ale już musi wstać 😎

Nie wolno bić mamusi swojej... hihi tylko dawać jej buziaki i przytulać ona mnie przytula tak mocno poprosty i daje buziaki tak mocno hahahaha

• Mamusia
Cześć dziewczyny! jako, że właśnie od dzis jestem na zwolnieniu, postanowilam sie zalogowac i poczytac co tam u Mam, ktore rowniez maja termin na grudzien 🙂, wiec witam! Ja mam termin dokładnie na Święta, co mnie trochę martwi, ale zakładam, że i tak Maluch (synek) nie pojawi się w terminie 🙂. poza tym czuję się całkiem dobrze, tylko po 0,5 godz spaceru muszę zrobić przerwę, bo ciągnie mnie brzuch. No i cukier mi też wyszedł bez rewelacji, więc na razie mam stosować tylko dietę, ehh, jakie to trudne. Pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
Hej Nowa Mamusiu 🙂 🙂 Mi też właśnie pokazał się dzisiaj cukier w moczu ale pewnie dlatego, że przed wizytą najadłam się sporo słodyczy bo ilość tego widzialnego cukru w moczu była bardzo mała. Ale niestety ograniczyć mam słodycze na wszelki wypadek 🙃 🤨 😞 I przed kolejną wizytą mam w ogóle nie jeść nic słodkiego. Ja już po rosołku !! 😁 Ale się najadłam 🙃 🤪

• Mamusia
Siema dziewczynki 🙂 Lecę na Szkołę Rodzenia i zajrzałam na moment a tu niespodzianka- kolejne dwie mamuśki- Super 🙂 Witam i bardzo się cieszę , że jet nas więcej. Poza tym kolejny chłopaczek doszedł bo tylko Sylwia i Ada się na razie spodziewały chłopca, a tu nowa mamuśka Aga będzie miała synka. No i nie wiadomo jak Gosia- bo dzisiaj chyba wizyta u lekarza z tego co zrozumiałam. Jeszcze trochę i może się wyrównają płci 😉 Ah i ja też nie mam przezwiska tak jak Sylwia więc śmiało wymyślajcie- nie obrażę się 😁 😉 Ok muszę się jeszcze umalować i ubrać więc śmigam bo zajęcia na 18:30. Buziaki i do wieczorka 😘 😉 🙂

• Mamusia
hej 🙂

Właśnie kilka minut temu wróciłam od lekarza. Na szczęście moje maleństwo sie pokazało 🙂 No i będę miała drugą córę Oleńkę 🙂
Cieszymy się bardzo 🙂
Także kolejna dziewczynka.
Ale lekarz mnie zasmucił powiedział że skraca i rozwiera mi się szyjka 😞 Za trzy tygodnie kazał przyjść i jeśli będzie coraz gorzej to założy (nie pamitęm fachowej nazwy) kapturek który będzie ją trzymał. Kazał ograniczyć ruch i dużo leżeć. Spodziewałam się tego bo z Paulinka maiałam to samo,leżałam w szpitalu 😞

• Mamusia
Sorry, że daty porodu planowanego są nie po kolei ale miałam problemy ze wstawianiem dodatkowych wierszy w tabeli 🤨 Gosiu gratuluje !! Zaraz poprawię tabelkę 😁 A co do szyjki to pozostało nic innego jak słuchać się lekarza a na pewno będzie dobrze 😉 Dobrze, że zostało tylko 10 tygodni 😎

• Mamusia
A ja właśnie przebrałam pościel, odkurzyłam i rozwiesiłam pranie 🙃 Normalnie nie daje sobie sama ze sobą rady ciągle bym sprzątała 🙃 😮 Boję się tylko jak to będzie po porodzie mąż nigdy nie posprząta po mojemu i będę mieć nerwy a wiadomo od razu nie będę latać ze ścierką i lizać mieszkania 🤔 🙃 😮

• Mamusia
Hehehehe Asiak u mnie jest to samo, zawsze znajdę smugę kurzu lub niedokładnie odkurzony dywan 🙃 A =le ciesze sie że chętnie mi pomaga. Najbardziej boje się jak sobie poradzi Paulinka z mężem jak do szpitala pójdę 😲 😲

Dziewczyny czy macie skompletowaną wyprawkę dla maluchów i potrzebne rzeczy dla mamusiek??? Mi wiele brakuje, ale teraz kiedy znam płeć to skończę zakupy 😆