Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
A wogóle troche się boje co powie mi mój lekarz w środe bo wczoraj miałam krzywą cukrową z obciążeniem 75 g glukozy no i na czczo wynik mam dobry ale po 2 godzinach mam 139 a do 140 jest norma i boje sie troche bo niby w normie jest ale wysoko 😞

a czemu 75g? u nas 50 stosują, norma jest do 105 a ja miałam 107 ale gin powiedziała że wynik jest super i nie ma się czym martwić, moja kuzynka miała identyczna sytuacje jak ja, plus do tego takie same objawy czyli ciągle pić i spać się chce, lekarka jej to samo powiedziała, jest już 4 lata po porodzie i nadal walczy z cukrzycą, ale u nas co 2ga osoba ma cukrzyce w rodzinie

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🤪
Dzięki za wszystkie rady dotyczące psów 🙂
Kurde dzis juz trzeci dzień jak boli mnie gardło, i wcale nie przestaje - chyba skonczy sie wizytą u internisty 😞
Sylwia lekarz napewno Ci powie abyś ograniczyła cukry, moja koleżanka odrobinę przekroczyła normę i gin zabronił jej lodów,czekolady i słodkich owoców. Nie powinno być zle 😁 😁

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Tylko trzech chłopców tu mamy 🤔 Dziewczyny rzadzą he he he he. Ale musze wam powiedzieć ze to jest chyba rok dziewczynek. Wiekszosć moich koleżanek urodziło dziewczynki a tylko trzy mają chlopców 🤪

ciekawe, bo u mnie na około sami chłopcy 🙂, więc pewnie się wyrówna

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
A wogóle troche się boje co powie mi mój lekarz w środe bo wczoraj miałam krzywą cukrową z obciążeniem 75 g glukozy no i na czczo wynik mam dobry ale po 2 godzinach mam 139 a do 140 jest norma i boje sie troche bo niby w normie jest ale wysoko 😞

To na granicy, ale będzie ok! mój lekarz też jest za robieniem od razu obciazeniem 75; ja najpierw miałam 50g, wyszlo mi za duzo 😞, potem 75 i wyszlo mi ok - powiedzieli, ze mam ograniczyc cukry i stosowac diete i powtorzyc obciazenie 75 w 32 tyg. Tak wiec u Ciebie powinno byc ok, ew. zaleca Ci ograniczenie slodyczy i powtorzenie badania za jakis czas, pozdrawiam!

• Mamusia
Cześć Mamusie! Nie wiem, czy mnie pamiętacie, 2 tygodnie temu pytałam się o wyprawkę. Weszłam na forum, poczytałam kilka stron. Nina pisała, że ma remont, chcę tylko napisać, aby uważać z farbami itp. Ja miałam nieprzyjemny incydent, jeśli chodzi o remont: też mieliśmy remont i przez wdychanie zapachu nowo pomalowanych pomiesczeń, nowych mebli, farb itp. moja córeczka miała zaburzenia rytmu serca. Byłam nawet u lekarza na specjalistycznym badaniu echo serca. Zaznaczam, że nie w czasie remontu mieszkamy u teściów, a ja tylko od czasu do czasu zaglądałam. Od tego momentu minęło sporo czasu ale w mieszakniu nie byłam i dzięki temu z serduszkiem wszystko w porządku. Musiałam to napisać, bo ja wcześniej nie zdawałam sobie sprawy, że to aż tak szkodzi a dobrze, żebyście też wiedziały. Pozdrawiam!

• Mamusia
Aga napewno jutro pójdę , bo dziś nie mam szans aby się dostać 😞 A już mam dość tych wirusów i przeziębień - blee
Naylaaa kochana Ty tak szalejesz że urodzisz w trakcie sprzatania hahahaha, a tak na poważnie to uważj na siebie 🙂
Idę do sklepu po coś na obiad-kurde już nie mam pojęcia co gotować 😞, Może kluseczki ziemniaczane ze skwareczkami i kotlecikiem??? Nie wiem 🙂
Pa pózniej się odezwę 😘

• Mamusia
Wiem, co mówię, a widziałaś mój (kilka stron wstecz) ja to mogę powiedzieć, że jest duży, ale za bardzo się tym nie przejmuje, bo jak spotykam koleżanki, które są w tym samym czasie, co ja to od razu robi mi się lepiej one mają 30 kg do przodu i wyobraź sobie jak taki brzuszek wygląda 🙃 😁

• Mamusia
no ja narazie nie zaobserwowalam rozstepow (lepiej odpukac) piłeczke rzeczywiście jest niezła hehe 🙂 a ty tam nie szalej z tymi remontami bo wczesniej urodzisz Nina 😉 wiem łatwo powiedzieć mnie też jeszcze czeka totalny rozpiździel w domu bo dopiero wejscie sobie osobne od teściów robimy i za okoła 2 tygodnie bedą mi kuli dziure na drzwi i jeszcze 2 okienka beda wymieniane z drewnianych na plastiki i wtedy likwidacja schodow w dół do teściów (dziure trzeba załatać hehe ) no i cały przedpokój do zrobienia a na nim cały sufit bo jest błazeria którą zrzucamy i Paweł ociepla wszytsko wełną i na to regipsy i gładzie więc jeszcze ful brudu kurzu itd 😞 ale chcemy to zrobić zanim mały się urodzi 🙂

• Mamusia
My też właśnie chcemy mieć gotowe jak się dziecko urodzi 🙂 30 kg do przodu 🤪 🤪 To szok dla organizmu 🤪 Aga, jak one się muszą czuć ciężko 🤪 Ja mam 6 kg na plusie, wszystko mi poszło w brzuch, a czuję się ociężała czasem 😉 Zwłaszcza przy wstawaniu w wannie haha 🤪 🙃
Tylko nie mówcie nikomu, bo ja robię wszystko żeby urodzić przed Wami wszystkimi hahha 😉 Tak na serio to bym chciała na początku grudnia urodzić 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
My też właśnie chcemy mieć gotowe jak się dziecko urodzi 🙂 30 kg do przodu 🤪 🤪 To szok dla organizmu 🤪 Aga, jak one się muszą czuć ciężko 🤪 Ja mam 6 kg na plusie, wszystko mi poszło w brzuch, a czuję się ociężała czasem 😉 Zwłaszcza przy wstawaniu w wannie haha 🤪 🙃
Tylko nie mówcie nikomu, bo ja robię wszystko żeby urodzić przed Wami wszystkimi hahha 😉 Tak na serio to bym chciała na początku grudnia urodzić 😁

Pewnie, że czują się ciężko, ale jak taka ciągle je je je i praktycznie zero ruchu i do tego jeszcze mi kłamie w żywe oczy, że tylko 8 kg przytyła to mnie krew zalewa ślepa nie jestem i wiedziałam jak wyglądała przed ciążą. Teraz nawet jej siostra mówi, że wierd…. wszystko jak odkurzacz hehehe.

• Mamusia
Heyya 🙂 Byłam wczoraj na zajęciach szkoły rodzenia a temat był o karmieniu naturalnym więc jakoś nie specjalnie mnie przekonał ale już o tym rozmawiałyśmy po krótce na forum więc chyba wszystko jasne 🙂 Ja też Sylwuś na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ich nie mieć ale czas pokaże, póki co odpukać w niemalowane 😜 Oluś łóżeczko super- pewnie każda z nas chciałaby już mieć skompletowany kącik dla maluszków ale ja muszę poczekać do przeprowadzki- i nie wiem jeszcze gdzie i to najgorsze 😞 Aga- Kafinka- ja tez od początku miałam intuicję że będzie dziewczynka i nikt by mi nie wmówiłam, że to chłopak 🙂 Póki co jestem na etapie robienia obiadu a Wy dziewuszki co porabiacie??? P.S. Nina, ja tez bardzo bym chciała na początku grudnia urodzić... więc może się uda 😉