Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
juz wrocilam 🙂 no ja mam nadzieje, ze mój synek pozostanie synkiem po urodzeniu hehe nie ale tak powaznie to wiedziałam bardzo dokładnie na zwykłym usg co tam ma między nogami i Paweł też widział no i co wizyte widać więc chyba już się nie zmieni 🙂

a ja dziś będę miała taką wyżerke wieczorem że szok, a teściowa jest świetną kucharką i robi takie pyszności 😜

• Mamusia
ła chwile mnie nie było a tu jak zwykle stron zapisanych że hoho...
przełamałam się a nawet troche zmusiłam, kupiłam jednak materacyk do łózeczka nowy, taki kokos-pianka-kokos ze zdjemowanym pokrowcem do prania, zapłaciłam 95 zł, w drugim sklepie chcieli za niego 120 więc zaoszczędziłam troche, były i po 40 kilka złotych ale takie miękkie, to mi się wydawało że za miekkie, bo dla dziecka to chyba lepiej twardszy??
a i wczoraj pościel zamówiłam na allegro, mąż wybrał wzór, ale pytam go jaki kolor a on mi odpowiada no jak to jaki, różowy 🤪 wszystko będzie różowe, a jak się okaże że się podwineło to będą jaja... 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
ła chwile mnie nie było a tu jak zwykle stron zapisanych że hoho...
przełamałam się a nawet troche zmusiłam, kupiłam jednak materacyk do łózeczka nowy, taki kokos-pianka-kokos ze zdjemowanym pokrowcem do prania, zapłaciłam 95 zł, w drugim sklepie chcieli za niego 120 więc zaoszczędziłam troche, były i po 40 kilka złotych ale takie miękkie, to mi się wydawało że za miekkie, bo dla dziecka to chyba lepiej twardszy??
a i wczoraj pościel zamówiłam na allegro, mąż wybrał wzór, ale pytam go jaki kolor a on mi odpowiada no jak to jaki, różowy 🤪 wszystko będzie różowe, a jak się okaże że się podwineło to będą jaja... 🤪

Super, że udane zakupy miałaś 🙂 Z tym materacem wybór świetny- ja też kupiłam chyba za 90 czy 100 zł z wypełnieniem: kokos- pianka- gryka 😉 A że mężowi zaufałaś w wyborze pościeli to rewelacja 🙂 Ja Ci powiem, że mój lekarz potwierdził , ze to dziewczynka i inny lekarz w szpitalu przy praktykantce też pokazywał dokładnie płeć aczkolwiek zawsze ta niepewność jest że może być chłopak heh 😁 U mnie też byłyby jaja bo pościel też z różowym akcentem 😜

• Mamusia
pościel jak pościel, to w domu jakoś przebiduje ale wózek bordowy w różowo bordowe koła, ale by biedny dzieciaczek musiał się wstydzić 🙃
u nas też jedna lekarka że na 100% dziewczynka i inna też, ale strach jest tym bardziej że często lekarze wpadają w ryutyne że jak nic nie widać to musi być dziewczynka a tam się często potrafi podwinąć... 🤪mówią że nasze usg to jak ruska loteria takie przypadki są, moja koleżanka na każdej wizycie miała dziewczynke, dopiero w 36 tyg stwierdziła gin że jednak chłopak, a u siostry w klasie jeszcze lepszy przypadek, dziewczyna miała sporo usg i ciagle dziewczynka dziewczynka, w trakcie porodu okazało się że owszem płeć żeńska ale nie dziewczynka tylko dwie dziewczynki, ale dziewczyna miała szoka 🤪

• Mamusia
Mi mój lekarz pokazał płeć i kazał zgadywać haha 😁 No i oczywiście powiedziałam, że nie potrafię interpretować obrazu usg więc on zażartował słowami- "A ja mam umieć?" 😁 😁 😁 🤪 Później przechodząc serio to badania pokazywał płeć opisując, że o wargi sromowe widać i łechtaczkę. Drugi lekarz też opisywał to tymi samymi słowami pokazując dokładnie praktykantce więc mamy nadzieję, że nie będzie pomyłki 🙂 Ah i z wózkiem u mnie też byłby problem bo jest w kwiatki różowe ale mam go po siostry córce więc wyboru nie miałam, a jeśli okazałoby się, że rzeczywiście chłopak to bym wcześniej kupiła inny wózek, a tak problem z głowy bo będzie dziewczynka 😉 A na marginesie to też słyszałam że przy dziewczynce mogą się lekarze częściej mylić- moja kuzynka była z kolei pewna aż do porodu, ze jest chłopak bo jej lekarz tak mówił, a okazało się, ze urodziła się dziewczynka- no tyle tylko, że ona chodziła państwowo i miała może ok. 3 razy usg robione a więc większe prawdopodobieństwo pomyłki 🙂

• Mamusia
Hmm dziwne że lekarz nie wiedział że bliźniaki przecież jak słucha bicia serduszka to wtedy jest podwójne echo 🙂 no i do 3-4 miesiąca widać 🙂 potem podobno jest gorzej.
Ewcia mi zasnęła mąż mi zabrał przez przypadek klucze od domu więc nawet nie będę mogła wyjść na spacer 😞 Zaraz będę zmykać się wykąpać 🙂

• Mamusia
ja nic niechce mowić ale chodze prywatnie do tej gin co teraz od 13 tyg i wysępiłam u niej raptem 2 usg, u nas lekarze mają jeszcze teorie o negatywnym wpływie usg więc może jeszcze z jedno będę mieć a może już nie
u mnie nie powiedziała czy coś widac tylko że dziewczynka, ja oczywiście nic na tym obrazie nie widziałam, e mój mąż ma lepszą wyobraźnie, ale to facet on inaczje postrzega rzeczywistość 🙃 a co do bliźniaków, nie wiem jak to możliwe ale tu takie cuda wianki są możliwe i częste 🙂

• Mamusia
A słyszałyście o czymś takim i to u nas jest praktykowane- że data pierwszego ruchu dziecka stanowi konkretny dzień miesiąca w którym się urodzi dziecko 🤪 U mojej siostry i jej koleżanki się sprawdziło 🙂 Ja miałam pierwszy ruch 11 lipca wiec mam nadzieję, że 11 grudnia urodzę 🙂 Mój mąż poczuł ruchy małej dokładnie tydzień później czyli data która wychodzi z okresu i z usg na 18-tego grudnia także ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce 😉

• Mamusia
Marta, ja czytałam w książce że można przewidzieć tak na oko datę porodu po pierwszych ruchach. Np. Poczułaś 11 lipca, to jako pierworódka liczysz 20 tygodni od tej daty, a wieloródka 18 tygodni, ale zastrzegli, że jest to już niepraktykowane, przydawało się w czasach kiedy nie było usg.
Agata, ja też chodzę prywatnie i mi lekarz łaskę robi, że mi usg robi 😠 Zaraz jadę na zakupy 🙂 Trzeba lodówkę zapełnić 😁 Miłego dnia dziewczynki 😁

• Mamusia
Hej Baby !! 🙂 😁 Widzę, że teraz to już będzie pusto 🙃 Mama dzisiaj mi pisała, że już paczkę kompletuje jupiiiiiii.... 😁 😁 Miała biedna jelitówkę i umierała 🤔 🤢 Mówi, że jakaś epidemia jest u Nas w mieście także uważajcie dziewczyny bo to różnie bywa najczęściej są epidemie na całą Polskę. Miałam jechać na spacer na Doki Alberta ale ciemne chmury wiszą nad głową 🤔 Ja dzisiaj odkurzanie i pranie. Jesteśmy tylko we dwójkę na razie a prania to robię jak z pięciu 🤪 🙃 Mąż jutro już do pracy, ale ten czas leci 🙃 😮

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Marta, ja czytałam w książce że można przewidzieć tak na oko datę porodu po pierwszych ruchach. Np. Poczułaś 11 lipca, to jako pierworódka liczysz 20 tygodni od tej daty, a wieloródka 18 tygodni, ale zastrzegli, że jest to już niepraktykowane, przydawało się w czasach kiedy nie było usg.
Agata, ja też chodzę prywatnie i mi lekarz łaskę robi, że mi usg robi 😠 Zaraz jadę na zakupy 🙂 Trzeba lodówkę zapełnić 😁 Miłego dnia dziewczynki 😁

Aaaa to nie wiedziałam o tych obliczeniach j jeśli by się je praktykowało to wyszłoby, że urodzę na koniec listopada a początek grudnia więc byłoby dobrze 🙂 No ale w rzeczywistości z badania USG i @ wychodzi mi data na 18.12 🙂 Ja sprzątam, a raczej kończę bo mąż łazienkę mi sprzątnie jak tylko pozmywa a ja się zabieram za robienie Devolau'i bo siostry chłopak robi imieniny i poprosił bym zrobiła- mam 12 filetów z kurczaka i chyba w tek kuchni padnę zanim to zrobię bo mi się nie chce 🤨 Miłego dnia kobietki 🙂 Ja od czasu do czasu będę zaglądać 😉