Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasia to ja miałam taką panią ginekolog hahahaha. Która nawet mnie nie badała, wchodziłam do gabinetu: obejrzała moje badania-nie komentując ich,następnie wypisała zwolnienie i umówiła na kolejna wizytę. I to koniec hahaha. Natomiast położna super,wiecej powiedziala niz lekarka.Zaczęłam chodzić do innego lekarza i on właśnie w czasie badania wyczuł moją nieszczęsna szyjke.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja pierwszy raz poszłam do ginekologa mając 19 lat pani ginekolog, która mnie badała powiedziała, że nie będę mogła mieć dzieci przez długi czas nie mogłam dojść do siebie także z tymi ginami to różnie w końcu trafiłam na mojego obecnego ginekologa, który oczywiście mnie uspokoił i powiedział, że wszystko będzie dobrze zaufałam mu w 100% i dzięki temu mam synka i córę w drodze, za co będę mu wdzięczna do końca życia 🙂

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Agatka nie pamiętam fachowej nazwy tego kapturka , możliwe że to pessar jak napisałaś.
Dziwi mnie że ta inna lekarz zorientowala sie że coś nie tak i nie wyjaśnila ci co to , tylko kazała leżec-dobrze ze kazała odpoczywac , ale że nie wyjasnila nic??????
Współczuje ci bo ty od początku ciązy masz problemy , ale już nie dużo zostało do porodu 🙂 Agatka już niedługo 🙂
Ja wcale nie mam skurczy, a brzuch mi twardnieje po całym dniu jak pochodzę.

ona mi powiedziała że mi szyjka bedzie sie skracać bo dziecko jest nisko i uciska i tyle, a moja gin co niej chodze to sama je musiałam to zasugerować żeby sprawdziła szyjke i wtedy panika, kazała mi też lezeć, no to plackiem 2 tyg i szyjka sie wydłużyła to ona że moge teraz juz wszystko robić i że wszystko jest ok, nie robie wszystkiego, ogólnie naprawde dużo leze odpoczywam bo sie boje, ale tu ćwiczenia ze skoły rodzenia tu jakaś telepiąca przygoda i znowu czuje jak chodze ten ucisk i takie jakby parcie i już wiem czym to pachnie, ale moja gin znowu pewnie bedzie w szoku jak to sie mogło stać... 🤪
no niby niedługo ale wiekszosć moich znajomych teraz na poczatku listopada bedzie rodzić a ja jeszcze czekam do grudnia a ten czas tak sie dłuży, a jak mi przyjdzie jeszcze świeta w szpitalu to ja nie wiem bede płakać rzewnymi łzami, a szyscy mówili że ciąża to najpiękniejszy okres ale chyba ja jakaś inna jestem 🤔

• Mamusia
Ale miałam dziś dzień. . . Rano zadzwoniła moja mama i mówi, że chyba skręciła kostkę, więc zawiozłam ją do szpitala, zrobili jej zdjęcia, okazało się, że złamanie, ale założyli szynę i kazali jechać do drugiego szpitala na gips. Pojechałam do drugiego szpitala, a tam się okazało, że czeka ją operacja jutro, bo więzadła muszą zszyć, a potem gips. Także masakra 😞 Śmiałam się, że musi się zagoić do mojego porodu haha 😁

• Mamusia
Gosiu ja też tak mam, że idę do położnej ona popatrzy na wyniki i nawet nie ma zamiaru mi powiedzieć co i jak. Nawet jak miałam badania z krwi genetyczne robione na Downa i rozszczep kręgosłupa to nawet nie raczyli mi powiedzieć co i jak wyszło tylko położna powiedziała, że jak będzie źle to wyślą list a jak nie to nic mnie nie powiadomią.

Dziewczyny ale tęskniłam przez ten tydzień 😞...aż mnie na gotowanie z nudów naszło i robiłąm sama pierogi ruskie i leniwe pierwszy raz w życiu...jutro Wam podeślę zdjęcia a co 😜...choć raz Wam ja smaka narobię...mniam mniam 🙂

Ola pisałam do Ciebie,chyba się nie obraziłaś,bo nie odpisałaś????

Dalej pisać co u Was?

Jejku to dobrze 🙂...ale jesteście wredne...130 stron naskrobałyście 🤪 😁...udusić to mało 😁

Ja byłam w piątek u lekarza i mały nadal główką w dół i waży 1930,lekarz mówi,ze nie za mało,więc jest poprawa,może wtedy sie usg pomyliło,czasem mam skurcze ale do 5-6 to norma jak lekarz mówi,mam + 11 kg.

Witam nowe mamusie 😁,jak fajnie,ze nas tak dużo 🙂

Aha zmieniliśmy imię dla synka,będzie miał na imię Sebastian 😁

Aduś napisał(a):
Dziewczyny ale tęskniłam przez ten tydzień 😞...aż mnie na gotowanie z nudów naszło i robiłąm sama pierogi ruskie i leniwe pierwszy raz w życiu...jutro Wam podeślę zdjęcia a co 😜...choć raz Wam ja smaka narobię...mniam mniam 🙂

Ola pisałam do Ciebie,chyba się nie obraziłaś,bo nie odpisałaś????

Dalej pisać co u Was?

Adusia nie mam kasy na kacie nie mialam z czego napisac... 😞

To daj znać co u lekarza.
Ja teraz mam co tydzień wizyty,w piątek znowu mam iść na ktg a za 2 tyg na usg i przepływy.
Oskar siedzi ze mną w domu,znowu ma katar i urlopowaliśmy go na cały miesciąc,zeby nie płacić za żłobek niepotrzebnie,raz w roku tak można.

Ola no ja tez nigdy nie mam nic na koncie,bo wykupuje darmowe sma i minuty na orange,bo u mnie wszyscy mają.

Ja tez mam sporo bakterii w moczu,cały czas biorę urosept,teraz na piatek mam zrobic mocz,morfologie i cukier...zobaczymy 🥴

A mój zasilacz do laptopa nadal nie dotarł,momo,ze we wtorek go kupiłam i miał iść pobraniową 🤪 😞...na razie do piątku siora mi pozyczyła swój

Od listopada i tak idzie do żłobka,musze trzymać miejsce 😞,zobaczymy jak to wszystko będzie 🤨

Was tez tak bola biodra ia pachwiny??? Jak wstaję rano to jestem obolała 😞,a w nocy jak idę sikać to ledwo sie podnoszę 😞,ale zgaga mnie nie męczy