Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kafinka napisał(a):
Ola88 napisał(a):
mam słave wyniki odebrałam i słabee...;/ a d9o tego bakterie w moczu;(

Tym razem brałam antybiotyk na te wstrętne bakterie 😠 jutro się dowiem czy to coś dało,a tobie coś lekarz przepisał ?

w środe lekarz dopiero bedzie wyniki miał moje przy wizyccie... sama teraz sprawdzałam sobie z innymi to mam słabe... i te bakterie w moczu;/ 🙃 🤢

kafinka napisał(a):
Ola88 napisał(a):
mam słave wyniki odebrałam i słabee...;/ a d9o tego bakterie w moczu;(

Tym razem brałam antybiotyk na te wstrętne bakterie 😠 jutro się dowiem czy to coś dało,a tobie coś lekarz przepisał ?

Ja dostałąm jednorazowo antybiotyk Monural czy jakoś tak i teraz codziennie od tamtej pory biore Urosept,jestem ciekawa jak wyniki teraz

Jeszcze te parę tygodni damy radę 😁...a potem zacznie się masakra 😮 🤪...przynajmniej u mnie na początku na pewno...dzisiaj przemeblowanie zrobiliśmy,kołyska stoi już na swoim miejscu,torba spakowana do końca(tylko wrzucę szczoteczkę do zębów i do włosów i kapcie,ale jak zacznę rodzić 😜)
Mężowi napisałam insrtukcje na wszelki wypadek kiedy mały je,co itd,co w razie przeziębienia,w co ubrać itd.
Ciuszki na wyjście czekają w kołysce

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Aga i co z tym gronkowcem????????? Leczy się go w ciąży, czy trzeba czekac do porodu?????????

Leczy się w ciązy teraz dostałam antybiotyk,a przedtem brałam furaginum przez miesiąc jak nie będzie efektu to dostanę zastrzyk 4 godz. przed porodem żeby małej nie zarazić

• Mamusia
A mało tego to jeszcze nie dostanie się becikowego jesli do 10tygodnia ciezarna nie zglosi sie do lekarza, bez sensu!
Kiedyś kobiety w domach rodziły , bez znieczulen i lekarzy. Nie były szyte i po kilku godzinach musialy normalnie funkcjonować. Tylko podziwiać.

• Mamusia
Z tym becikowym to trochę racji jest, bo przynajmniej kobiety idą do lekarza i jak coś z dzieckiem nie tak to jest jeszcze czas na reakcję lekarza, ale zdarzają się papudruny, co tylko kaska się liczy. Koleżanka mojej kuzynki chodziła do profesora w Warszawie i on nie zobaczył, że dziecko jest ciężko chore dowiedziała się, że coś się dzieje 2 tyg. przed porodem dziecko się urodziło z downem i ciężką wadą serca, dlatego ja swojego gina to normalnie dręczyłam czy wszystko ok. z dzidzią