Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No powinni ale niekiedy mają w dupie 😠
ten lekarz u którego teraz byłam to idiota...robił mi usg i podczas robienia mi sie pyta czy to bliźniaki,bo poprzedni lekarz robuł ostatnio 2 pomiary 🤪 🤪 🤪 a o wynikach ja mu przypomniałam,bo by mi nawet żelaza nie zapisał 😠

idę mamuśki szykować małego do kąpieli powoli,padnięta jestem,bo mieliśmy gości a potem na cmentar

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No powinni ale niekiedy mają w dupie 😠
ten lekarz u którego teraz byłam to idiota...robił mi usg i podczas robienia mi sie pyta czy to bliźniaki,bo poprzedni lekarz robuł ostatnio 2 pomiary 🤪 🤪 🤪 a o wynikach ja mu przypomniałam,bo by mi nawet żelaza nie zapisał 😠

idę mamuśki szykować małego do kąpieli powoli,padnięta jestem,bo mieliśmy gości a potem na cmentar

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Aduś ja chodzę do położnej i też się nigdy nic nie dowiaduję 🤨 Nie badają mnie a pod koniec ciąży to jednak czasem powinni żeby sprawdzić chociażby właśnie to czy szyjka się nie skraca 🤔

Heh Kasia to ja taką samalekarkę mam.Stara ciota,mnie też nie badała od kilku wizyt . A że ja z Paulą miałam podobie jak teraz z Olą to poszłam dodatkowo do innego lekarza. I dobrze zrobilam bo ten do którego chodze to naprawdę super gośc, stary ,doświadczony i jest ordynatorem porodówki. On właśnie podczas badania 3 tyg. temu powiedział o skracającej i rozwierającej szyjce.

• Mamusia
Kurcze ja to nawet nie wiem jak tutaj ginekolog wygląda haha Ja tylko z położną się spotykam. A badana bym nigdy nie była w ciąży gdyby nie wizyta w 5 tygodniu ciąży w Polsce i byłam się upewnić prywatnie o ciąży. Teraz jak pójdę to będzie znów to samo- krew, mocz, ciśnienie i sprawdzenie ułożenia Alicji a no i zawsze słucha serduszka Małej. Ja już odpicowana jak się należy 😉 Teraz rzadko mam okazję umalować się czy jakoś fajnie ubrać albo założyć swoją ulubioną biżuterię. Później będę się codziennie na spacery z córką stroić hihi 😁

• Mamusia
Ja uważam że badanie powinno być na każdej wizycie!!!!!!!!!!!!!!!! Trochę jestem zdziwiona że w Anglii całą ciąże prowadzi położna, a lekarz gin.gdzie ??????????
Kasia ja juz nie moge się doczekac az już urodzę i bede mogła sie ubrac jak kobieta 🙂 Mysle ze na wiosne juz bede sobą i tez sie ubiore , umaluje - wystroje i na spacer z rodzinka pojde 🤪
Bo teraz jestem taka słonica troszkę hehehe

• Mamusia
Ginekologa bym zobaczyła jakby na prawdę było z ciążą coś nie tak 🤨 Na szczęście jest wszystko dobrze i go nie oglądam. Ale z drugiej strony chciałabym widzieć lekarza i być badana (oczywiście ze zdrową ciążą 🙂 ) od czasu do czasu nie to żeby to lubiła, ale czułabym się pewniejsza, że wszystko jest dobrze. Mi w cipkę zajrzą pierwszy raz jak będą badać rozwarcie ha ha 😁 Mama mi mówiła, że badanie pod koniec ciąży już czasem boli jak lekarz jest niedelikatny ale czego się nie robi dla Dziecka 🙂 U mnie nawet przy porodzie będzie tylko położna a lekarz to też jakby się coś działo.

• Mamusia
he he he jak lekarz jest delikatny to badanie nie bili. Ja też nie lubię rozkładać nóg przed obcym facetem, ale czuję sie bezpieczniej jak mnie zbada. U mnie też od początku akcji porodowj jest położna do końca, tylko na sam koniec jak już dziecko wychodzi przychodzi lekarz 🙂
Kasia a czemu Ty się umalowałaś i wystroiłaś 😲

• Mamusia
A bo mam gości Kochana 😁 Niby starzy znajomi, ale to zawsze powód do ładnego ubrania 😉 Wiesz z jednej strony się cieszę, że nie muszę oglądać ginekologa bo właśnie w Anglii jest to dowodem zagrożonej ciąży niestety. Ja już wolę widzieć tylko położną, ale wiedzieć, że Alusia zdrowa 🙂 Chociaż właśnie teraz w tych tygodniach powinno być chociaż jedno lub dwa badania bo to końcówka i różnie to bywa.

• Mamusia
Kasia tylko sie nie upij hehehe. Ja wczoraj miałam gości oni pili piwo a ja bezalkocholowe piwo z soczkiem hihihi - dobre i to. A mam taką ogromną ochotę na pysznego drinka , mmmmmm pycha.
Ja mam wizyty teraz co 3 tygodnie. Teraz 19 listopada będę szła. Boziu jak ja bym chciała na poczatku grudnia juz urodzić. I miała bym z głowy już ten poród , i Oleńka już z nami by była 🤪

• Mamusia
No pustki dzisiaj ale w końcu weekend więc nie ma się co dziwić 😉 Idę z mężem kolację jakąś zrobić i będziemy oglądać Mam Talent 🙂 Jutro pewnie zajrzę jak wstawię rosołek 🙂 Dobranoc 😉
P.S. Gosiu- ja też nie raz muszę się posilić piwem bezalkoholowym jak jest jakaś imprezką na której siłą rzeczy być muszę ale nie smakuje tak dobrze jak z % , a drinka dobrego bym się chętnie napiła i nie mogę się już odczekać kiedy go skosztuję 😜 😉

• Mamusia
Witam Mamuśki 🙂 my już po śniadanku 🙂
A co do porodów to wszystkie się nastawiamy na poród przed terminem 😁 😁 no tylko Kasia robi wyłamuje się i mówi że urodzi po terminie 😁
Z tym przyśpieszaniem porodu to wcale nie jest takie proste....
Ja z Ewcią próbowałam wszystkiego... bzykaliśmy się non stop, wchodziłam i schodziłam na 10 piętro tarłam sutki no cudowałam i praktykowałam wszystkiego i 10 dni po terminie urodziłam 🙃

• Mamusia
hej laseczki tez jestem tylko nadrabialam wczorajsze zaleglosci 🙂 ja do lekarza mam dopiero 17 listopada 😞 nic sie nie dzialo wiec kazal mi przyjsc za 4 tygodnie ale pewnie po tej wizycie juz co 2 tygodnie. Dziś mnie też juz nie bedzie raczej bo teraz do kosciola sie szykowac czas a pozniej Paweł mnie na obiad do restauracji zaprasza 🤪 a na 16 do szwagra na urodzinki wiec cały dzien zarezerwowany. Trzymajcie sie cieplutko i korzystajcie ze ślicznej pogody 😎

• Mamusia
Też miałam pić to dziadostwo tylko właśnie ktoś mi powiedział że szkodzi dziecku...
Ja już nic robić nie będę bo po co się wysilać i męczyć jak dzidzia zechce to wyjdzie a jak nie to po terminie wywołają 🤪
A my dziś znów same mąż pracuje siostra pojechała do rodziców na święta 😞
My mamy jechać 2 listopada i posiedzimy do 7 🤪