Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja zakupy robię już po 28 listopada bo tak Mariusz ma wypłatę. Jak tylko wszystko kupię to szykuję jedzenie później jak już poszykuje wszystko i zamrożę to wysprzątam mieszkanie całe i przystroję 🙂 Dałam sobie czas do 10 grudnia ze wszystkim także z palcem w tyłku zdążę chyba, że się wysypię wcześniej. Ale jak już będę mieć jedzenie to posprzątać może nawet Mariusz bo sprzątam na bieżąco a więc mam czysto.

• Mamusia
Hej 🙂
Jakie nudy 😠 Leje deszcz, wiec nawet na spacerze nie byłam.
Bardzo szybko zleci czas do Swiąt. Ja pod koniec grudnia tez zacznę juz zakupy świąteczne. Tylko nie będę szykowała jedzenia , bo nie lubię mrożonego 🤢. Jakoś zrobię przed samymi świętami, albo instrukcję Tomkowi zostawie 🙂
Aga moj jak do sklepu idzie to nigdy na ceny nie patrzy a mnie to wkurza strasznie.Mówie do niego że jesli on by gospodarował kasa to wydał by o połowe więcej miesięczmie niż ja.
Ale jestem przybita dziś strasznie 😞 😞

• Mamusia
Kurcze ja też za bardzo nie lubię odmrażanego ale co zrobić. Mój Mariusz nie uszykuje tak jak ja poza tym On + pobyt w kuchni = Wybuch bomby wielkiego formatu na środku kuchni 🙃 🤪 trochę jedzenia zamrożę, trochę w garnkach zostawię w lodówce i jakoś to będzie 😁 Mi na zakupy wystarczy jeden dzień. Pojadę z Mariuszem do supermarketu i wszystko kupimy ale wiadomo zawsze coś trzeba dokupić w innych sklepach. Generalnych porządków nie robię bo niedawno robiłam a więc mam po kątach czysto tylko tyle o ile kurze wytrę, odkurzę i wypoleruje komody i podłogi umyję 🙂

• Mamusia
Ja tez mam na bierząco sprzątane więc tylko jedzonko zostanie, a zresztą to dużo nie będę szykowała , aby nie zamrażać. Mój Tomasz jakoś się odnajduje w kuchni 🙂 Zatrudni jeszcze Paule do pomocy i jakoś coś przygotują. A zresztą jeśli wcześniej urodzę to na wigilię pojedziemy do brata mojego. Więc nie będę się martwiła.
A tak szczerze to te Święta wcale mnie nie cieszą........ Chętnie bym je ominęła ze względu na faceta który jest moim ojcem 😞 😞 Gdybyśmy sami mieszkali to to pewnie już bym nie mogła się doczekać Świąt - bo kocham te magiczne Święta 🙂

• Mamusia
hej, ale bede mieć nadrabiania 🤪 dopiero weszłam, dzisiaj u rodziców byłam, Zośka tak wysoko się ulożyła że ja nie moge siedzieć tak żebra bolą bo na nie napiera, tylko pozycja leżąca, bo tak to zwijam się z bólu 😞 ledwo do domu przyjechałam bo nie dość że potworny ból w żebrach to każdy dołek na tych żebrach odczułam

• Mamusia
Mój odnajduje się w kuchni jak idzie po piwo hi hi hi 😁 🙃 Ja też dużo nie szykuje bo dla nas dwóch to nie będę szaleć. Wigilia też skromnie a pewnie przyjdą do nas przyjaciele to pewnie tez coś przyniosą od siebie 🙂 Ja mam lenia jak diabli !! 😮 🙃 Najadłam się krupniku i teraz już nawet siedzieć nie mam siły 😁 Gosiu współczuję Ci bo Święta to magiczny czas i każdy powinien się z nich cieszyć. Ale zawsze się znajdzie zakała, która wszystko musi popsuć. A myślicie o pójściu na swoje ?

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Mój odnajduje się w kuchni jak idzie po piwo hi hi hi 😁 🙃 Ja też dużo nie szykuje bo dla nas dwóch to nie będę szaleć. Wigilia też skromnie a pewnie przyjdą do nas przyjaciele to pewnie tez coś przyniosą od siebie 🙂 Ja mam lenia jak diabli !! 😮 🙃 Najadłam się krupniku i teraz już nawet siedzieć nie mam siły 😁 Gosiu współczuję Ci bo Święta to magiczny czas i każdy powinien się z nich cieszyć. Ale zawsze się znajdzie zakała, która wszystko musi popsuć. A myślicie o pójściu na swoje ?

Ja marze o tym , ale trzeba kredyt wziąść ok.350 tyś. A to się wiąże z 30 latami (w naszej sytuacji finansowej) spłacania rat ponad 2 tyś miesiącznie cała moja pensja - bo się dowiadywałam. Mamy jeszcze mieszkanie Tomka ale tam jest 30 metrów a nas będzie czworo. Jeszcze jest plan aby to zamienić ,ale ciężko bo raczej ogłoszenia są na zamiane na większe mieszkania. No więc taka jest. Ale mam nadzieje że wreszcie będę miała jakies mmieszkanko.

Ja tez mam lenia, mieliśmy złożyć łóżeczko dla małej ale oboje się mulimy ha ha. A zreszta zaprosili nas Tomka brat z dziewczyna wreszcie z domu wyjdę hihi do ludzi.

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
hej, ale bede mieć nadrabiania 🤪 dopiero weszłam, dzisiaj u rodziców byłam, Zośka tak wysoko się ulożyła że ja nie moge siedzieć tak żebra bolą bo na nie napiera, tylko pozycja leżąca, bo tak to zwijam się z bólu 😞 ledwo do domu przyjechałam bo nie dość że potworny ból w żebrach to każdy dołek na tych żebrach odczułam

Agatka córcia kopie mamusię 😉 Niestety te ostatnie dni są ciężkie dla każdej z nas. Narzekamy,płaczemy,i wściekamy się bez powodu. Ja mam dziś taki dzień - powinnam się odizolować od ludzi 🤢

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga_ta napisał(a):

Agatka córcia kopie mamusię 😉 Niestety te ostatnie dni są ciężkie dla każdej z nas. Narzekamy,płaczemy,i wściekamy się bez powodu. Ja mam dziś taki dzień - powinnam się odizolować od ludzi 🤢

o to chodzi że nie kopała tylko tyłek na żebrach umieściła

• Mamusia
No tak weekend się zaczął to dziewczyn nie ma albo na chwilkę 🙂 Ja już poszykowana jeszcze tylko wyprasować ciuchy mężowi żeby miał w czym chodzić jak będę rodzić i sobie przygotować na wyjście ze szpitala 🙂 Co do sprzątania to ja też po kontach mam posprzątane tylko w poniedziałek pomyję drzwi bo wszędzie rączki Ewci odznaczone 🙂 poprzecieram kurze mąż umyje podłogi i mogę rodzić 🙂 co do jedzenia na święta to ja raczej nie będę nic szykować powiem mamie i teściowej jak będą przyjeżdżały to niech ze sobą zabiorą wszystkiego po troszku 😉

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
a mi mała tak głową o szyjke naparza... ze mnie boli i przy okazji maltretuje mi pecherz...

Mojej sąsiadce dziś odszedł czop,ale zero rozwarcia i skurczy... 🤪

w nocy pewnie ja złapie 😁
ciekawe kiedy ja odjade 😁