Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
wszystko sie da przezyc... Ada my kobiety mamy tyle sił nawet o nich nie wiemy... ale jak sa potrzebne to same skads sie biorą 🤪 😜

Ada nie nastawiaj się źle, bo może się miło zaskoczysz i będzie lepiej niż za 1 razem 😁

Ja mam czasem takie głupie myśli: dobrze się czuję i myślę: o teraz to bym mogła rodzić 😉 A jak się gorzej czuję, albo wieczorem i jestem zmęczona to sobie myślę: o nieee, teraz nie miałabym siły na poród gdybym miała w tej chwili rodzić 😜 A i tak jak przychodzi poród to nie chce się spać i działają hormony 😜

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aduś napisał(a):
Królik chciał się napić:d 🙃

Ola ja nie potrezbuję odkurzacza,bo mam panele wszędzie,nie mam dywanów

no widzisz to masz pomocnika... hahaha moja 10 letnia siostra nawet nie ruszy miotły a twój nsynek nie ma 2 latek i jak ogarnia 😁

Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Aga, daj już spokój z tą Elmirką 😮 Jak możesz????!!!!! 😮 😮

A widziałaś by zwierzątko za nim wyjdzie z klatki rozglądało się czy nie ma dziecka w pobliżu? 🤪 jak widzi Oliwke to unosi uszy nisko i się rozgląda,a jak nie ma jej na choryzoncie to dopiero bryka 🤪
Poza tym moja córeczka bardzo kocha zwierzątka,tak kocha że im oczka wychodzą na zewnątrz 😁

hahahaha 🤪 😁

• Mamusia
Cześć ciężarówki 😁 Mnie dziś mąż zbudził na pyszne kakałko 😁 Już po śniadanku pogoda paskudna u nas po za tym nic się nie dzieję...
Po lekarzu na pewno dam znać wwizytę mam na 16 więc ok 18 pewnie się odezwę 🙂 a teraz zmykam bo mąż chce przejąć kompa.

• Mamusia
Aduś napisał(a):

Ja też mam panele, ale jak przejadę odkurzaczem to mi się dopiero wydaje że jest naprawdę czysto 🙂 Dlatego się śmieję, że zrywam panele tym odkurzaczem 😁

Aga.... To faktycznie królik u Was ma przesrane życie. Każdy dzień to walka o przetrwanie 😮 😮 🤢 🤢

naylaaa napisał(a):
Ola88 napisał(a):
wszystko sie da przezyc... Ada my kobiety mamy tyle sił nawet o nich nie wiemy... ale jak sa potrzebne to same skads sie biorą 🤪 😜

Ada nie nastawiaj się źle, bo może się miło zaskoczysz i będzie lepiej niż za 1 razem 😁

Ja mam czasem takie głupie myśli: dobrze się czuję i myślę: o teraz to bym mogła rodzić 😉 A jak się gorzej czuję, albo wieczorem i jestem zmęczona to sobie myślę: o nieee, teraz nie miałabym siły na poród gdybym miała w tej chwili rodzić 😜 A i tak jak przychodzi poród to nie chce się spać i działają hormony 😜

ja mam to samo,przedwczoraj do męża mówię,że nie mam dziś sił iść rodzić 🤪...

Ola88 napisał(a):
Aduś napisał(a):

no widzisz to masz pomocnika... hahaha moja 10 letnia siostra nawet nie ruszy miotły a twój nsynek nie ma 2 latek i jak ogarnia 😁

kochana jak on nasiusia napodłogę to leci po mopa,jakma papierek czy reklamy to idzie do kosza wyrzucić a jak coś się wyleje to bierze ścierkę i wyciera 🤪,ajak ja zamiatam to przynosi szufelke i mi podstawia 😁

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Aduś napisał(a):

kochana jak on nasiusia napodłogę to leci po mopa,jakma papierek czy reklamy to idzie do kosza wyrzucić a jak coś się wyleje to bierze ścierkę i wyciera 🤪,ajak ja zamiatam to przynosi szufelke i mi podstawia 😁

Aniołek nie dziecko a mamusia tak na niego marudzi 🤪

oczywiście,że aniołek...ale ten "aniołek" ostatnio też :
rzuca zabawkami,
płacze bez powodu i się złości jak mu nie pozwalasz na coś,
co chwile coś broi,
jak mu cos weźmiesz to chce cię bić 🤪

• Mamusia
Oj jak tu gwarno się robi 🙂 pobudziły się 😎 to która dziś straszy porodówką? Ju mogłoby się coś zacząć dziać grudzień za pasem a tu cicho 🤨 mój synuś też się dziś mało kręci ale tłumacze sobie, że to pogoda tak na niego działa ok ide bo Ola chce żebym jej pomogła rysować a jeszcze musze gary pomyć

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
ha ha możemy obstawiać 😁
Aga ja tez sieboję zazdrości,jak Andrzej choc brzuch pogłaszcze to mały chce bić i mu odrzuca rękę

Okaże się już w praktyce jak to będzie ale się boje 😞

no z jednej strony pragnienie,by już był ten czas...az drugiej strach...przed bólem,u nas jeszcze wiążący się z reakcją rodzeństwa

• Mamusia
Dzieci są słodkie, najgorsze jak robia sie niewarte ... ja akurat mam u szwagireki dwójke maluchów ale ja bym im trochę ukruciła rozpieszczanie bo chwilami tak nie słuchają rodziców, że szok, ja uwagi za bardzo nie zwracam chyba ż są u mnie bez rodziców ale tak to rodzice sa od wychowywania.

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
ha ha możemy obstawiać 😁
Aga ja tez sieboję zazdrości,jak Andrzej choc brzuch pogłaszcze to mały chce bić i mu odrzuca rękę

Okaże się już w praktyce jak to będzie ale się boje 😞

no z jednej strony pragnienie,by już był ten czas...az drugiej strach...przed bólem,u nas jeszcze wiążący się z reakcją rodzeństwa

Wiesz Ada na początku za nim zaszłam w ciąże mysleliśmy "dwójka dzieci to przynajmniej wsparcie jedno dla drugiego w przyszłości i Oliwka nie będzie samotna",a teraz coraz częściej się martwie że będzie się czuła zazdrosna i pokrzywdzona że mama i tata nie są już tylko jej... 🥴 mam nadziej że pokocha dzidzie....

no właśnie...ta zazdrość
ale kiedyś na pewno będązadowoleni,ze maja rodzeństwo a zazdości nie będą pamiętali.
tylko my,rodzice musimy kochać je po równo
np.mojej kumpeli siora urodziła córkę w lipcu,od tamtej pory 10 letni syn dla nich prawie nie istnieje.....bez komentarza 😠

SylwiaC napisał(a):
Dzieci są słodkie, najgorsze jak robia sie niewarte ... ja akurat mam u szwagireki dwójke maluchów ale ja bym im trochę ukruciła rozpieszczanie bo chwilami tak nie słuchają rodziców, że szok, ja uwagi za bardzo nie zwracam chyba ż są u mnie bez rodziców ale tak to rodzice sa od wychowywania.

no właśnie,wiadomo,zeto rodzic pokazuje co jest dobre a co złe,gdzie są granice i jakie zasady
choć wiadomo,ze nie ma rodziców idealnych i każdy jakiś błąd popełnia