Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Aga krzyż może Cię juz bolec bo niebawem będziesz rodziła. Ten ból jest może przepowiadający poród 🤪 🤪 🤪 I może boleć aż do samego porodu .
Ja tak miałam z Paulinką, długo przed porodem mnie bolało wszystko w okolicach brzucha.

a jak sądzisz ile dni moge czekać?? 😁

Aguś to różnie bywa, ja miałam dosyć długo 😞 Swa tygodnie przed porodem do szpitala poszłam a zaczęło mnie boleć jeszcze jak w domu byłam 🤢

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Aga dostała bóli z zazdrości, że Ola jest pierwszą, najbardziej pewną na rozpakowanie 😁
hahaha 🤪 🙃
A właśnie Aga, jak mała się przekręciła to mówili Ci czego się bardziej spodziewać - sn czy cc??

jeśli nie przekroczy 3500 moge naturalnie jak nie to cesarka,ale mam uważać bo już ma prawdopodobnie 3 kilo tak mówił mi po usg 😉

No to Maja dieta teraz, żeby mamusia mogła naturalnie urodzić 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Aga dostała bóli z zazdrości, że Ola jest pierwszą, najbardziej pewną na rozpakowanie 😁
hahaha 🤪 🙃
A właśnie Aga, jak mała się przekręciła to mówili Ci czego się bardziej spodziewać - sn czy cc??

jeśli nie przekroczy 3500 moge naturalnie jak nie to cesarka,ale mam uważać bo już ma prawdopodobnie 3 kilo tak mówił mi po usg 😉

Eeeeeee to sn bedziesz rodziła 😁 😁 😁 😁 😁 😁

jestem na chwile pakuje torbe o 16 ruszam na szpital... lekarz pow że nie bedzie ryzykować bo mamciśnienie za duże i opuchliznę i wody tyle że lepiej być pod stałą opieką...
w niedziele dopiero ma dyżur ale powiedział że jak do niedzieli nie urodze to mi POMOŻE i damy rade...

Ola88 napisał(a):
jestem na chwile pakuje torbe o 16 ruszam na szpital... lekarz pow że nie bedzie ryzykować bo mamciśnienie za duże i opuchliznę i wody tyle że lepiej być pod stałą opieką...
w niedziele dopiero ma dyżur ale powiedział że jak do niedzieli nie urodze to mi POMOŻE i damy rade...

Ola trzymam kciuki kochana,zeby wszystko poszło łatwo i bezboleśnie!!!!!
wszystko będziedobrze i jako pierwsza będziesz trzymać w ramionach swoje maleństwo 😁
Daj znać 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):

Ola to może pierwsza będziesz 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Ola88 napisał(a):

I mąż Ci nie był potrzebny do puknięcia 🙃 🙃
A tak na poważnie to Ola trzymaj się, jesteśmy z Tobą i z Alą 😁 Myśl pozytywnie 😘 😘

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
może mała sie ustawia do kanału rodnego?
mnie tak bardzo krzyżbolał przedwczoraj i wczoraj,ale wczorajpo kąpieli minęło

mi nawet po kąpieli nie pomogło 😞 a brałam taką cieplutką i długą 😞

Mhhh Aga to moze już i twoja Majeczka się szykuje do wyjścia 🤪 🤪

laptopa nie biore... mąż zawału dostał że to już w niedziele 😁
zreszta do niedzieli zobaczymy niby powiedział że pomoże a bedzie w złym nastroju i poiwe pani wraca na chate jeszce... i wróci z bólami 😁
no tak wiec sie nie nastawiam na nic... nie boje się nie panikuje... mam nadzieje ze w niedziele najpóźniej koło 18 bede tuliła mała w rączkach...
poprostu jestem tak wykończona i tak wyczerpana że już mi obojętnie 🙂 a wy mnie możecie wyprzedzac tylko dajcie znac mi na komóre:P

gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):

hahaha Aga siłą ja wypchnie 😁 😁 z zazdrości 😁
🙃 😮 🤪

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Wiecie może czy wody płodowe mogą się sączyć tylko podczas leżenia?? Czy mogą odejść też podczas chodzenia lub siedzenia?

Mi odeszły wody jak wstałam ze szpitalnego łóżka , a jak szłam na porodówkę to kazały mi włozyć coś miedzy nogi abym nie zalała korytzrza

naylaaa napisał(a):
Wiecie może czy wody płodowe mogą się sączyć tylko podczas leżenia?? Czy mogą odejść też podczas chodzenia lub siedzenia?

tak i tak ale podczas leżenia bardziej na boku bo dziecko kanał odblokowuje z główki...

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
laptopa nie biore... mąż zawału dostał że to już w niedziele 😁
zreszta do niedzieli zobaczymy niby powiedział że pomoże a bedzie w złym nastroju i poiwe pani wraca na chate jeszce... i wróci z bólami 😁
no tak wiec sie nie nastawiam na nic... nie boje się nie panikuje... mam nadzieje ze w niedziele najpóźniej koło 18 bede tuliła mała w rączkach...
poprostu jestem tak wykończona i tak wyczerpana że już mi obojętnie 🙂 a wy mnie możecie wyprzedzac tylko dajcie znac mi na komóre:P

Masz racje nie bój się,pocierpisz troszkę ale mała juz bedziesz miała i bedziesz po wszystkim a my bedziemy sie modliły aby pojśc w twoje slady. Ja juz skladam rece do Boga ha ha ha ha

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):

hahaha Aga siłą ja wypchnie 😁 😁 z zazdrości 😁
🙃 😮 🤪

Ty dupku ja ci pierwsza napisałam że nie mam siły dojść do kompa tak mnie kręgosłup boli to ty się wpychasz 😁

do niedzieli masz czas kochana... potem mój ojciec pójdzie do mojego lekarza i go wyprosi o pomoc dla córeczki 😁

naylaaa napisał(a):
Aduś napisał(a):
Aga ja myślę,ze to juz niedługo,takiebóle krzyża są przed porodem krótko 😮
ha ha wyścigi...Aga czy Ola.. 😁

Ja nie obstawiam, bo to dwie oszustki są 😉 Zawsze coś kombinują z cichacza 🙂

a sie okaże że pierwsza bedziesz hahaha 😮 🤪