Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aga a to dobre było łiiiiiiitam ha ha ha ha siedzę i ryje z Ciebie 😁 😁 😁
Nina popada we flustrację 😁 Spokojnie Kochana na każdą pora przyjdzie a wtedy będziemy krzyczeć, że My już nie chcemy rodzić i wracamy do domu 😁 😁 😁
Idę do wyrka na film jakiś 😜 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
[URL=http://img521.imageshack.us/i/1278415243bybonus794500.jpg/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/8633/1278415243bybonus794500.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Hahahahahha 🤪 🙃 😮
Jak Ci Kaśka zaraz zachrumka to się zesrasz 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Aga a to dobre było łiiiiiiitam ha ha ha ha siedzę i ryje z Ciebie 😁 😁 😁
Nina popada we flustrację 😁 Spokojnie Kochana na każdą pora przyjdzie a wtedy będziemy krzyczeć, że My już nie chcemy rodzić i wracamy do domu 😁 😁 😁
Idę do wyrka na film jakiś 😜 😉

Tak, dopadła mnie frustracja i zdenerwowanie 🙂 hihi. Ja dzisiaj mam humor na rodzenie 🙂

• Mamusia
Ach Nina ja tez juz bym najlepiej chciala rodzic ale ja jeszcze ten tydzien sie oszczedzam bo musze na wyniki badan czekac do czwartku bo ten wymaz mialam robiony GBs czy jak to sie zwie a to podobno wazne badanie ale nastepny weekend okna myje, po schodach bede biegać i męża męczyć hehe moze cos to wszystko da 🙂 no i chyba ten soczek kupie hihi 🤪

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Ach Nina ja tez juz bym najlepiej chciala rodzic ale ja jeszcze ten tydzien sie oszczedzam bo musze na wyniki badan czekac do czwartku bo ten wymaz mialam robiony GBs czy jak to sie zwie a to podobno wazne badanie ale nastepny weekend okna myje, po schodach bede biegać i męża męczyć hehe moze cos to wszystko da 🙂 no i chyba ten soczek kupie hihi 🤪

Soczek czyni cuda 😉 Ja czekam na 1 grudnia, bo już chyba będę miała łóżeczko 😁 No i nie mam paru rzeczy 😉 Także niech posiedzi te 3-4 dni 😁 Jaka u Was pogoda Mamuśki??

• Mamusia
ja właśnie sypialnie doprowadziłam do porządku, dawno tak nie wyglądała 🙂 czyściutko i ładnie pachnie bo nie dośc że używam ostatnio tych pałeczek zapachoych do odkurzacza to mąż mi kupił odświerzacz w żelu z ambipur eukaliptus i limetka taki delikatny zapaszek, bardzo go lubie 🙂, musze się położyć bo mnie bardzo zołądek boli tak jakoś mi niedobrze, odpoczne i biorę się za reszte, łazienka mi odchodzi bo mąż dzisiaj robi tam akcje antypleśniową, właśnie które z Was mieszkają w domach prywatnych?? macie problemy z pleśnią w łazience?? bo u nas zawsze na jesien i wiosne cały sufit i płytki czarne...i moje SPA nie wygląda wtedy jak SPA 😞 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
SylwiaC napisał(a):

To te badanie co pobierają z odbytu??

gbs z pochwy się pobiera, w odbycie paciorkowiec może być i nie stanowi zagrożenia dla dziecka, chodzi o to żeby go w pochwie nie było bo w trakcie porodu dziecko się może zarazić, a jak jest to od razu podaje sie w 1 dobie po porodzie dziecku antybiotyk

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
SylwiaC napisał(a):

To te badanie co pobierają z odbytu??

tak 🥴

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
A to każdemu robią ten GBS?? Mi tylko posiew z kanału szyjki robili 😮 😮

Pewnie jak pojedziesz za tydzień rodzić to się spytają czy miałaś badanie GBS robione 😁 jak ja byłam i dziewczyne na porodówke przyjmowali to się pytali jej czy miała robione 😉

Czyli mówisz, że 4 grudnia rodzę?? 🙂 Ok, wróżko 😁 😁 😁 hihi. No i jak nie miałam robionych, to co?? 🙂 powiedzą mi: proszę nogi zaciskać, zrobić wynik i wtedy rodzić hahaha

• Mamusia
Przez to, że u mnie tylko z usg można odczytać wiek ciąży, to już zwariowałam jak liczyć 😮 Wszędzie mi podają inaczej 😮 Niby we wtorek zaczynam 37 tydzień, a jak byłam w szpitalu to wpisali mi, że zaczynam od piątku, czyli niby teraz bym miała 37 + 1 dzień. I już zwariowałam 😮 te objawy które teraz Gosia ma - ból pod piersiami (ból żeber) już mi przechodzi, czyli opuszcza się macica, czyli tak jakbym była już w 37 tygodniu. Bo to bóle 36 tygodnia są, bo wtedy macica jest najwyżej.
Tak się pocieszam sama przed sobą, że już za niedługo się rozpakuję. Ale się nie zanosi... Jak mnie boli to się zanosi, a dziś nic mnie nie boli, także gadam, że się nie zanosi 🙂 ale napisałam sobie swoje mądrości 😉