Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kurcze Ada lipa z tymi szwami, u nas też dają już od dawna samorozpuszczalne, chociaż szpital starej daty
Sylwia w taką śniezyce okno myłaś??
Marta my narazie czekamy bo za duży śnieg u nas zamieć nic nie widać sypie nieziemski gruby śnieg plus wiatr okropny zwiewa z dachów, masa do szpitala bym niedojechała
dalej mi niedobrze a rano wstałam rozczarowana że może dopiero w przyszły weekend urodze a tak miałam nadzieje ze mnie w nocy złapie i weekend w szpitalu a potem do domu a tu kicha....

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hehe możo to i syndrom gniazda kto wie bo jeszcze stwierdziłam że w małym pokoju dawno porzadnie nie sprzatałąmm wiec zaczynam kartony z szaf sciagac i wycierac i ogarniac go 😁 Agata u mnie śnieg dziś nie pada wiatr nie wieje pogoda jest super tylko mróźno dosyć ale to sie da wytrzymac 😁

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Hehe możo to i syndrom gniazda kto wie bo jeszcze stwierdziłam że w małym pokoju dawno porzadnie nie sprzatałąmm wiec zaczynam kartony z szaf sciagac i wycierac i ogarniac go 😁 Agata u mnie śnieg dziś nie pada wiatr nie wieje pogoda jest super tylko mróźno dosyć ale to sie da wytrzymac 😁

to jeszcze lepiej, załatwisz się gorzej niż ja, owieje Cie i będziesz rodzić przeziębiona

• Mamusia
Ja dzisiaj spakuję torbę z ubrankami na wyjście małej ze szpitala żeby już było wszystko zapięte na ostatni guzik 😉 Mąż bardzo się zaangażował i pytał co gdzie jest w torbie mojej do szpitala żeby wiedział co mi podać podczas porodu żeby nie szukać 🙂 No a cieprliwości do szukania czegoś u mnie w torebce raczej nie ma 😮 😜 Jakąś kawkę muszę wypić bo ten dzień jakiś ospały, poza tym zimno i biało na dworze. Myślałam chodzić na Roraty na 6 rano ale jakoś mi ciężko ze wstawawaniem :/ Kiedyś chodziłam a teraz powinnam mieć motywację- okazuje się jednak odwrotnie 😁 Ogólnie nie chodzę do Kościoła ale ten okres Świąt jest taki piękny i magiczny, że potrzebuję takich bodźców 🙂 Póki co mam tydzień na wysprzątanie bo w poniedziałek do szpitala a to będzie 5 dni przed terminem to może i mnie już nie wypuszczą 🤪 Choinkę też muszę zdążyć ubrać. No także ten weekend odpoczynek a w następny generalne sprzątanko 😉 Agatka, jak u Ciebie z przeziębieniem...lepiej??? I jak Twoje żebra bo u mnie nadal się wypycha i to każdą możliwą stroną ha ha 😜 😁

• Mamusia
ok na dzis mam dosyc 🙂 juz mnie plecy bola hehe i tyłek hehe teraz posiedze troche przy komputerze 😉
Mam nadzieje Agata, że mnie nie weźmie nic ja codziennie wietrze dom porzadnie wiec jestem przyzwyczajona do tego że czasem zimno i przewiew 😉

• Mamusia
Marta ja mozna powiedziec mam zapiete wszytsko na ostatni guzik . Dzis posprzatalam musze jeszcze tylko chyba nowe lampki na choinke i do ozdobienia domu na zewnatrz kupic ale to juz allegro. Prezenty też mam w sumie wszystkie zostały takie drobiazgi, że Paweł sam sobie z nimi poradzi 😁 W przyszłym tygodniu chyba się za przygotowanie jedzonka chociaż troche wezme chociaż tym sie nie przejume za bardzo bo w razie czego tesciowa na dole jest to pomoże

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Marta ja mozna powiedziec mam zapiete wszytsko na ostatni guzik . Dzis posprzatalam musze jeszcze tylko chyba nowe lampki na choinke i do ozdobienia domu na zewnatrz kupic ale to juz allegro. Prezenty też mam w sumie wszystkie zostały takie drobiazgi, że Paweł sam sobie z nimi poradzi 😁 W przyszłym tygodniu chyba się za przygotowanie jedzonka chociaż troche wezme chociaż tym sie nie przejume za bardzo bo w razie czego tesciowa na dole jest to pomoże

A ten prezent dla teściowej kupiłaś w końcu ??? 🙂
My z mamą w przyszłym tygodniu zaczniemy robić na Wigilię uszka z grzybami (dla mnie z ziemniakami oczywiście) i inne pierdoły co mogą leżeć dłużej. A choinkę kupiłam dla małej na komodę tylko zastanawiam się cały czas na jaki kolor ubrać a tym samym jakie lampki kupić.

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Agatka, jak u Ciebie z przeziębieniem...lepiej??? I jak Twoje żebra bo u mnie nadal się wypycha i to każdą możliwą stroną ha ha 😜 😁

wcale nie lepiej, a noce są najgorsze i te mdłości i odruchy wymiotne a przy okazji zgaga, już sama nie wiem co gorsze
żebra zmaltretowane, byłam dzisiaj u sąsiadki stwierdziła ze mi brzuch opadł a za 15 minut zrobiła wielkie oczy bo znowu wysoko jest a to tylko Zośka postanowiła znowu pupe wypchać
tak szczerze to wolałabym uniknać tego całego porodu

Sylwia a na zewnatrz domu kupujesz jakieś specjalnie na zewnatrz czy takie zwykłe jak do wewnatrz chinczyki??

• Mamusia
Dla tesciow zrzutke robimy z szwagrem i jego żona na takie obrazy anioły szczescia i dobrobytu akurat tescie sa swiezo po remoncie salonu i bedzie im to pasowalo wiec juz mam po problemie 🙂
Agata co do lampek kupuje zwykle to i tak zawsze na jeden sezon bo albo sie kabel gdzies przetrze albo sie poniszcza same ja akurat zamowie lampki z allegro bo jak zobaczylam ceny to jestem mile zakoczona 😁
Mój maluch chyba też jest długi brzuch jjuz mi kiedys tam opadł teoretycznie a mały ma bardzo nisko głowke a dupke i nogi i tak po żebrach mi wypych hehe ale długi to on w tatucia może być bo Paweł jak sie urodził miał 59 cm 😜

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Przepraszam że przeszkadzam ale jakiś czas temu podglądnęłam u was taką fajną tabelkę z terminem porodu, waszym wiekiem, płcią i imieniem dzidziusia. Jestem kwietnióweczką 2011 i chciałybyśmy z dziewczynami zrobić coś podobnego a nie wiemy jak się do tego zabrać. Mogę prosić was o radę? O ile dobrze pamiętam to aisak ją wklejała 🙂

Wielkie dzięki za pomoc 🙂

Pozdrawiamy was ciepło.

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Dla tesciow zrzutke robimy z szwagrem i jego żona na takie obrazy anioły szczescia i dobrobytu akurat tescie sa swiezo po remoncie salonu i bedzie im to pasowalo wiec juz mam po problemie 🙂
Agata co do lampek kupuje zwykle to i tak zawsze na jeden sezon bo albo sie kabel gdzies przetrze albo sie poniszcza same ja akurat zamowie lampki z allegro bo jak zobaczylam ceny to jestem mile zakoczona 😁
Mój maluch chyba też jest długi brzuch jjuz mi kiedys tam opadł teoretycznie a mały ma bardzo nisko głowke a dupke i nogi i tak po żebrach mi wypych hehe ale długi to on w tatucia może być bo Paweł jak sie urodził miał 59 cm 😜

kurcze ja bym chciała ale typowo na zewnatrz bo wiesz teoretycznie jak masz zwykłe lampki i złodziej włamując się do Ciebie zostanie np prądem porażony to jeszcze możesz za niego pójśc siedzieć, kuriozalna sytuacja ale i takie przypadki się zdarzają, kurcze zapatrzyłam się na Ciebie i za lodówke wziełam, w lecie sie zepsuła i po tej naprawie co 3 tyg trzeba ją myć bo wielka gruba warstwa lodu na niej jest, no i znowu ta warstwa sie rozpusciła na tyle żeby od ściany odejsć i pierdzielneło wszystko na płytki i kuchni pół zalało, mopem wody nie uzbiera tylko rozmazałam scierka nie da rady bo ja sie schylać nie moge i czeka na mojego Pawła, ale obiecał mi ze po świetach pójdziemy i weźmiemy nową bo ta i tak ledwo zipie

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
dziewczyny rzucam hasło, przysmaki świateczne a karmienie piersią, na co można sobie pozwolić bo robie liste zakupów ale w sumie nie wiem co można typowo świątecznego jeść jak się karmi??

Bardzo dobry pomysł Agatka bo myślę cały czas co będziemy mogły wcinać na święta 🤔 To zakładasz nowy wątek na forum czy u nas na Grudnióweczkach będziemy gadać ??? 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
aga_ta napisał(a):
dziewczyny rzucam hasło, przysmaki świateczne a karmienie piersią, na co można sobie pozwolić bo robie liste zakupów ale w sumie nie wiem co można typowo świątecznego jeść jak się karmi??

Bardzo dobry pomysł Agatka bo myślę cały czas co będziemy mogły wcinać na święta 🤔 To zakładasz nowy wątek na forum czy u nas na Grudnióweczkach będziemy gadać ??? 🙂

u nas...

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
aga_ta napisał(a):

u nas...

OK super- a więc...
Aga mówi, że ziemniaki, marchewkę i rybę ale czy Karpia można ??? Położna mówiła, że można ale bez tej skórki bo jest smażona a sam środek bez problemu. Marchewki nie lubię zbytnio a ziemniaki będę miała w uszkach zamiast grzybów 😉