Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
justynakreft napisał(a):
ogólnie dobrze się czuję, tylko najgorzej jest w nocy, nie mogę się ułożyć i ta bezsenność....czasami mam tak , że budzę się o 3:30 i już nie mogę spać...

Chyba wszystkie mamy takie ciężkie noce a ja to już na pewno 🙃 🤨 Justynka wiesz Dzidzia jaka już duża ??

• Mamusia
Nadrobiłam 😉 i wiem o Ninie, nareszcie zlitowali się nad nią. Tyle godzin ją męczyli 😲 😲. Ale na szczęście wszystko się skończyło dobrze 🤪.Nareszcie zobaczyła swego synusia 🤪 🤪

Kasia wózek ładny,super.
Marta witaj z powrotem 😉 na pokładzie 🤪 z Gabrysią 🙃 😁

• Mamusia
No właśnie wymęczyli Nine ale dobrze, że ma już małego przy sobie 😁 A ja Wam mówię, że to ja ostatnia z nas urodze hehe i cos mam takie przeczucie, że dopiero po Nowym Roku 🙃 bo jak juz cos sie dzieje to mija po nocy. Jeszcze na sylwestra pewnie gdzie pójde hehe ale ubrana w worek od ziemniaków 🤪
u mnie tez dzis piekna zima!
Marta fajnie, że wróciłaś!!! A malutka jest śliczna 😁

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
No właśnie wymęczyli Nine ale dobrze, że ma już małego przy sobie 😁 A ja Wam mówię, że to ja ostatnia z nas urodze hehe i cos mam takie przeczucie, że dopiero po Nowym Roku 🙃 bo jak juz cos sie dzieje to mija po nocy. Jeszcze na sylwestra pewnie gdzie pójde hehe ale ubrana w worek od ziemniaków 🤪
u mnie tez dzis piekna zima!
Marta fajnie, że wróciłaś!!! A malutka jest śliczna 😁

Szkoda że nie da się urodzić wtedy gdy się chce hihihi. Ja też coś przeczuwam że nie prędko urodzę, i na święta jeszcze z brzuchem będę 😞 No cóż - trudno...
Ja mam coraz częściej te skórcze , ale one nie bolą i zaraz mijają 🤢 Pozostaje nam Sylwuś cierpliwie czekać na dzieciaczki 😉

• Mamusia
Ja tez coraz czesciej odczuwam skurcze ale one nie bola tylko raczej sa nieprzyjemne nawet wczoraj zaczelam sie zastanawiac czy moze ja mam tak wysoki prog bolu że mnie to nie boli hehe 😉 Ja sobie też juz odpuszczam takie wypatrywanie porodu co ma byc to bedzie małego nie pogonie 🙂 No dzis Iwona chyba tez ma dostac kroplowke wiec moze kolejny maluch nam sie urodzi 🙂 ok ja ide chyba jakies sniadanie sobie zjesc, a pozniej przejade sie do kuzynki na porana kawe

• Mamusia
zlituje się nad Wami żyjący w niewiedzy skoro Mini nie ma czasu
[URL=http://img510.imageshack.us/i/grudzie0494.jpg/][IMG]http://img510.imageshack.us/img510/6991/grudzie0494.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
ŁUKASZ URODZONY 12.12.2010. O GODZ 20:57 PRZEZ CC 3480G 56 CM

• Mamusia
To ja się zlitowałam a Was już nie ma :|
Mnie obudził dzisiaj ból, poczułam się jakbym @ miała, byłam mokra i ból brzucha, pierwsza myśl o chol*** nie mam pyralginy, mogłam wczoraj kupić, druga myśl przecież ja jestem w ciąży, trzecia myśl zaraz mi pęcherz rozsadzi, ruszyłam się i ból znikł, Zośka se ze mną w kulki leci 😠

• Mamusia
Agatka ja jestem 😉
Jaki śliczniutki jest Łukaszek Niny 🤪 Urodził się spory ale wydaje się być taki maleńki 🤪. Bardzo ładny chłopiec 😁

Agatka ha ha ha przecież ty jesteś 9 mieś. w ciąży ha ha ha i nadal nie możesz się przyzwyczaić do swego stanu ??????????? Jak tak bardzo tęsknnisz za @ to już niedługo do ciebie wróci (dopuki bedziesz karmiła) ha ha ha

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Agatka ja jestem 😉
Jaki śliczniutki jest Łukaszek Niny 🤪 Urodził się spory ale wydaje się być taki maleńki 🤪. Bardzo ładny chłopiec 😁

Agatka ha ha ha przecież ty jesteś 9 mieś. w ciąży ha ha ha i nadal nie możesz się przyzwyczaić do swego stanu ??????????? Jak tak bardzo tęsknnisz za @ to już niedługo do ciebie wróci (dopuki bedziesz karmiła) ha ha ha

no wydaje się tyci pod skrzydłami kury 🤪
No niby 9 miesięcy w ciąży już jestem, ale co poradze że jak dostaje standardowych objawów to samo mi się w głowie ustawia co chce 😞 mam podły nastrój że nic się nie dzieje, nawet się zastanawiałam czy nie odpuścić forum bo to mnie dobija ze innym się udaje a mi jak zwykle nie, a poza tym chciałam wyjechać na kilka dni w bieszczady ale Paweł mnie nie puści i musze sie dusić w domu 😞

• Mamusia
aga_ta napisał(a)

No niby 9 miesięcy w ciąży już jestem, ale co poradze że jak dostaje standardowych objawów to samo mi się w głowie ustawia co chce 😞 mam podły nastrój że nic się nie dzieje, nawet się zastanawiałam czy nie odpuścić forum bo to mnie dobija ze innym się udaje a mi jak zwykle nie, a poza tym chciałam wyjechać na kilka dni w bieszczady ale Paweł mnie nie puści i musze sie dusić w domu 😞

Agatka ale oczywiście twój mąż ma rację , ja też bym ćie nie puścił, przecież ty w kazdej chwili mozesz urodzić. A forum n ie opuszczaj, bo zostaniesz sama 😞 Badz z nami do konca 😉. Agatka ja też jestem zła że moja Olka ciągle siedzi w brzuchu, inne rodza a ja nie 😞 Ale spoko przyjdzie czas na ciebie 🤪. Przecież do końca życia nie będziesz Zoski nosiła ha ha ha - chyba że chcesz 😜

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga_ta napisał(a)

Agatka ale oczywiście twój mąż ma rację , ja też bym ćie nie puścił, przecież ty w kazdej chwili mozesz urodzić. A forum n ie opuszczaj, bo zostaniesz sama 😞 Badz z nami do konca 😉. Agatka ja też jestem zła że moja Olka ciągle siedzi w brzuchu, inne rodza a ja nie 😞 Ale spoko przyjdzie czas na ciebie 🤪. Przecież do końca życia nie będziesz Zoski nosiła ha ha ha - chyba że chcesz 😜
A po co Ci Bieszczady ??????????? Mieszkasz na wsi , jest piękna zima więc to samo co Bieszczady , no tylko pagurków brak 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
aga_ta napisał(a)

A po co Ci Bieszczady ??????????? Mieszkasz na wsi , jest piękna zima więc to samo co Bieszczady , no tylko pagurków brak 🤪 🤪 🤪 🤪

nie bede rodzić teraz na pewno, na święta pójde do szpitala poobserwują mnie i dopiero będa po świetach wywoływać poród
a bieszczady są lepsze niż sokołówka, tu nawet nie mam gdzie wyjść, chodnika brak za to jest wąska szosa którą pomykają samochody bynajmniej nie z prędkością dopuszczalną w terenie zabudowanym, nie pójdziesz ulicą bo po prostu firanki tylk latają, a jak chcesz kogoś zobaczyć to nikogo na wsi nie ma, tacy ludzie dziwni tu są, ja jestem z miasta i wogóle to dzikie dla mnie

• Mamusia
Hej Dziewczyny, ja dzis spalam super, juz dawno tak dobrze nie spalam 😁 Kasiu - wozek fajowy, no i wszystko zostaje w polskiej rdzinie 😉. Lukaszek Niny sliczny - wlasnie tez mialam napisac, ze wyglada taki malutki 🙂. Co do terminow, to ja mysle, ze ja urodze ostatnia, po Nowym Roku, bo mam najpozniej termin (poza Sylwia, ktora nie doczeka wg mnie 🙂 - Kafinka - Ty nie masz szans, nawet jakbys sie ludzila 😜 😉 A mi wszyscy mowia, zeby sie nie koncentrowac na czekaniu, tylko cieszyc sie, ze jeszcze jest spokjojnie, poczytac ksiazke itp, bo potem bedzie inaczej 🙂 😁 ide jesc sniadanko

• Mamusia
Agatka chyba masz dziś kiepski dzień 😞 Ja bym chciała na wsi mieszkać 😞,cisza , spokój mnóstwo zieleni , wieś jest piękna. Ale nie wiem jak by to było gdybym zamieszkała na wsi. Pewnie chciałabym wrócić do miasta po jakimś czasie.
Agatka uśmiechnij się 😉
Idę i ja na śniadanie bo już głodna się robię .
Aga smacznego 😉

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Hej Dziewczyny, ja dzis spalam super, juz dawno tak dobrze nie spalam 😁 Kasiu - wozek fajowy, no i wszystko zostaje w polskiej rdzinie 😉. Lukaszek Niny sliczny - wlasnie tez mialam napisac, ze wyglada taki malutki 🙂. Co do terminow, to ja mysle, ze ja urodze ostatnia, po Nowym Roku, bo mam najpozniej termin (poza Sylwia, ktora nie doczeka wg mnie 🙂 - Kafinka - Ty nie masz szans, nawet jakbys sie ludzila 😜 😉 A mi wszyscy mowia, zeby sie nie koncentrowac na czekaniu, tylko cieszyc sie, ze jeszcze jest spokjojnie, poczytac ksiazke itp, bo potem bedzie inaczej 🙂 😁 ide jesc sniadanko

no jak masz taką możliwość, ja odkąd jestem w ciąży, żadnych filmów, książeczk, dłuższego słuchania muzyki, haftowania i innych cierpliwych czynności
kurcze znowu mi odruch wymiotny dokucza, chyba zaraz ide spać

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Agatka chyba masz dziś kiepski dzień 😞 Ja bym chciała na wsi mieszkać 😞,cisza , spokój mnóstwo zieleni , wieś jest piękna. Ale nie wiem jak by to było gdybym zamieszkała na wsi. Pewnie chciałabym wrócić do miasta po jakimś czasie.
Agatka uśmiechnij się 😉
Idę i ja na śniadanie bo już głodna się robię .
Aga smacznego 😉

no od kilku dni mam kiepskie dni, a wieś taka Ci się wydaje, ale powiem Ci ze to złudzenie dla mieszczucha, ja tęsknie za miastem, ciszy i spokoju w lecie nie uświadczysz, non stop kosiarki traktory i piły, mi to w ciąży tak przeszkadzało w okresie wymiotów że szok, jak tylko usłyszałam któryś z tych dzwięków zaczynałam wymiotować ze wzmożoną siłą, a zieleń - okazało się że mam alergie, mieszkałam w mieście tyle lat i mi nie dokuczała a teraz dokucza, mówie Ci jak się urodzisz na wsi w mieście się nie odnajdziesz ale jak jesteś z miasta to żeby nie wiem jak piękna była wieś zatęsknisz za miastem

• Mamusia
Agatka pewnie masz rację, nigdy długo na wsi nie byłam, więc nie wiem jak to jest mieszkać na wsi. Ale właśnie tak mi sie kojarzy jak napisałam wczesniej 😉

Kafinka ja nie myślę nawet że w szpitalu spędzę święta, też nie chcę 😞. Mam nadzieję że do świąt się wyrobię. Do terminu mam jeszcze 10 dni, więc może???? Obym tylko nie przenosiła. Ale ty przed świętami napewno urodzisz. Bo przecież do 10 dni czy do dwuch tygodni czekają????? Więc jak samo nie pójdzie to Ci wywołają 😉