Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bagira napisał(a):
aga2010, w pierwszej ciąży miałam plamienia 2 doby przed porodem...

hmm, oby nie w Swieta! poza tym szyjka zamknieta wczoraj byla, chyba, ze sie wszystko tak szybko rozkreci 😮 zobaczymy, Kasi a- u Was to maja niesamowicie luzackie podejscie w szpitalach, ze nic nie robia, ale jak wszystko jest ok to nie ma co sie martwic. Licz ruchy malej, to na pewno jest wazne.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja własnie poprasowałam i ogarnęłam pokoje moje dwa 😁 😁 hahaha bo choinke tesc mi przywiózł i musiałam miejsce dla niej zrobic 😁 🙃 zawalimy pokój choinką no trudno 😁 świeta to i choinka musi być 😁 musze pas poporodowy sobie kupić... bo brzuch mi juz przestał chudnąć.. sama skura została i mam wałek tłuszczyku 😞 od 1 stycznia diete sobie bede robic i cwiczyc zacznę... bo do wakacjii musze sie w strój wbić hahahaha 😁 🤪

• Mamusia
ale się rozpisałyście...
ja dzisiaj płaczliwy dzien mam, mała od 10 do 14 nie spała tylko jadła i kope robiła na przemian, potem pospała do 15 i od 15 znowu jedzenie i kupa, zbankrutuje 🙂dzisiaj zmieniałam jej już ubranie (bo jak robi czasem kupe na rzadko to sie przeleje i brudne)chyba z 10 razy, pieluszki to chyba dzisiaj ze 20 poszły ale nic jej nie dolega,ani nie płacze ani nic tylko szuka i szuka, a mi cholibka samej źle ją karmić, bo siadam na fotel czy wstahe to czuje okropny ból, bo miałam tą przyjemność że pocieli mnie aż do tyłka a mąż nie miał czasu mi pomóc bo jego tatuś sobie wymyślił dzisiaj płot :/

• Mamusia
Jakie plany Ola masz, żeby się w strój wbić 😁 hihi ja nawet nie myślę o tym. Chociaż nawet teraz bym mogła się w strój wbić. Brzucha prawie nie mam, tylko na dole, gdzie blizna. A na plusie mam tylko 2 kg, a że nie mam czasu zjeść ani apetytu, to pewnie prędko schudnę.
Najgorsze, że mięsa gotowanego nie mogę ruszyć 😞 Aż mi niedobrze na samą myśl... I w ogóle mało co jem, ale nie mogę patrzeć na jedzenie 😞 a martwię się, bo chcę dać małemu to co najlepsze.
W ogóle dostałam złych myśli, czy ja się dobrze dzieckiem zajmuję... Aż mi serce pęka.

• Mamusia
Wróciłam 😁
Boże dziewczyny 4 godziny na nogach 🤪 Za dużo nie kupiłam ale się wyspacerowałam za wszystkie czasy 😁 Teraz Mariusz wstawił warzywa na sałatkę i będziemy jeszcze dzisiaj robić sałateczkę mniam mniam 😁 Beatka idę Ci pomogę w sprzątaniu kto jeszcze chce ????? To może mnie coś ruszy 😁 😁 W polskim sklepie to się ze mnie śmieli sprzedawcy, że urodzić nie mogę i zamiast siedzieć już w szpitalu to ja po sklepach latam 😁
Kupiłam mojej Niuni maty z Pampersa pod dupkę takie ochronne jakby mi siusiu zrobiła w trakcie przewijania a dzieciaki mają do tego dar 😁 Kurcze za 12 mat dałam 6f 🤪
Ja będę sprzątać jutro chyba, że się jeszcze dzisiaj dźwignę bo mam tylko kurze i sanitarne rzeczy do przetarcia plus podłogi 🙂 A to mało jak dla mnie 😁 Teraz idę torby rozpakować 😁

• Mamusia
Hejka baby 😉
Boziu ja wcale nie mam czasu 😞, dziś cały dzień miałam zajęty. A to przygotowac Święta, byliśmy zarejstrować Olę. Daliśmy jej na imię Aleksandra Paulina 🙂 - tak aby Paulinka była zadowolona , i na zakupach byliśmy. Za mało tego dnia mam 😠. I jutro znowu to samo 😞 Pół dnia przy garach i pół dnia z moim maleństewm 🤪
A co u Was ????????????? Która urodziła????????

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Wróciłam 😁
Boże dziewczyny 4 godziny na nogach 🤪 Za dużo nie kupiłam ale się wyspacerowałam za wszystkie czasy 😁 Teraz Mariusz wstawił warzywa na sałatkę i będziemy jeszcze dzisiaj robić sałateczkę mniam mniam 😁 Beatka idę Ci pomogę w sprzątaniu kto jeszcze chce ????? To może mnie coś ruszy 😁 😁 W polskim sklepie to się ze mnie śmieli sprzedawcy, że urodzić nie mogę i zamiast siedzieć już w szpitalu to ja po sklepach latam 😁
Kupiłam mojej Niuni maty z Pampersa pod dupkę takie ochronne jakby mi siusiu zrobiła w trakcie przewijania a dzieciaki mają do tego dar 😁 Kurcze za 12 mat dałam 6f 🤪
Ja będę sprzątać jutro chyba, że się jeszcze dzisiaj dźwignę bo mam tylko kurze i sanitarne rzeczy do przetarcia plus podłogi 🙂 A to mało jak dla mnie 😁 Teraz idę torby rozpakować 😁

Kasiu zapraszam Cię do mnie na małe sprzatanko 🙂 🙂. Dużo go nie będzie ale zawsze pomoc mile widziana 😉 Kuchnie trzeba sprzatnąć hihihi.

• Mamusia
Gosiu żadna nie urodziła i na razie się nie zapowiada na porody 🙃 😮 My z resztą Dziewczyn zawzięte jesteśmy i nie rodzimy do Nowego Roku 😁 Dobra to ja zamówię lot czarterowy i zaraz będę u Ciebie bo jak wrócę to jeszcze będę musiała sałatkę z mężem pokroić 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Gosiu żadna nie urodziła i na razie się nie zapowiada na porody 🙃 😮 My z resztą Dziewczyn zawzięte jesteśmy i nie rodzimy do Nowego Roku 😁 Dobra to ja zamówię lot czarterowy i zaraz będę u Ciebie bo jak wrócę to jeszcze będę musiała sałatkę z mężem pokroić 😁

Ha ha ha ha ile ty masz wigoru ????????? Kasia czy Ty w ogóle urodzisz ??? A może twoja data porodu nie jest prawdziwa 😲 Może Ty powinnas rodzić w styczniu??? Bo latasz jakbyś w ciąży nie była 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Jakie plany Ola masz, żeby się w strój wbić 😁 hihi ja nawet nie myślę o tym. Chociaż nawet teraz bym mogła się w strój wbić. Brzucha prawie nie mam, tylko na dole, gdzie blizna. A na plusie mam tylko 2 kg, a że nie mam czasu zjeść ani apetytu, to pewnie prędko schudnę.
Najgorsze, że mięsa gotowanego nie mogę ruszyć 😞 Aż mi niedobrze na samą myśl... I w ogóle mało co jem, ale nie mogę patrzeć na jedzenie 😞 a martwię się, bo chcę dać małemu to co najlepsze.
W ogóle dostałam złych myśli, czy ja się dobrze dzieckiem zajmuję... Aż mi serce pęka.

Ninka o czym Ty myslisz ??????????????????? Jesteś świetną matką 🤪 Łukaszek nie mógł lepiej trafić 😉 A jak nie możesz jeść gotowanego mięsa to nie wmuszaj w siebie - trudno .

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Ha ha ha ha ile ty masz wigoru ????????? Kasia czy Ty w ogóle urodzisz ??? A może twoja data porodu nie jest prawdziwa 😲 Może Ty powinnas rodzić w styczniu??? Bo latasz jakbyś w ciąży nie była 😉

Gosiu bo tak na prawdę kiedyś już pisałam, że sama datę wyliczyłam sobie na 2 stycznia 🙂 Także może rzeczywiście ta jest właściwa a nie ta z USG 😁

• Mamusia
A co do jedzenia Ninka to jeśli nie możesz gotowanego to ja proponuje mięsko przyprawić w pazłotko do cieczenia i do piekarnika. Mięsko jest wtedy podduszone i jest pycha ja na przykład bardzo lubię tak przygotowane mięso i mój Mariusz też a do tego jest strasznie zdrowe bo nie musisz dodawać tłuszczu do środka do pazłotka 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Gosiu bo tak na prawdę kiedyś już pisałam, że sama datę wyliczyłam sobie na 2 stycznia 🙂 Także może rzeczywiście ta jest właściwa a nie ta z USG 😁

No i to może tak być , że Alusia wyskoczy w styczniu 🙂 Ale chociaż w swieta bedziesz mogła pojeść sobie hihihi

• Mamusia
wpadlam powiedziec że u mnie nic sie nie dzieje lekarz powiedzial że moge urodzić w kazdej chwili ale rownie dobrze i po nowym roku, tylko tyle że zapłaciłam za wizyte i guzik wiem 😠 jak nic do środy nastepnej sie nie wydarzy to mam dzwonic do niego.
Mały wazy okolo 3800 i wszystko ok.
jestem zmeczona wiec uciekam dobranoc grubaski i mamuśki 😉

• Mamusia
Pewnie wyskoczy i tak w grudniu bo mam do szpitala na 30 grudnia jeśli się w ten dzień za mnie wezmą porządnie to może urodzę ale jeśli nic nie będą robić konkretnego żeby mnie porządnie ruszyło to będę chciała pochodzić do 1 stycznia i wtedy się do nich zgłoszę spowrotem 😁 Wiem, że na pewno będą robić mi masaż szyjki macicy i zaaplikują jak to nie pomoże dwie ampułki z pochodną spermy ale jak mnie to nie ruszy tego 30 to nie chce żeby mi oxy podali 31 grudnia tylko 1 stycznia.

• Mamusia
To ja nie wiem co Ty robiłaś tymi ustami 🤪 🤪 😁
Ale jak to krowa pożarła trawę i pewnie zaczęłaś jeść pokrzywy 😁
Ja mam coś dzisiaj powera mimo, że brzuch na dole pobolewa i twardy jak kamień.
Agusia a tak serio to bardzo mi Ciebie żal bo jednak dwójka dzieci plus przygotowania do Świąt a Ciebie męczy chorubsko no już gorzej nie mogło być 🤨

• Mamusia
wpadlam tylko na chwile - ide spac zaraz; Maly sie dzis wierci bardzo, moze sie zaniepokoil tym szpitalem 😞. Sylwia - wychodzi, ze ci lekarze na koncu to nie sa w stanie nic powiedziec na 100%...tylko Gosi powiedzial, ze 99%:-). Kasia - kurcze, Ty masz jakiegos mega powera, podziwiam 😁 dobranoc, uciekam

• Mamusia
Ja nadal nie skończyłam sprzątania 🤪 Głowa mnie tak boli że ledwie działam, tabletki nie pomagają co gorsze mała płacze co chwile. Musze do jutra koniecznie skończyć a nie wiem jak to zrobię. Nic, trudno się mówi, do rana będę siedzieć ale muszę zrobić.
Współczuje Aga, lepiej sie nie przemęczaj bo przechodzone choróbsko może sie wlec a wlec.
Kasia, Ty się szykuj, masz dzisiaj najdalej w nocy na porodówkę jechać 😜 Przecież tyle osób nie moze się mylić, no nie a ja jeszcze sie nie pomyliłam a tym forum 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Ja nadal nie skończyłam sprzątania 🤪 Głowa mnie tak boli że ledwie działam, tabletki nie pomagają co gorsze mała płacze co chwile. Musze do jutra koniecznie skończyć a nie wiem jak to zrobię. Nic, trudno się mówi, do rana będę siedzieć ale muszę zrobić.
Współczuje Aga, lepiej sie nie przemęczaj bo przechodzone choróbsko może sie wlec a wlec.
Kasia, Ty się szykuj, masz dzisiaj najdalej w nocy na porodówkę jechać 😜 Przecież tyle osób nie moze się mylić, no nie a ja jeszcze sie nie pomyliłam a tym forum 😁

Ja już w sumie skończyłam 😁 jutro tylko została jazda z domestosem w łazieńce...kuchnie obiecał mąż posprzątać...nawet po pracy mimo późnego powrotu umył mi okna 😁 a i jutro gotowanie...

Beata ładny nowy avatarek 🙂

Dziękujemy 😘 Może po Świętach jakieś fajne fotki będą, takie z ostatniej chwili :d
Kurcze dziewczyny , macie fajnie, Wasze starsze pociechy tak słodko traktują maluszków a moj... jakbym zostawiła to pewnie Anabelle marnie by skończyła 😞 Pies czy kot chińskie pieszczoty znosza ale mała jest za delikatna na uścisk pytona Makymiliana, kiedy on z tego wyrośnie.