Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
my Kayce bedziemy robic angielski, mysle, ze ulatwi jej to zycie.

Kasiu a jak to jest z tym paszportem ? Macie rezydenta albo któreś z Was obywatelstwo ?? Czy można się starać o paszport angielski dla Dziecka bez tego ??? Bo my też byśmy chcieli zrobić Jej angielski ale właśnie nie wiemy czy możemy.

Hej mamuśki 😁
wszystkie śpią ha ha 😁,u nas noc super,mały spał od 19 jak codzień jadł o 22 i 2,o 5 wstaliśmy wszyscy...ja już się dawnoprzyzwyczaiłam 😁...wczoraj jak się położyłam tak nie wiem kiedy padłam...nawet na wspólnej nie doczekałam 😮 😁
Teraz mały śpi 🙂
a mó mąż wspiera mnie w diecie....wczoraj kupił mi...GOFROWNICE,bitą śmietanę i owoce 🤪 😠....2 godziny kusił 😠...no i przyznam,ze wymiękłam na końcu,zjadłam gofra,po czym leciałam po krople żołądkowe,bo tak mnie brzuch bolał 😞,no ale Andrzej dodał gorącą a nie ostudzonę margarynę do ciasta a tam mleko,więc to pewnie przez to...ale to taki mały wybryk,jestem dalej na diecie,przynajmniej mam nauczkę 🤪 😁
dzisiaj ważę 53,2...czyli przez 2 dni schudłam 1,9kg 🤪...jeszcze 5,2kg 🤪 🥴

widzę,że też dziewczyny idziecie w moje ślady 😁...no a ja mam z czego schudnąć,najgorszy brzuch,po tej drugiej ciąży nie mogę się go pozbyć 😞...muszę zacząć ćwiczyć,tylko z moimi plecami brzuszki odpadają 😞

• Mamusia
hej ja na dzien dobry pokłóciłam się z mężem, wypełniłam wniosek do rodzinnego ale dwóch rzeczy nie wiedziałam i kazałam mu się zapytać a on ze on nie zapyta bo nie wie o co chodzi i że on sie nie nadaje do załatwiania papierów, ja sie wkurzyłam, a ja sie nadaje do wypełniania ich bezbłędnie bez żadnej wiedzy i całodobowego zajmowania się dzieckiem, czy to moja wina że on nie umie zająć się małą? tak bym sobie sama pojechała i załatwiła, ale jakoś nikt nie umie sie zająć małą żebym mogła wyjść... 😞
Ada dieta przy takiej wadze to czyste samobójstwo, a brzucha w ten sposób nie zgubisz, brzuch musisz niestety wyrzeźbić, ale rezygnuj z diety , dziewczyno Ty i tak już chuddda jesteś

hey króliki!!!!
moja nocka dziś cudowna mogo by tak być codziennie jak mi mała zasnęła o 21.30 to spała do 5.30 bez żadnej przerwy jezuuu jak dobrze sie bylo wyspać... męża nie zmolestowałam bo padłam ze zmęczenia...:P dzisiaj lecem do miasta i chcrzest załatwić 🙂 niom... a moja lezy na kanapie ii gada do lampy i się śmieje w głos hihihi 🤪 słodzinka moja:*

• Mamusia
Hej babeczki hahahahaha
No Adus , widzisz jak się zemścił na tobie dukan ha ha ha ha.Z brzuchem to tylko Mini nie problemu 🙂, a tak to my wszystkie a szczególnie te które rodziły drugi raz. Ja chce schudnąć ale szkoda mi tego jedzonka ☺️Ale od poniedziałku sie biore za siebie.
Agatko wybacz ale bebechy mi sie przewracają jak słysze ze ojciec nie potrafi zając sie swoim dzieckiem. Ja rozumiem ze moze nie być idealny w w zajmowaniu sie ale prosze. Ponosić , pobujac , przewinąc i nakarmic to kazdy powinien umiec. Moj Tomek powiedział ze nie dotknie sie do Oli jak sie urodzi bo jej zrobi krzywdę. Ale jak dziecko już przyjechało do domu to wszystko przy niej robi prócz kąpania. Więc spokojnie mogę wyjśc z domu nawet na cały dzień 🤪
A u mnie noc wspaniała 🤪 🤪 🤪 Oleńka zasnęła około 22 , obudziła się na flaszkę o 3:48. i spała do 7:45 🤪 🤪 😁 😁. Noooo to mamusia się wyspała .
A teraz idziemy robić porządek z ubraniami Paulinki 😮
Więc miłego dnia mamuśki 😉

• Mamusia
🤪 Te nasze dzieci coraz grzeczniejsze są nocami 😁. Oby te noce coraz dłuższe były hihihi. Moja siedzi w foteliku i patrzy w okno 🤪 🤪. Ona tak uwielbia 😆
Ola leć załatiać to powiesz nam ile ksiądz zażyczył sobie za ochrzcenie dziecka. Bo jestem ciekawa 😜

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
hey króliki!!!!
moja nocka dziś cudowna mogo by tak być codziennie jak mi mała zasnęła o 21.30 to spała do 5.30 bez żadnej przerwy jezuuu jak dobrze sie bylo wyspać... męża nie zmolestowałam bo padłam ze zmęczenia...:P dzisiaj lecem do miasta i chcrzest załatwić 🙂 niom... a moja lezy na kanapie ii gada do lampy i się śmieje w głos hihihi 🤪 słodzinka moja:*

A mnie mój wczoraj nie wziął...Bo do pracy by czasem zaspał 😠 ja chce a on nie a jak ja nie chce to on chce 😮

A ja czekam do piątku na kontrol u gina . I jak zezwoli to z Tomka zrobię wiatrak ha ha ha ha 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
🤪 Te nasze dzieci coraz grzeczniejsze są nocami 😁. Oby te noce coraz dłuższe były hihihi. Moja siedzi w foteliku i patrzy w okno 🤪 🤪. Ona tak uwielbia 😆
Ola leć załatiać to powiesz nam ile ksiądz zażyczył sobie za ochrzcenie dziecka. Bo jestem ciekawa 😜

U nas w kościele jest co łaska za chrzest... 🙂

A u nas jest co łaska ale ksiądz wręcza cennik 😠 , więc niestety co łaska nie obowiązuje 😠
Idę do mojego dużego dziecka pomóc w porządkach hihihi, bo ona wszystko by wyrzuciła a potem na zakupy by wołała , bo przecież nie ma w czym chodzić - cwaniara 😜

O wstały 😁
widzę,że tylko moje dziecko chodzi tak wcześnie spać 🙂
ja też muszę iść załatwić chrzest,bo w kwietniu chcemy z 2 ur Oskara 🙂
kochane jesteście,ale mam z czego chudnąć 😞,wchodzę tylko w 1 spodnie sprzed ciąży 😞

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Hej babeczki hahahahaha
No Adus , widzisz jak się zemścił na tobie dukan ha ha ha ha.Z brzuchem to tylko Mini nie problemu 🙂, a tak to my wszystkie a szczególnie te które rodziły drugi raz. Ja chce schudnąć ale szkoda mi tego jedzonka ☺️Ale od poniedziałku sie biore za siebie.
Agatko wybacz ale bebechy mi sie przewracają jak słysze ze ojciec nie potrafi zając sie swoim dzieckiem. Ja rozumiem ze moze nie być idealny w w zajmowaniu sie ale prosze. Ponosić , pobujac , przewinąc i nakarmic to kazdy powinien umiec. Moj Tomek powiedział ze nie dotknie sie do Oli jak sie urodzi bo jej zrobi krzywdę. Ale jak dziecko już przyjechało do domu to wszystko przy niej robi prócz kąpania. Więc spokojnie mogę wyjśc z domu nawet na cały dzień 🤪
A u mnie noc wspaniała 🤪 🤪 🤪 Oleńka zasnęła około 22 , obudziła się na flaszkę o 3:48. i spała do 7:45 🤪 🤪 😁 😁. Noooo to mamusia się wyspała .
A teraz idziemy robić porządek z ubraniami Paulinki 😮
Więc miłego dnia mamuśki 😉

ja tak samo mysle,ale widzisz moj maz boi sie uczyc nowych rzeczy bo brakuje mu pewnosci siebie to przez jego niepelnosprawnosc a do tego jeo tato ciagle pierdzieli na baby ze w domu musza sie dziecmi i domem zajmowac a facet zarabia i babom jeszcze xle
moja mala spala od 22 do 2,30 z przerwami na karmienie i od tamtej pory raczki...w niedziele rano ostatni raz kope robila a teraz sie meczy 😞

• Mamusia
Hej Mamuski, u nas tez dobrze 🙂 wprawdzie Pawelek usypia ok 20.30-21, ale potem obudzil sie o 2 na karmienie (i ulalo mu sie tyle, ze musialam sie przebrac i ja o on..) a potem o 6.15 i juz wtedy nie chce spac 🙂 a mi sie chce spac...potem usypia ok 9, ale wtedy juz mi sie nie chce spac 😁 jak zaczne chodzic wczesniej spac, to bede sie juz w ogole wysypiac. Poza tym to maly glodomor, musze juz mu dawac wieczorem i w nocy z 2 piersi 😉. Co do diety - Ada, Gosia, ja nie wiem z czego Wy sie chcecie odchudzac, serio! nie wiem ktora jeszcze chce sie odchudzac, to wrzucac zdjecie 😁 Ide zrobic obiad, bo potem nie bedzie kiedy pa

• Mamusia
Siemka 🙂
U mnie noc też w porządku. Mała ma ustalony rytm zasypiania 22-23 i śpi do rana ostatnio z jedną przerwą i wstaje koło 6 trochę pojeść i dalej w kimono 😜 Teraz śpi ale się wymęczyła bo kupki nie mogła zrobić ale w końcu jej ulżyło - tyle tylko, że zasypia na rękach i koniec 😁 Dobrze, że w nocy po karmieniu na leżąco zasypia bo ja na wpół przytomna nie miałabym siły jej nosić 🙃
Aaaaaaaa i byłabym zapomniała- OKRES DOSTAŁAM!!! 🤪 🤪 🤪 Jakoś tak dziwnie bo myślałam, że nastąpi to trochę później ha ha, pędem po tampony muszę zawijać 😁

• Mamusia
Cześć gUpki 🙂
Marta, gratuluję przyjazdu cioci z USA 😎 😎 haha w sumie to nie ma czego gratulować, mogło to być trochę później, co? 😉
Agata, powiedz mężowi, że to TAK SAMO JEGO DZIECKO jak i Twoje!! 😠 😠 Dziewczyno, Ty się wykończysz psychicznie w tej rodzinie 😞 Przepraszam, że tak mówię, ale oni wszyscy Ciebie traktują jak robota, masz robić to co oni chcą, nie możesz mieć własnego zdania... Zresztą sama to pewnie wiesz 😞 😞 ☺️ Podziwiam Cię, że jeszcze dajesz radę, bo ja bym zwariowała. Pewnego dnia się naprawdę załamiesz, dlatego myślę, że musisz im wyznaczyć granicę, żeby nie wpierdalali się do waszego małżeństwa, a wtedy nawet Twój mąż już by ich nie słuchał.
Gosia, mój tak samo mówił, że kupy nie przebierze, ani nie wykąpie, a zakłada pieluchę lepiej niż ja 🤪 🤪 No i kąpiel tak mu się spodobała, że sobie nie wyobraża, żebym ja małego kąpała.
Ada, masz naganę że skusiłaś się na gofry hahaha 😉
Tyle napisałyście, że nie wiem jeszcze do czego się odnieść. U mnie nocka też super, spałam do 10 🤪 🙃
A to mój wariat-ogrodnik hahaha 😁
[URL=http://img708.imageshack.us/i/6tydzukaszka1213.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/8264/6tydzukaszka1213.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Cześć gUpki 🙂
Marta, gratuluję przyjazdu cioci z USA 😎 😎 haha w sumie to nie ma czego gratulować, mogło to być trochę później, co? 😉
Agata, powiedz mężowi, że to TAK SAMO JEGO DZIECKO jak i Twoje!! 😠 😠 Dziewczyno, Ty się wykończysz psychicznie w tej rodzinie 😞 Przepraszam, że tak mówię, ale oni wszyscy Ciebie traktują jak robota, masz robić to co oni chcą, nie możesz mieć własnego zdania... Zresztą sama to pewnie wiesz 😞 😞 ☺️ Podziwiam Cię, że jeszcze dajesz radę, bo ja bym zwariowała. Pewnego dnia się naprawdę załamiesz, dlatego myślę, że musisz im wyznaczyć granicę, żeby nie wpierdalali się do waszego małżeństwa, a wtedy nawet Twój mąż już by ich nie słuchał.
Gosia, mój tak samo mówił, że kupy nie przebierze, ani nie wykąpie, a zakłada pieluchę lepiej niż ja 🤪 🤪 No i kąpiel tak mu się spodobała, że sobie nie wyobraża, żebym ja małego kąpała.
Tyle napisałyście, że nie wiem jeszcze do czego się odnieść. U mnie nocka też super, spałam do 10 🤪 🙃
[URL=http://img708.imageshack.us/i/6tydzukaszka1213.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/8264/6tydzukaszka1213.jpg[/IMG][/URL]

Ależ Ty masz pamięć ogarniając wszystkie tematy 🤪
A Łukaszek z dnia na dzień coraz ładniejszy!!! 🙂 🙂 🙂
Moje dziecko śpi niespokojnie ciągle marudząc więc jestem z doskoku ha ha 😁

• Mamusia
hej! Wpadlam sie przywitac! Agata ja sie podpisuje pod tym co dziewczyny mowia, ja bym sie chyba wykonczyla. Mi Pawel pomaga i to bardzo czasem nawet jak maly mi usnac nie chce to on go wezmie i w momencie spi 🤪
Nina słodki Twoj synus 🙂 my juz po spacerku dzis czekamy na moich rodzicow bo maja w odwiedziny przyjechac bo wnusiu dzis konczy miesiac 🤪 zlecialo to tak szybko że szok!
Wrzuce za chwile Wam nasza fotke jak zdaze zanim maly sie obudzi 😉
A moj Dominik zle dzis spal do 2 jak cie moge ale pozniej krecil sie wiercil plakal przez sen wydaje mi sie że ta wysypka go swedzi i przez to taki maruny jest biedaczek 😞

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Cześć gUpki 🙂

Ninka jakie portasy odjazdowe hihihi Mały śmieszny kraciak. Moj Tomek nie wykąpie Oli bo sie boi. Ale jestem pewna że jesli musiałby to by wykąpał 😉 Pieluszkę z kupka tez zmmieni , a zarzekała sie kiedyś że w życiu sie nie dotknie do kupki. A jak Ola robi kupkr to odpina jej pieluchę aby jej nie przeszkadzała i nóżki do brzuszka dociąga , aby jej pomóc hehehehe - wariat!!!!!!!!!!!1 Więc ja mam dużą pomoc od Tomka 🤪
Agatka Twój mąż powinien słuchać Ciebie a nie swoich rodziców 🤪. Mój pierwszy mąz był taki, co powiedziała mamusia to bylo święte. A po pracy zamiast do domu żony i córki to najpierw szedł do swojej mamusi, siedział godzinę dwie i dopiero do domu przychodził 😠.A mnie szlag trafiał. Na szczęście Tomek ma swoje zdanie i nie słucha nikogo 🤪
Więc Agatka powodzenia z rodziną męża , a jego doprowadz do porządku 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
my Kayce bedziemy robic angielski, mysle, ze ulatwi jej to zycie.

Kasiu a jak to jest z tym paszportem ? Macie rezydenta albo któreś z Was obywatelstwo ?? Czy można się starać o paszport angielski dla Dziecka bez tego ??? Bo my też byśmy chcieli zrobić Jej angielski ale właśnie nie wiemy czy możemy.

Kasiu, ja mam rezydenta a M nie jest Polakiem. Mamy swoich prawnikow i to wlasnie oni powiedzieli, ze w takim przypadku mala moze miec british.
a wracajac do ambasady, pamietaj, zeby zabrac z soba PELNY akt urodzenia, bo was odesla.

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 Maja wczoraj się tak podrapała ze tak strasznie płakała, że cały dom postawiła na nogi nie mogłam jej uspokoić, a ja płakałam razem z nią i jej od tego płaczu w oczku popękały naczynka 😞 synek dostał sterydy, bo ma tak zaciśnięte gardło ze szok, a ja mam katar i boli mnie gardło 🥴A co do chrzcin to już trzy razy byłam, ale księdza nie było ciągle mi się śni, że nie ochrzci, bo powie, że nie mamy ślubu kościelnego ......

jezdem ...
chrzciny co łaska u mnie dałam150zł... mam 6marca 🙂
kupiłam małej ubranka 2 :P
Agata ciesz sie ze mąż jest w domu mój ciągle w pracy aż mam dosc teg... wyjerzdza o 5 rano wraca koło 20...;/ pomaga kompac przewinac też przewinie tylko kupki nie bo odrazu ma cowke 😁
ale próbował... i też siedze całe dnie sama z małą... ty masz tesciów chociaż a ja?? moi rodzice wracają po 17 wiec od rana do 17 jestem sama z nią i czasem marudzi czasem nie różnie też nalezy do tych co nosic trzeba... wesolo nie mam...
a zamiast sie żalć weś męża za fraki i niech sie zajmie małą... zostaw go raz na 2h niech wie ile to zachodu... marudzenie nic nie działa trza działać 😁 😁 🤪 i nie pisze tego w złosci do ciebie tylko sie zarobisz... a ja wiem co to znaczy 24na dobe z małą...;/

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
I oto my 🙂

[URL=http://img816.imageshack.us/i/sam0927.jpg/][IMG]http://img816.imageshack.us/img816/1540/sam0927.jpg[/IMG][/URL]

Sylwus ty tez juz laska jestes 🤪 🤪 a niuniu jak zabka wtulony w mamusie 🤪 🤪

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
jezdem ...
Agata ciesz sie ze mąż jest w domu mój ciągle w pracy aż mam dosc teg... wyjerzdza o 5 rano wraca koło 20...;/ pomaga kompac przewinac też przewinie tylko kupki nie bo odrazu ma cowke 😁
ale próbował... i też siedze całe dnie sama z małą... ty masz tesciów chociaż a ja?? moi rodzice wracają po 17 wiec od rana do 17 jestem sama z nią i czasem marudzi czasem nie różnie też nalezy do tych co nosic trzeba... wesolo nie mam...
a zamiast sie żalć weś męża za fraki i niech sie zajmie małą... zostaw go raz na 2h niech wie ile to zachodu... marudzenie nic nie działa trza działać 😁 😁 🤪 i nie pisze tego w złosci do ciebie tylko sie zarobisz... a ja wiem co to znaczy 24na dobe z małą...;/

Ola ja chyba na wielkanoc moja pyze ochrzcze ,wstaw fotki ubranka na chrzest 😉 No to dobrze ze co laska, ja pewnie ze 3 stowki bede musiala zaplacic, ale jeszcze nie mamy slubu wiec nie bedzie chcial ochrzcic dziecka. Pewnie bede latala po kosciolach i pytala czy ochrzcza mi dziecko. :

gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
jezdem ...

Ola ja chyba na wielkanoc moja pyze ochrzcze ,wstaw fotki ubranka na chrzest 😉 No to dobrze ze co laska, ja pewnie ze 3 stowki bede musiala zaplacic, ale jeszcze nie mamy slubu wiec nie bedzie chcial ochrzcic dziecka. Pewnie bede latala po kosciolach i pytala czy ochrzcza mi dziecko. :

na chrzest jeszcze nie mam 2 śpioszkowate ubranka jj kupiłam:d lece do mojej królewny bo jest obok w domu u ciotki chrzestnej swojej bo na spacer ja wzięłą 😁 póki ferie d szkoly hahhhahaha potem bede:P 🤪 bedzieta tesknic??:P