Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Bydło 🙂
Właśnie Agatko, gdzie będziesz pracować i od kiedy? 🙂 Chyba na butlę przejdziesz w takim razie, co?
Ja muszę się pochwalić, że Łukasz co prawda zasnął o północy, ale przespał mi 6 godzin jak nigdy!! 😁 Także jestem szczęśliwa, bo dawno tak nie spałam 🙂
Zaraz idziemy na spacerek do szwagierki, a szwagier nam pizzę robi 🙂
Miłej niedzieli gUpki 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siemka 🙂 A gdzie można ten test zrobić czy dziecko jest żywczykiem czy kimś tam 😜 - pewnie w tej książce jest tylko ten test? 😉 Agatka, pochwal się gdzie będziesz pracowała! Ja też Gosiu wracam po macierzyńskim i zaległym urlopie do pracy + mam dwa tygodnie fakultatywne więc mam wolne do 6 czerwca włącznie- takie pismo dostałam z kadr 🙂 Nina- superowo, że Łukaszek dał pospać- oby się tak jemu unormowało i zostało 😁 🙂 Kasiu z tym brzuszkiem może rzeczywiście kwestia zmiany mleka tylko także warto spróbować 🙂 Ja z kredytem się zdegustowałam i chyba zaczniemy szukać czegoś za odstępne byśmy mogli być wszyscy zameldowani w jednym miejscu 🙂 A ogólnie cisza jak makiem zasiał 🤔 My też niedługo wychodzimy do mojej siostry także lecę się malować ! 🤪

hey laski 🙂 byłam z mężem i małą w kościele na mszy pierwszy raz całą msze spała nie drgnęła nic 😁 hahahaha
terz się leżaczkuje i gada dop zabawek 😁
od jutra diete mam 😁 hahaha ciekawe jak długo dam rade:P 🤪

a moja mała ma 2 miesiące :P dzisiaj 😁 Aga mini Buziaczki za skończony drugi miech dla Majeczki:*:*:*:* dwie imprezowiczki 😁

aaaa MINIATURA śniło mi się że się spotałyśmy z dzieciakami na żywo 😁 😁

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Wszystkiego Najlepszego dla Majeczki i Alicji !!! 🙂 😆 😆 😆 🙂 🙂 🙂

dołączam się 🙂
co do pracy tak myśle od lipca, mogłabym już ale chce w spokoju te studia skonczyć i małą troche odchować, a co bede robić nie wiem, może w jakimś sklepie, mąż powiedział że bede mieć na bank załatwione, a z małą pewnie moja mama, chociaż mąż woli żeby jego mama więc nie wiem

• Mamusia
Hej Słodkie Kotki 😁
U mnie noc taka sobie przez męża 🙃 😮 Mała zjadła butlę o 22 i wstała o 4 rano na butle bo nie wytrzymała di rana wiadoma sprawa ale jak już wstała to Tata też wstała do pracy i jak zobaczy, że Mała nie śpi to musiał Ją wykochać i Ją rozbudził. On poszedł do pracy a ja została z nieśpiącą Alą i buszowała do 6 rano później zasnęła i spała do 12 a mama z Nią 😁 Teraz znów śpi a ja wysprzątałam mieszkanie i teraz siedzę i leniuchuję 😜 😎 Może pranie wstawię bo to pralka robi hihi 😁
Poza tym mam ciuszki do poprasowania kto chętny mnie wyręczyć bo jest tego z 70 sztuk ?? 🙃 🤪 😮

• Mamusia
hehe Pigi jelenia szukasz?? 🤪
wiecie co ja kupiłam do wózka śpiworek, bo wiecznie biore tych kocyków i pod spód i na wierzch a Aśka sobie kupiła i powiem że praktyczny http://allegro.onet.pl/promocja-womar-3w1-spiwor-spiworek-welna-106cm-i1427618846.html o taki sobie kupiłam bo jest możliwość dla mniejszego i większego dziecka 🙂 starczy mi na długo

• Mamusia
Tak, tak 🙂 Ciocia Nina też składa Ali i Mai najlepsze życzenia z okazji dwóch miesięcy 😁
Jaka pustka dzisiaj 🤪 🤪
Marta, miałaś wysłać zdjęcie Gabrysi, a raczej jej fałdek haha 😁
Agata, praktyczny ten śpiworek 🙂 A Pigi zwariowała 😉 Ciekawe kto mi poprasuje?? 😜

A to moja Porcelanowa Laleczka 😉

[URL=http://img91.imageshack.us/i/6tydzukaszka1252.jpg/][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/6033/6tydzukaszka1252.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Ninka Twój Łukaszek ma zadarty nosek jak moja Ala tak fajnie to wygląda 😁
Już sobie sama poprasowałam rzeczy prawie 3 godziny to robiłam bo Ala mi przerywała bo świrowała w łóżeczku 🤪 🙃 Wypluwała smoka i później płaczek kazała go sobie wkładać spowrotem 😮 🙃 😁
Teraz też świruje to samo.
Śpiworem bardzo fajny Agatko 🙂
Mój Mariusz już śpi bo na rano do pracy idzie a ja czekam aż Mała zaśnie i umyję się i spać bo jakoś zmęczona jestem 🤔 😮

hejka 🙂
zaraz do końca nadrobię co pisałyście...na wstępie-
Kasia ja daję do 6x na dobę gripe water i 4 x na dobę bobotic,one mają inny skład,więc można 🙂,u nas super,bóle brzuszka żadko kiedy 🙂
Agata ja mam język niemowląt i jest super ale więcej rad masz w zaklinaczce dzieci,jest rewelacja,tej samej autorki.
a tak według Tracy Hogg uczy się samodzielnego zasypiania dzieci do 3 mż:
weż kocyk i zawiń dziecko ciasno(oczywiście nie za bardzo!),szczególnie chodzi o ręce,żeby nie machało,bo to je rozdrażnia.Połóż na boczku w łóżeczku i klep delikatnie ale na dość mocno,żeby czuło po pleckach,między łopatkami w jednostajnym rytmie jak tykanie zegara,do tego szepcz ććććććć...... cały czas,też nie za głośno.
od razu mówię,że na początku może to trwać godzinę,ale skutkuje.
Sebuś jak jest bardzo marudny i nie chce sam usnąć to tak robię.

• Mamusia
Hejka dupy 🤪 🤪 🤪
Moja nocka do dupy Olka budziła się co 3 godz 😮, jak noworodek, wczoraj przespała cały dzień to w nocy niezbyt senna była.
Jak czas szybko zleciał Maja i Ala juz miesiąc skończyły 😁. No to dziewczyny wszystkiego najlepszego hihihi, rośnijcie duże 🤪
Ninka Łukaszek ma piękne oczy!! W ogóle cały jest piękny 😉
Lecę obiad robić i siebir ogarnąć
Miłego dnia 😘

• Mamusia
Aduś napisał(a):
hejka 🙂
zaraz do końca nadrobię co pisałyście...na wstępie-
Kasia ja daję do 6x na dobę gripe water i 4 x na dobę bobotic,one mają inny skład,więc można 🙂,u nas super,bóle brzuszka żadko kiedy 🙂
Agata ja mam język niemowląt i jest super ale więcej rad masz w zaklinaczce dzieci,jest rewelacja,tej samej autorki.
a tak według Tracy Hogg uczy się samodzielnego zasypiania dzieci do 3 mż:
weż kocyk i zawiń dziecko ciasno(oczywiście nie za bardzo!),szczególnie chodzi o ręce,żeby nie machało,bo to je rozdrażnia.Połóż na boczku w łóżeczku i klep delikatnie ale na dość mocno,żeby czuło po pleckach,między łopatkami w jednostajnym rytmie jak tykanie zegara,do tego szepcz ććććććć...... cały czas,też nie za głośno.
od razu mówię,że na początku może to trwać godzinę,ale skutkuje.
Sebuś jak jest bardzo marudny i nie chce sam usnąć to tak robię.

gdzieś na necie czytałam o tym sposobie próbowałam, ale mała się wścieka bo jak jest zła i płacze to lepiej nie dotykaj tylko noś...:/

Przewaznie dziecko "chce z powrotem do mamy", zaczyna byc marudne, wymaga ciaglej uwagi, gorzej je, gorzej spi lub nagle przestaje robic to czego sie juz nauczylo tak jakby cofalo sie w swoim rozwoju. Taki kryzys jest dla mamy i dziecka bardzo stresujący bo z punktu widzenia dzidzi nagle wszystko się w jego światku zmienia i jest przestraszone, stąd to wiszenie na mamie i cycku- bo tam czuje się najbezpieczniej. Mamy czują się sfrustrowane ciągle płaczącym dzieckiem, i nie rozumieją co się z nim dzieje. - więc jest nadzieja że coś niecoś minie
Ciekawe jak tam Iwionka bo mi się dzisiaj śniła w smutnej sytuacji ale podobno sny na odwrót się tłumaczy to może coś dobrego ją spotka 🤪 oczywiście nie wierze w symbolike snów ale czasem się tak śmieje

moja też już chyba z tego wyrasta ale jakos nie zauważyłam żeby jakoś bardziej t odczuła ani my tez .... łagodnie chyba to przeszła teraz tylko chce na pionowo żeby ja nosic czasem i głowe trzyma sztywno nie chce za chiny połozyc jej... ale wiadomo długo jej tak nie nosze chwilke potem kłade gadam do niej albo w lezaczku sadzam i sie na zabawki lami 😁 ta głowe trzyma a jak na brzuszku lezy to sie leni troszkę 😁 🤪

Ada od dzisiaj jestem na diecie 😁 😁 ducana
co jadłaś w te pierwsze dni???
ja dzisiaj joghurt mały i 2 kromi wasy kruchej z wedliną chudą koniec 😁 głodna jestem dalej 😁 ale sie trzymam 😁 zekam na koleżankę bo ma mnie odwiedzić ze swoją córeczką którą 3 dni wczesniej urdziła niż ja Alicje:P

ja jadłam:gotowane jajka,drób gotowany,chudą szynkę...bez chleba!!!!
jogurty naturalne,serki homogenizowane,wiejskie,ze szczypiorkiem,do tego cebula,mleko,woda,kawa ze słodzikiem
wczoraj jadłamormalnie,więc dziś zaczynam dietę na nowo,ale mam -2,9kg po 6 dniach,ostatnie 2 dni waga stała 😞

• Mamusia
Hej Dziewczyny, u nas nocka dobra 😁 pewnie do następnego skoku rozwojowego 😉 najlepsze zyczenia dla maluchow co skonczyly 2 miesiace! ale ten czas leci... Ada - biedny maluch, trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze. Ada, Ola - z ta dieta to podziwiam, ja bym chyba nie dała rady.. a Pawełek trzyma bardzo ładnie główke na brzuchu, bardzo długo wytrzymuje, mój siłacz! za to ciągle kładzie główkę w lewo i za nic nie chce w prawo dluzej lezec 😞 mowia, ze tak moze byc po CC i jak to sie nie zmieni to trzeba rehabilitowac, wiec probuje go mobilizowac do trzymania glowki w prawo, ale to maly siłacz 😁. Miłego dnia!