Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Mamuski, ja na chwilke, wczoraj miałam gosci pol dnia, to wieczorem juz padłam. Agatka - trzymam kciuki, u nas dzis slonce, a zapowiadali deszcz ze sniegiem, wiec karmie Małego i idziemy potem na spacerem. Miłego dnia!

• Mamusia
Cześć Bydło 😁
My zaraz na szczepienie lecimy... aż się boję co to będzie 😮 😮 Powiedzieli, że katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia, a i tak lekarz go zbada. Zobaczymy.
Mój chyba znowu ma ten skok rozwojowy. W sumie w niedzielę kończy 8 tygodni, to by się zgadzało. Wczoraj walczyłam z nim do 2:20... nie chciał spać, tylko wariować.
Ola, zawsze chwaliłaś teściową, a tu taka akcja 😜

• Mamusia
Słuchajcie kiedys pisałam Wam, że mojego męża bratanica i chrześniaczka jest niepełnosprwna więc teraz mam prosbe. Jesli mozecie Wy czy Wasi mężowie rodzice i znajomi to prosimy o oddanie 1% podatku na Olkę. Umożliwi to jej rehabilitację i da szansę na normalne życie. Olka ma porażoną prawą stronę ciała. To bardzo wesoła dziewczynka i w tym roku skończy już 5 lat 🙂 Będziemy wdzieczni zarówno my jak i Olka z rodzicami. Niżej podaję wszelkie potrzebne dane.

Zbieramy 1% podatku dochodowego na rehabilitacje córki Oli.
Aby przekazać 1% swojego podatku należy wpisać w PIT pełną nazwę fundacji: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "SŁONECZKO" 77-400 Złotów, Stawnica 33 oraz numer KRS 0000186434. W informacjach uzupełniających - cel szczegółowy 1% należy wpisać:
PIT 28 pozycja 128
PIT 36 pozycja 307
PIT 36L pozycja 107
PIT 37 pozycja 126
PIT 38 pozycja 60
PIT 39 pozycja 53
Na rehabilitację Aleksandry Cieczko, symbol 53/C
DZIĘKUJĘ
Kamila

• Mamusia
No hejka 🙂 Co tu taka cisza??? Nina- daj znać jak po szczepieniu 😉 i czy może mieć dziecko katarek bo Gabrysia ma taki lekki, przynajmniej tak mi się wydaje więc nie wiem jak to jutro będzie. A ogólnie to zapisujecie dzieci wcześniej na szczepienie czy z marszu idziecie??? Agatka- oby ulżyło Zosi po tym mleku i wszystkie kłopoty zniknęły ! 🙂 🙂 A co do nagonki o karmieniu piersią to jest jakaś masakra 🤪 Mi pediatra prywatny zasugerował tylko, żebym spróbowała nie dokarmiać małej tylko żeby na moim mleku była ale nigdy w życiu nie zaufałabym lekarzowi, który by mnie do tego zmuszał także może rzeczywiście powinnaś zmienić lekarza Agatka. Z kolei jak próbowałam dokarmiać Gabrysię sztucznym mlekiem to mój państwowy pediatra wypisywał mi recepty bez problemu 🙂 Zdrowie i spokój dziecka jest najważniejszy bez względu na to jak jest karmione 😉 😉 😉 Noo a ogólnie to ile Agata płaciłaś za ta szczepionkę 6 w 1 ????? My dzisiaj koło 23 jak mąż wróci z pracy jedziemy do Tesco kupić pampersy bo jest promocja 186 sztuk za 99 zł ! 🤪 I muszę już trójki kupić bo dwójki są za małe 😁 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
No hejka 🙂 Co tu taka cisza??? Nina- daj znać jak po szczepieniu 😉 i czy może mieć dziecko katarek bo Gabrysia ma taki lekki, przynajmniej tak mi się wydaje więc nie wiem jak to jutro będzie. A ogólnie to zapisujecie dzieci wcześniej na szczepienie czy z marszu idziecie??? Agatka- oby ulżyło Zosi po tym mleku i wszystkie kłopoty zniknęły ! 🙂 🙂 A co do nagonki o karmieniu piersią to jest jakaś masakra 🤪 Mi pediatra prywatny zasugerował tylko, żebym spróbowała nie dokarmiać małej tylko żeby na moim mleku była ale nigdy w życiu nie zaufałabym lekarzowi, który by mnie do tego zmuszał także może rzeczywiście powinnaś zmienić lekarza Agatka. Z kolei jak próbowałam dokarmiać Gabrysię sztucznym mlekiem to mój państwowy pediatra wypisywał mi recepty bez problemu 🙂 Zdrowie i spokój dziecka jest najważniejszy bez względu na to jak jest karmione 😉 😉 😉 Noo a ogólnie to ile Agata płaciłaś za ta szczepionkę 6 w 1 ????? My dzisiaj koło 23 jak mąż wróci z pracy jedziemy do Tesco kupić pampersy bo jest promocja 186 sztuk za 99 zł ! 🤪 I muszę już trójki kupić bo dwójki są za małe 😁 🙂

U nas pada snieg...ja kupuje pampersy (nadal 2 🙂 w rossmanie w standardowej cenie chyba 53 zl za 98 szt, wiec w sumie 100 zł nie jakoś super taniej (zresztą u mnie w Tesco tego nie ma i tak 😞

• Mamusia
HEJ Mamuśki 🙂
U mnie noc taka jak u Niny 🤨 MASAKRA !!! 😮 Mała zasnęła po 2:00 w noc i już o po 6:00 się obudziła na butlę, ale na szczęście pospała do 10:00 bo tej butli to i ja troszkę jeszcze odespałam. A jak wstałam i zobaczyłam Alę to się przeżegnała bo tak mi się obesrała, że body, śpiochy i ona cała była w gówienku !!!!! 🙃 🤪 🤪 🤪 Od razu tylko wanienka i kąpiel z rana 🙃 😮 😁 Teraz śpi ale jak myszka pod miotłą. U mnie słonko to pójdziemy na spacer na pewno bo wczoraj padało i siedziałyśmy w domu. Co do pampersów to ja nadal używam 1. ale jak mi się skończą to już przejdę na 2. bo jedyneczki przy małe już są 🙂
Agatka to na pewno nie dlatego, że było ciepło tylko od butli przecież już na pewno nie raz miałaś ciepło w pokoju a Mała szalała.

• Mamusia
ja sie dzis wykoncze!!!!!! 🤢 🤢 🤢 🤢
wlasnie dopiero teraz udalo mi sie, ze mala spi od 10 min i to nie na rekach!!!! nawet do toalety nie bardzo mialam jak wyjsc dzis.
od 10.30 cos w nia wstapilo. jak spanie, to tylko na rekach, do lozeczka- nie, na nasze lozko - nie , na krzeselko- nie. placz ze...... ho ho, niby taka glodna - zjadala po 30 co 20 min.!!!!!
nawet na spacerze jak bylismy, to po 1 godz pedzilam do domu, bo tak sie darla...
ide obiad robic, bo nie wiem jak dlugo bedzie spala 🤨 🤨

• Mamusia
wlasnie dopiero teraz udalo mi sie, ze mala spi od 10 min i to nie na rekach!!!! nawet do toalety nie bardzo mialam jak wyjsc dzis.
od 10.30 cos w nia wstapilo. jak spanie, to tylko na rekach, do lozeczka- nie, na nasze lozko - nie , na krzeselko- nie. placz ze...... ho ho, niby taka glodna - zjadala po 30 co 20 min.!!!!!
nawet na spacerze jak bylismy, to po 1 godz pedzilam do domu, bo tak sie darla...

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):

Kasiu to na pewno ten skok rozwojowy także nic nie niepokojącego u dziecka ale dla nas wyczerpującego 😉

• Mamusia
Kasiu witaj w klubie 🤨 🤔 🙃 😮 Moja też przechodzi skok rozwojowy a ja z Nią 🤔 Nawet nie mam jak kupy zrobić bo śpi tak jak Twoja Kaya 🥴 Krowa butki super !! 🙂 A w którym miejscu się zgina podeszwa ?? Wiesz o co chodzi z tymi podeszwami czy Ciocia klozetowa ma wyjaśnić?? 😁

• Mamusia
Hejka .
O Boż☻e co sie dzieje z naszymi dziecmi 😞 Moja Olka daje popalić 😞 Masakra. Wczoraj usnąć znów nie mogła, ona śpi po 5 min. i budzi się - masakra.
Byłam dziś znów u pediatry do te krostki sa czerwone a niektóre są w kolerze skóry . I ma ich coraz wiecej 😠. I cholera pediatra tez nie wie z czego one są 😞 😠 Dostałam juz trzecią z kolei maść teraz z dodatkiem sterydów 😞, i powiedziaął że po tym juz powinny zniknąć. Mam ją smarować do 3 - 4 dni i koniecznie ją odstawić. Już mi rece opadają. Zal mi tej mojej Olki , a to miala problemy z kupą , a to bóle brzuszka i te krosty i teraz ten stan niepokoju 🥴 😞 O jak ja pragnę aby to już minęło.
A wczoraj na noc wsadziłam jej czopek VIBURCOL , dałam jej 1/2 czopka . Czy ta dawka jej nie zaszkodzi ?????? Wiem że wy dajecie , napewno Marta ty dawałaś, czy taką samą dawkę dawałaś Gabi???????
Aaaaa od dziś się odchudzam!!!!!!!!!!!1 Dziś pierwszy dzień i zrobiłam sobie głodówkę , tylko kawa ze słodzikiem - aby skórczyć żołądek. Mam nadzieję że dam radę i schudnę z 4-5 kg. Bo wszystkie ciuchy ciasne 😠
Spadam do Oli , jak mi pozwoli to zajrzę. A dziewczyny proszę napiszcie mi czy daję odpowiednią dawkę tych czopków małej.
😘

• Mamusia
hej
Gosia ja tak przy skazie i zapaleniu skróy miałam i dostałam maśc baneocin i pomogła
Marta zapłaciłam 178zł, a pampersy u nas najtansze w lidlu 🙂 ostatnio mąż dopadł w tesco te premium care ale niestety u mnie nie działa ta siateczka bo wszystko w kopie jest
próbowałam małej dać butle, w poludnie i po południu, krzyk poczułam smoka pociągneła przełkneła wypluła i dalej krzyk, musiałam cyca dać, niechce wogóle butli 😞
zdjęcie z wczoraj i 2 z dzisiaj, kupiłam małej dresik 🙂
[URL=http://img28.imageshack.us/i/dsc00809e.jpg/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/1983/dsc00809e.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img62.imageshack.us/i/dsc00816ux.jpg/][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/1886/dsc00816ux.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img535.imageshack.us/i/dsc00814rw.jpg/][IMG]http://img535.imageshack.us/img535/2658/dsc00814rw.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Hej piękne 🙂 Maja miała dzisiaj szczepienie prawie padłam jak mi powiedzieli ile mam zapłacić 500zł 🤪 🤪 🤪, ale czego się nie robi, że by mniej dzidzie bolało. Waży 4700 i 55dł, a za miesiąc znów na szczepienie i znów kasy pójdzie, bo akurat Oli musi też dostać szczepionkę taką przypominającą oczywiście też płatną pozostaje mi tylko płacić i płakać 🥴 😮 🤢

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Hej piękne 🙂 Maja miała dzisiaj szczepienie prawie padłam jak mi powiedzieli ile mam zapłacić 500zł 🤪 🤪 🤪, ale czego się nie robi, że by mniej dzidzie bolało. Waży 4700 i 55dł, a za miesiąc znów na szczepienie i znów kasy pójdzie, bo akurat Oli musi też dostać szczepionkę taką przypominającą oczywiście też płatną pozostaje mi tylko płacić i płakać 🥴 😮 🤢

za jedną szczepionkę 500zł?? to co to za szczepionka??

• Mamusia
Krowa już Ci wyjaśniłam na gg 😉 Agatka Zosia ma bardzo dużo pieprzyków, ale to dziewczynce dodaje tylko urody 😉 Widzę, że Ty kupujesz Zosi większe ciuszki nie takie akurat może to i dobrze bo na dłużej Ci posłużą 🙂 Teraz trochę podwiniesz a za 2 miesiące będą już dobre 🙂
Moja Ala też strasznie niespokojna jest już chyba z 4 albo 5 dzień 😮 🙃 🤪

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Jak ja wam zazdroszczę, że Wasze dzieciaczki mają dydusie Maja nie chce nawet na niego spojrzeć 😞

moja też nie chciała pluła ale teściowa jakoś ją nauczyła
Kasia moja Zosia nie ma pieprzyków, to strupki bo podrapała krostki 🙂