Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

sama już nie wiem co bym chciała ... eh... no najlepiej wynająć za grosze cos i byc samemu ale musze na mariusza też patrze na jego uczycia na jego pomysły no wiadomo nie musze sie zgadzac na wszystko ale jakieś chociaz kompromisy uznawac... eh...;/

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola, witaj w klubie - u mnie tez brak perspektyw. Mieszkamy z teściową i mój mąż nawet nie myśli o przeprowadzce. Zresztą na wynajem nas by nie było stać, bo u nas to cena ok. 1200 zł za sam wynajem, a gdzie jeszcze opłaty 🤪 🤪 A zresztą chujowo wyprowadzać się z mieszkania, które wykupiliśmy i za które spłacamy teraz kredyt, prawda??

• Mamusia
Jak to się mówi na kupie to na dupie. Wszędzie jest dobrze prze pierwszych kilka tygodni nawet miesięcy a później jak już przyjdzie przyzwyczajenie do drugiej osoby to zaczyna się jazda 🤔 Bo wtedy jest większa odwaga zwrócić uwagę itp. 🤨
Aga sweterek super !!!!!! Ja miałam dla Ali taki sam haha ale jasny fiolet tylko był rozmiarem dla noworodka 😁 A kaftaniki WOW odjazdowe !! Do dzinsów w sam raz 😁

• Mamusia
Nadrobiłam 12 stron, a nie było lekko, bo moje dziecko dziś lekko marudne 😉 i sam nie wie czego chce haha 😉
Gosiu - pies ogólnie dobrze znosi, tylko jak się mówi coś do małego, to wtedy wariuje, że "on tez tu jest" i żeby nim się zainteresować hahah 😁
Iwonka- bardzo mi przykro z powodu śmierci babci. Trzymaj się 😘 😘
Aga, mam nadzieję, że z czasem ból po utracie dzidziusia się zmniejszy 😘 😘

Miniatura- faktycznie może to ściany tak wpływają na Maję - niech Twoja mam przefarbuje pokoje hahahah 😁

Ola, a jakby wyglądałoby mieszkanie z teściami?? Mielibyście osobne wejście, osobną łazienkę i kuchnię czy wszystko wspólne?

Kasiu, gratuluję Wam wygranej 😁 😁

A ten biały sweterek jest cudnyyy 😁

• Mamusia
Chciałam usiąść i coś naskrobać a zdążyłam tylko nadrobić bo mała znów głodna 😜 Sweterem=k bardzo mi w gust przypadł- na prawdę super 🙂 Co do mieszkania Ola to my w takiej samej sytuacji- ale do teściów nie pójdę ni chuja, a z rodzicami było dobrze 2-3 miesiące i zaczęło wszystko wszystkim nawzajem przeszkadzać. Później zajrzę. My mieszkanie z czynszem będziemy płacić 830 zł a ogrzewanie i woda w czynszu a co drugi miesiąc energia także ok tylko, że mieszkanie 38 m 🙂 Ja się bardzo cieszę 🙂 P.S. Kasia jak zwykle ochotę robi na pyszne rzeczy hehe. Dzisiaj Środa Popielcowa więc post się zaczyna 🤪 No ale karmiących chyba nie obowiązuje, co 😁

• Mamusia
Pawelek spal 4 godziny 🙂 a dziewczyny karmiące piersią - ile razy Wasze dzieci jedzą dziennie? Pawełek jako, ze je regularnie to mi wychodzi, ze 6-7 razy dziennie. Kasia - robisz apetyt, ja dzis jadlam rybę, ale za to dużo 🙂. to prawda, ze w Polsce z mieszkaniami jest problem, kiedys moj Maz porownywal cena za m2/zarobki to jestesmy w czolowce Europy 😞

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
tak, w polsce generalnie na oplaty na mieszkanie idzie chyba przecietnie 1 wyplata co niektorym. tu pod tym wzgledem jest o wiele latwiej.
laski, zwijajcie dupy i za granice 😜 😜 😜

POPIERAM !!! Zapraszam do Liverpool-u będę mieć kogo odwiedzić na kawie 😁 😁
Kupiłam Małej huśtawkę 😁 😁 Zaraz dam Wam linka 😁 😁
http://www.mothercare.com/Fisher-Price-DwellStudio-Cradle-Swing/dp/B002DHHYWK?ie=UTF8&ref=sr_1_12&nodeId=44390031&sr=1-12&qid=1298901015&pf_rd_r=1C72SKKG6YP71497S54H&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=42824041&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5

• Mamusia
Moja Gabrysia wyobraźcie sobie jak leży na leżaczku potrafi sama głowę unieść do przodu i się trochę podnieść 🤪 Nie wiem jak ona to robi ale siłuje się i podnosi głowę wysoko. A jak trzymam ją za ręce to do pozycji siedzącej się podniesie bez problemu ale kłopot mamy z pozycją na brzuszku w dalszym ciągu- wszystkie Grudniowe bobasy już to robią a moja ledwo 2 cm podniesie i głowa jej opada. Nie wiem czy głowa ciężka czy nie ma siły w rękach 🤔

• Mamusia
Hejka 🙂
Martuś moja Ola tez głowę podnosi do siadania 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 A mówiłas pdiatrze że Gabi na brzuszku nie chce dzwigać główki??? A może po prostu jej nie pasuje taka pozycja.
Lepiej nic nie mówić o mieszkaniach 🤢 Ja mam 45 m. i płace za sam czynsz prawie 900 zł. a gdzie prąd , gaz , tv i telefony??? I jeszcze kredyt spłacamy 900 zł. Na opłaty moja pensja nie wystarcza 😞 Masakra 😞 A tak w ogóle to jesli o pieniądzach mowa to zauważyłyście że cukier dwukrotnie podrożał 😮 Tydzień temu płaciłam 2.29 a dziś płaciłam 4.30 😮 😠
No to na tyle , na noc nie ma co sie wkurzac.
Ja juz mówie dobranoc 😉 Do jutra 😘 😘

• Mamusia
to jakiś drogi ten czynsz Gosia, my za 45 m płacimy 350 czynszu plus oplaty; Kasia - fajna hustawka, a masz gdzie ja postawic, bo ja juz nie mam miejsca - wystarczy mi wozek, mata i lezaczek 🙂 Ja ide do sklepu, Maly spi od 19.30 🙂 Marta - moze Gabrysia nie lubi na brzuszku? spokojnej nocy

• Mamusia
Za bardzo nie mam gdzie już tego trzymać, ale zmieniamy flat niedługo na dom z trzema sypialniami i Alusia będzie mieć swój pokoik na takie głupoty 😁 Czekamy tylko na e-mail od landlorda żeby iść po klucze i obejrzeć domek 🙂

• Mamusia
A pisałam już Krowie i mówię na forum też napiszę, żeby głupio nie wyszło. Mieliśmy lecieć do Paryża no i nie polecimy na razie bo bilety lotnicze w chuj drogie !! A poza tym trochę kasy wydaliśmy na inne rzeczy no i czeka na przeprowadzka 🙂 Takie małe sprostowanie, żeby nie było, że może tu kłamie i cukruje 😁 😎

• Mamusia
Kasiu, fotelik super 🙂 Szkoda, że nie lecicie do Paryża, ale pewnie wybierzecie się w innym terminie 😁
Marta, a spróbuj Gabrysi zrobić najpierw samolocik, a potem od razu na brzuszek ją połóż. U nas to działa 😉 Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale u nas działa... 😜
O nieeee.... a na forum znowu trzoda i wołowina...

• Mamusia
Kasiu, hustaweczka bardzo fajna. do ktorego miesiaca mozna w nia klasc mala?
a propo paryza - sprawdzalas bilety na pociag? z londynu masz bezposredni pociag, ktory jedzie ok 2 godz i jesli bilety zabukujesz internetowo, jest przyzwoicie tanio. 🙂

• Mamusia
Kasiu patrzyliśmy, ale drogo mamy do Londynu z Liverpool bo bilety na pociąg czy autokar to ponad 100f na nad dwóch plus Ala a wiesz jeszcze w Paryżu kasy by poszło. Objecaliśmy sobie, że pojedziemy i na pewno nam się uda ale pewnie dopiero wrzesień gdzieś. Poza tym do Londynu i z Londynu to to długa trasa jak z małym dzieckiem a my chcemy żeby było dość szybko 🙂 Ale dziękuję za propozycje 😘
A bujaczka jest do 11kg a więc wiadomo to zależy od dziecka jak rośnie 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ja ......... prosiaku bujawka super z mp 3 😁 🤪 fulll wypas 🤪
Kura a ty co fikasz mamy cie z prosiaczkiem usadzić na grzędzie??
alimenty płać pazuro palczasta 😁

Jest mi NAPRAWDĘ przykro 😞 Jak można być tak podłym człowiekiem... Bo sobie pójdę z forum i nie wrócę, a wy będziecie zdychać z tęsknoty...... 😜