Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a wlasciwie to mam cos dla was:
[URL=http://img830.imageshack.us/i/img1544tg.jpg/][IMG]http://img830.imageshack.us/img830/5614/img1544tg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

dopiero dzis jak przegladalam zdjecia to zauwazylam ze kaya ma na swoim foteliku i krowe i swinke i kure.... przyjrzyjcie sie 😜 😜 😜

hejka 🙂
dziś mam więcej czasu,zaraz nadrobię a teraz napiszę cosięu nas działo od pon
W poniedziałek byłam u neurologa,mam skierowanie na rezonans kręgosłupa,bo ten co mam jest sprzed 2 lat,dała mi tez skierowanie do poradni rehabilitacyjnej (4maja idę)i na zabiegi fizjoterapeutyczne(muszę się zapisać u Andrzeja w pracy),byłam teżu rodzinnego,bo mnie kolano boli,mam naciągnięte więzadła krzyżowe w kolanie

We wtorek byliśmynakontroli u ortopedy z Sebusiem,wszystko dobrze,już nie musimy przychodzić.Wczoraj był masakryczny dzień,Oskar wstał ze straszną pokrzywką (po wyjściu ze szpitala 3 dni był spokój,potem znowu mu trochę wychodziło,dostał sterydy ale nie pomagało,tylko ie miał tak mocno),na 7.30 jechaliśmy na to badanie CUM(wyszło dobrze,czyli nie ma wady),Oskar z teściową,w szpitalu Sebusia przyjeli na oddział i jest jako pacjent,ale urlopowany,bo w tym posiewie co robiłam wyszły bakterie i mu przez cewnik pobrali od razu,jeśli będzie dobry(dziś ok.13 wyniki)to go wypiszą.Rozmawialiśmy z lekarką o Oskarze,zasugerowała,żeby zrobić badanie kału czy nie ma robaków i odstawić wszystkoco mogło go uczulić.Podejrzewamy materac od łóżka piętrowego,wczoraj połozyłam gruby koc i pierwszą noc się nie wiercił,nie drapał i przespał od 19 do 5.30,wstał bez wysypki,więc może faktycznie materac,ale sterydy ma 3 dni brać,muszę iść z nim do dermatologa i alergologa.

Sebuś w nocy zaczął mi strasznie kaszleć,ma katar,po części ode mnie się zaraził ipewnie wczoraj w tym szpitalu,dzisiaj ok.11 z nim jadę naoddział,bo jeśli jest jako pacjent to nie mogę nigdzie indziej iść,przyajmniej od razu wynik odbiorę(imam nadzieję,ze będzie dobry i nas wypiszą)

Od soboty AKCJA SMOCZKOWA...pierwszy dzień na drzemkę nie poszedł,wieczorem padł po 10 min.płaczu,w nocy dostał,drugi dzień-poszedł na drzemkę(krzyczał i płakał ok.40 minut),wieczorem zasnąłpo ok.10 minutach(niepłąkał tylko miałfocha,nie dałsię dotknąć,pogłaskać,odwracał się,misiem rzucał,Andrzej wyszeł z pokoju,ja weszłąm po5 minutach i spał przytulony do misia),kolejne dni na drzemkę zasypiał już krócej,spał po 2 godz,wieczorem bez krzyku,w 5 minut spał(w nocy jak płakał to mu dawaliśmy),wczoraj jak taki bedny wstał to mu dałam(byłam pewna,że znowu szpital,tak źle wyglądał),my wyszliśmy a Oskar smoka wyrzucał,teściowej nie dał się uśpić,wyrywał sięi usnął...bez smoka w kącie!!!teściowa go potem przełożyła,wieczorem zasnął błyskawicznie bez smoka...pierwszą noc się po niego nie obudził,nie woła go

Trochę nadrobiłam...Marta gratuluję 🙂,
Kayka słodziutka 😁
Ola rozumiem Twój gniew,my wynajmowaliśmy 2 pokoje za 1300+opłaty 🤪,Poznań jest strasznie drogi,u nas kawalerka ok.1000zł 😞

• Mamusia
Jestem druga ?????????? 😲 TAAAAAK 🤪 🤪 🤪
Cześc ludziska i zwierzaki 😉 🤪
Oooo maoja Ola stwierdziła że o 6:00 zrobi sobie kupkę i to jaką ??? Wielką i smrodziuchną 🤢 Więc od 6 nie spię 😞
U mnie pogodna wstrętna, nici ze spaceru - Olkę na balkon a ja w domu wrrrrrr.
Ada kurdę Ty to masz się z tymi lekarzami 🤢 Współczuję .
A gratuluję prawie juz odniesionego sukcesu "smoczek w zapomnienie" 🤪 🤪 🤪. Wystarczy się przemęczyć i być twardym 😉, ale czasem jest trudno.
No to wstawać śpiochy 🤪
Gotuje mi się wywar na pomidorową i mam stertę prasowania Oli 🤢,nie znoszę prasowania 😠 I może sprzątne moją norkę dzie jak w domu będę siedział - z nudów.
Póki co życzę miłego czwartku 😉
A Kayka jest śliczna i te oczy , naprawdę piękne 🤪
A Aga tai drogi czynsz bo to TBS. I my spłacamy w czynszu kredyt za to mieszkanie,niestety. No ale aby kupić mieszkanie to wiesz jakie są ceny 😮, muszę mieć ok 300 tyś - kredyt hipoteczny i do końca życia go spłacać i żałować sobie przyjemności( wyliczyli mi na 25 lat ratę 2500 )urlopów , wyjazdów na przykład w góry na narty itd. A ja chcę aby moje dzieci wyjeżdzały choć raz w roku na urlop nad morze , a co jakiś czas zrobić im niespodziankę i na narty - moja Paulinka uwielbia narty 🤪
No to lecem , zajrze pózniej 😘 😘 😘

Mini23 napisał(a):
Cześć Torby 🙂
Ada gratuluje wygranej ze smoczkiem 😁 nie stety u mnie obcinanie smoka by nie pomogło bo 3 latek odrazu wie "dziura trzeba kupić nowy" 🤪
Lece sobie zrobić śniadanko a później zajrze 🙂

on nie miał nawet tego uciętego,nie chciał go,poprostu wszystkie mu schowałam...pewnie jeszcze będzie wołać i tak nieraz

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Cześć Torby 🙂
Ada gratuluje wygranej ze smoczkiem 😁 nie stety u mnie obcinanie smoka by nie pomogło bo 3 latek odrazu wie "dziura trzeba kupić nowy" 🤪
Lece sobie zrobić śniadanko a później zajrze 🙂

on nie miał nawet tego uciętego,nie chciał go,poprostu wszystkie mu schowałam...pewnie jeszcze będzie wołać i tak nieraz

Oliwka to by chyba dom łącznie z nami rozniosła taka mała furiatka top jest,gdy coś nie idzie po jej myśli...
a wogóle to chyba nie wytrzymała bym,ona by histeryzowała a mój nerwowy te ż by się udzielał.... 🤢

ja się czułam jakwyrodna matka,jak mi wrzeszczał,płakał,rzucał się na ziemię...rozpacz straszna była 😞,nie raz chciałam się poddać,ale musiałam wytrwać.
Kurcze Sebuś tak strasznie kaszle,że aż się martwię,wczoraj byli oboje badanii było ok,ale w nocy Sebuś tak zaczął

Mini23 napisał(a):
U nas panuje zapalenie oskrzeli i ospa 😮
najgorsze jest to że Oliwki koleżanka,z którą się często bawi,ostatni raz tydzień temu ma ospe od soboty,i boje się że Oliwka też dostanie a później Maja 🥴

o kurcze 😞,oby nie 😞

Gosia to Ci wyszło 😁ha ha...ja też nieraz piszę a potem się okazuje,że ktoś mnie wyprzedził:P

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
U nas panuje zapalenie oskrzeli i ospa 😮
najgorsze jest to że Oliwki koleżanka,z którą się często bawi,ostatni raz tydzień temu ma ospe od soboty,i boje się że Oliwka też dostanie a później Maja 🥴

o kurcze 😞,oby nie 😞

Gosia to Ci wyszło 😁ha ha...ja też nieraz piszę a potem się okazuje,że ktoś mnie wyprzedził:P

też mam nadzieje ze nie dostanie,bo Oliwke rece będą świerzbić do drapania,a nie chce by miała blizny 🥴 i boje się też o Maje 🥴

Maja nie powinna zachorowac, b ma przeciwciala od ciebie. dopoki karmisz piersia, mala nie zlapie takich chorob 🤪
Adus - naprawde jestem pelna podziwu. dla mnie jestes matka - bohaterka, powaznie - tyle przeciwnosci losu i jeszcze nie zwariowalas i radzisz sobie doskonale.
Ola, nie wiem czy to jest dobry pomysl z anglia teraz, chyba ze Mariusz bedzie mial nagrana prace w anglii i to dosc dobrze platna. tu tez bedzie wam ciezko, bo wszelkie dodatki sie naleza owszem, ale dopiero jak popracuje ktores z was co najmniej 1 rok, a tak to dupa. 😞

• Mamusia
hej, ja czytałam jak karmiłam Pawełka, zaczelam pisac, nie skonczylam i teraz jestem chyba piąta 🙂 Ada - dobrze, ze Ci sie udaje walka ze smoczkiem 🙂 A Oskar moze faktycznie ma alergie na cos co jest w materacu? trzymam kciuki, aby wyniki Sebusia byly ok i zeby sie nie rozchorowal. Co do ospy - niestety nie do konca jest tak, ze jak karmisz to do 6 m. dziecko jest chronione, tj chronione jest, ale jak bylismy na wakacjach to mala mojej kolezanki zlapala ospe, mimo, ze na piersi i niecale 6 miesiecy - plus taki, ze baardzo lagodnie przeszla i ma juz z glowy 🙂 (nie byla szczepiona). U nas tez brzydko, tak jak u Gosi, bo to niedaleko 🙂 Ja mialam jechac do kolezanki, ale chyba sobie daruje. Milego dnia ps. acha, Pawelek jako, ze raczki pcha do buzi, to ciagle sobie wyjmuje smoka i potem placze, ze wypadl 🙂 czasem mu sie nawet przypadkiem udaje wlozyc z powrotem 😉

• Mamusia
Nooooooo udało mi sie haha, myslałam ze jestem szybka 🤪, ale widac człekokształtne tylko po drzewach szybko sie poruszaja 🤪 🤪 🤪
Nooo Maja nie złapie ospy, a Oliwka moze 😞 😞 😞, i z tym pilnowanie przed drapaniem to ciezka sprawa, przechodzilam przez to z Paula oj. Ja nie bede szczepila Oli przeciw ospie,wole aby ja przeszla jako maluch niz jako nastolatka lub dorosla. dzieci lzej ja przechodza.