Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moje dziecko po kąpieli pojadło 5 minut i nie chce więcej, hmm, więc leży w łożeczku i zastanawiam się czy zaśnie czy zaraz się kapnie, że jest głodny 😉 a przy okazji wstawiam zdjątko zrobione z 2 dni temu, po masażu, przed kąpielą 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Moje dziecko po kąpieli pojadło 5 minut i nie chce więcej, hmm, więc leży w łożeczku i zastanawiam się czy zaśnie czy zaraz się kapnie, że jest głodny 😉 a przy okazji wstawiam zdjątko zrobione z 2 dni temu, po masażu, przed kąpielą 🙂

A moja Olka juz po kąpieli i już śpi 😉, ale pewnie jeszcze sie obudzi.
Aga Pawełek ma piękne oczy - brązowe. Fajny chłopczyk 🤪
Ja jutro umówiona jestem z siostrą Tomka na targ kupić coś teściowej na chrzciny, bo ona nie ma kasy a nie ma w co się ubrać 😠 A pracowała , tylko nie chciało się , na zwolnienia chodziła i ję wyjebali, a teraz biede klepie 😠. No i Tomek aby za matke się nie wstydził to ją ubrac musi - ja ją ubrac muszę.

zaznaczam nadrobiłam!!!
Miniatura kasy na kącie nie mam żeby ci pisać eski 😞 ale trzymam za was kciuki:*:* będzie good!!!!
PAWEŁEK piękniutki...
Olenka jaka sukienusia piekna:*

• Mamusia
Hej 🙂 Księżniczka śpi od prawie godzinki a ja czekam na męża 🙂
Aga ale Pawełek do Ciebie podobny, co? Przystojniak będzie z niego, że hej 🤪
Aga Mini- ach najgorsza jest bezsilność bo cóż zrobić jak nie można zdiagnozować o co chodzi- trzymam kciuki żeby to była tylko 3 dniówka... 😉
Aduś chyba wszystkie Co tego zoo zazdroszczą hehe, my chyba do Wrocławia pojedziemy w czerwcu do Zoo 🙂 ,
Sylwia ale super, że możesz sobie pokopać w ogródku! 🙂 Oj marzy mi się własny dom z ogródkiem ale gdzieś na przedmieściach najlepiej 🙂 A źrebaczek cudowny- daj znać jak wymyślicie imię dla niego 🙂
Gosia ale Olusia panienka w tek czerwonej sukieneczce! Prawdziwa księżniczka 🤪 😉 ,
Nina dobrze że u Was z nockami lepiej...oby już się wszystko znormalizowało 🙂
No a u nas dzisiaj koniec dwudniowego sukcesu w piciu kaszki z butelki i co teraz?? 😞 Muszę jakieś modyfikowane mleko kupić , jakie polecacie???? 🙂
A w ogóle to dzisiaj wypiła trochę soczku ale z niekapka swojej kuzynki Nikolki ha ha- chyba jej lepiej idzie niż z butli 😜 Miłego wieczoru 😉 A w ogóle jest ktoś jeszcze???

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ja też mam nadzieje że to 3 dniówka...dziwna ta gorączka 🤨
tym bardziej że nic jej nie dolegało,kaszlnęła pare razy i się uspokoiło wszystko,katarku nie ma,kaszlu tez...
wkórwia mnie tylko te lekceważenie lekarzy 😠 "do 5 dni można zbijać temperature" - ja pierdziele przecież to małe niemowle!!! i 5 dni ma trwać jego męka i jazda na nurofenie i paracetamolu?? bo oni nie wiedzą z kąd ta gorączka 😠

No to jest wkurwiające najbardziej 😠 Czemu nie ma lekarzy z prawdziwego zdarzenia?? 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ja też mam nadzieje że to 3 dniówka...dziwna ta gorączka 🤨
tym bardziej że nic jej nie dolegało,kaszlnęła pare razy i się uspokoiło wszystko,katarku nie ma,kaszlu tez...
wkórwia mnie tylko te lekceważenie lekarzy 😠 "do 5 dni można zbijać temperature" - ja pierdziele przecież to małe niemowle!!! i 5 dni ma trwać jego męka i jazda na nurofenie i paracetamolu?? bo oni nie wiedzą z kąd ta gorączka 😠

Aga, dobrze ze z Majjeczka to nic powaznego. 🙂 nie denerwuj sie na lekarzy, maja racje 🙂
takie niemowlaki lepiej znosza temperature niz dorosli, niemowle przetrzyma nawet bardzo wysoka temperature, a jesli paracetamol nie pomaga, sprobuj zrobic oklady z zimnych np.pieluch i okladaj nozki, ale to tylko gdyby temperatura byla w granicach 40, czego oczywiscie nie zycze. pozdrawiam cieplutko 🙂

• Mamusia
No tak- i to dodatkowo może załamać człowieka 😞 Żaden facet nigdy w życiu nie będzie wiedział jak to jest być matką i nie będzie czuł to co my! Ach faceci zawsze mają łatwiej w życiu a jeszcze pretensje jak ciężko pracują 😠 Mój odpukać jest świadomy póki co, ze jestem zmęczona po całym dniu z Gabrysią a jak będę pracować to już w ogóle haha 😜 I wychodzi na to że tylko ja wracam do pracy po macierzyńskim 🤪

• Mamusia
Mini takich jak twój jest 80 %, uwazaja że jak sie w domu siedzi to nie jest sie zmeczonyą, ale jak on by tydzień robił to co ty to przez następny tydzien z łóżka nie wyszedł. ,mój też na szczescie wie co to znaczy i nigdy nie słyszałam że nie mam prawa byc zmęczoną 🙂
Maryś ja po macerzynskim tez do pracy idę 😞 od 1 lipca wracam na cały etat i mama z Ola .
Będę oglądała "pamietniki wampirów" więc już nie zajrzę. Dobranoc 😉

• Mamusia
ja też mówię dobranoc, uciekam - ja odebrałam moje wyniki krwi i mam kiepskie próby wątrobowe, więc bardzo się zmartwiłam 😞 (generalnie mam problemy z wątrobą, ale ostatnio było dobrze); Aga - faceci tak mają...ehh 😞 spokojnej nocy

Cześć dziewczyny 🙂
Mam jeszcze o dziwo neta 🤪...korzystam póki mogę:P

Aga robisz przy córeczkach najlepiej,jak możesz myśleć,ze robisz coś źle!!!!
To ja też mam myśleć,ze mali chorują przeze mnie 😮,to normalne,ze dzieci chorują..powiem więcej,to ja siebiepowinnam winić,bo poprzednio mały ode mnie się zaraził a teraz ja się kiepsko czuję,gardło mnie boli a mały już rzezi wnosku 🤪 😞...czyli znowu ode mnie 😞
Pawełek cudny,śliczne ma oczka a Olunia dumnie na leżaczku leży,ślicznotka 🙂
My mamy Stare Zoo w centrum miasta prawie i zrobili z niego park darmowy,jest mało zwierząt,raczej kozy itd,gady,małpy,piaskownica i plac zabaw,można karmić kozy we wtorkii czwartki,dziś pierwszy raz w tym roku 🙂 a drugie Zoo mamy na obrzeżach miasta,ale już wielkie,cały dzień na zwiedzanie 😁

Sebę męczą zaparcia,męczył się wczoraj,płakał 3 godziny prawie,czopek mu dałam,ale nie za dużo pomogło,potem mu nurofen dałam,usnął o 19 ale o 12 obudził się z wielkim krzykiem,bo znowu się męczył,poleciałam po nurofen,zrobił kupkę,wypił butelkę herbatki i usnął,o 4.30 znowu krzyk i kupka.Teraz pospał godzinkę,słychać jakby miał zatkany trochę nosek 😞..znowu 😞
Miałam iść na szczepienie 11 kwietnia i nie mam siana 😞
Kurwa mam już dośc braku siana,chce do pracy...to znaczy muszę,nie chcę 😞 🤨
Przepraszam smęcę Wam od rana 😞

• Mamusia
Siemanko 😁 Wczoraj już mi się nie chciało zagladac, a wieczorem padłam z małym koło 21 on zasypial w łóżeczku a ja na naszym łóżku zasnęłam i obudził mnie Paweł jak przyszedł spać hehe
Gosiu tak w aptece popros o wapno dla niemowlat, moj Dominik je lubi hihi bo ma bananowy smak 😁
Aga Pawełek jaki fajny na tym zdjęciu duży już z niego chłopiec 🙂
Marta ja też daje bebiko małemu i dla niego jest ok. A co do mojego ogródka hihi to dziś czuje plecy po tym kopaniu, ale sie zawziełam i zrobie tam ładnie! Tak specjalnie żeby teściowi pokazać, bo jak zaczęłam to coś tam się śmiał... No więc ja mu pokaże 😁
Mini małej nic nie będzie zobaczysz tak szybko jak się zaczęło tak szybko się skonczy 😉 ja tez jak byłam z małym w szpitalu to sami nie wiedzieli co mu jest a dla świetego spokoju w karcie mu wpisali infekcje górnych dróg oddechowych ... tacy są lekarze. A faceci tak maja mój też twierdzi, ze siedze w domu to odpoczywam, chociaz wczoraj stwierdził, że zajmowanie sie małym i domem to ciężka praca 🤪 wiec czasem odzywa sie w nim człowiek hihi 😜
Ada najgorszy jest brak kasy...u nas Pawel teraz ciagle po godzinach meble robi to troche kasy wpada ale co z tego skoro ciagle remont mamy i tam wszytsko ładujemy... a na pocztaku maja chyba do moich rodzicow sie bede przenosila bo bedziemy zamykac gore 🤪 (czyli juz oddzielimy sie od tesciow!!!) ja nie wracam do pracy bo po pierwsze nie mialabym z kim małego zostawic(no moze przez wakacje bym miala, ale pozniej nie) a po drugie mi by sie nie oplacalo bo zarabialam najnizsza krajowa wiec tyle samo na nianie bym musiala wydac i dojazdy do pracy, a w pracy wogole dziwna sytuacja jest i nie mam ochoty tam wracac...
no to sie rozpisalam wiec teraz ide suszyc wlosy bo do miasta bede ruszala 🙂

🤪
Majcia trzymam za Ciebie kciuki... 😘

moja zasnęła a ja Majkę oglądam...
dzisiaj znów piękna pogoda się zapowiada 🙂 🤪

a mnie się nic nie chce wczoraj wyszorowałam moje włości dzisiaj tylko pranie i łązienkę sprzatnac...

• Mamusia
Hej, u nas noc calkiem dobra i Pawełek właśnie zasypia na drzemkę; co do oczu, to właśnie na zdjęciach wyglądaja jak ciemne i takie mysle, ze bedzie mial (Martus, on raczej bardziej w Tatusia niz we mnie 🙂, ale na razie ma ciemno-szare jak dzis patrzyłam 😉. Sylwia - jak skonczysz ogrodek, wrzuc zdjecia! Aga - dobrze, ze Maja lepiej 🙂 a dzis zapowiada sie piekny dzien, ładnie i ciepło! Miłego dnia

• Mamusia
Hejka jestem i ja 😉
O jaaaa Sylwia jestem pod wrażeniem , tak sie rozpisałaś 🤪, ty na ogół skromna jestes 😁
Ach te pieniądze. Był czas że taka biedę klepałam że hej. Nawet nie miałam na chleb 😞. A mleko dla Paulinki jak mała byłam mama mi kupowała i pieluchy. Dosłownie chodziłam do mamy i żebrałam o jedzenie ☺️ A to przez mojego męża pijaka który przepił to co zarobił 😠. Na szczęście w odpowiednim czasie go zostawiłam, poszłam do pracy i miałam jakiś swój grosz. Więc wiem co to jest wegetacja 😞. Teraz na szczęscie nie mogę narzekać bo mam na jedzenie i na przyjemności też coś się wyskrobie 🙂.
Moja Olusia spi sobie 🤪, a ja juz posprzatałam i zjadłam śniadanie 🙂. Czekam na siostrę Tomka, koło 9 ma przyjśc z córeczką młodszą od Olka o 2 tygodnie - Oliwka 😉
Miłego dnia laseczki

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Aga wysypka jeśli to trzydniówka powinna wyjść w ciągo 48h

acha dobrze wiedzieć 🙂
dziś chyba wezme Maje chociaż na godzinke na dwór,bo od czasu gorączki nie była 🤨

pewnie,dobreze,ze jużlepiej 🙂
ja muszęteż wyjśćz moim marudą,płacze ciągle od rana,chyba dziąsła 😞

• Mamusia
witam i ja 🙂
ciesze sie, ze Majeczka juz prawie w porzadki. duzy buziaczek dla dzielnej dziewczynki i jej mamusi 😘

Pawelek - slicznosci - tez buziaczek dla niego 🤪 😘

Ada - pewnie, ze korzystaj z netu poki mozna - dla ciebie tez buziak 😜 😘

wiecie co, Kaya spi od wczoraj od 6.30 , obudzila sie tylko o 6 rano na jedzenie, zjadla i dalej spi , jeszcze 🤪 🤢 jakas spiaca krolewna sie z niej zrobila, czy cos sie bedzie dzialo, bo normalnie, to nie jest u niej normalne 🙃

• Mamusia
Siemka 🙂
Dzisiaj wszystkie na spacer wywiało bo pogoda w końcu istnie wiosenna 🤪 😉
Mąż składa regał bo zamówiliśmy do kompletu mebli z Żyrafką a malutka śpi także po obiedzie ruszamy na spacerek 🙂
Mini ależ się cieszę, że z Majeczką już lepiej ! 🙂 Ulżyło mi 😉 Na spacerku pewnie się będzie cieszyć skoro dawno nie była- mała księżniczka 🙂
Kasiak- a Twoja Królewna ładnie śpi ha ha- mały spioszek 😜 🙂
Sylwia ależ się rozpisałaś heh- męczysz i męczysz się z tym ogródkiem ale pewnie dużo przyjemności! No i będziesz miała satysfakcję jak teściu zobaczy efekt Twojej pracy 🤪 😉
Ada coś czuję, że Sebsiowi jako pierwszemu dziecku z Grudniówek wyjdzie ząbek bo ciągle go dziąselka bolą... Fajnie macie z tym Zoo w centrum- zawsze to jakaś atrakcja dla dzieci a jeszcze jak za darmo to i rodzice się cieszą hehe 🙂
My mamy darmowe Zoo jakieś 35 km od Kalisza- jak jest ciepło to super jest na prawdę i wejście również darmo a od teściów mamy bliżej niż z naszego miasta także przy okazji zawsze jeżdzimy, z malutką jeszcze nie bylismy ale mąż ma urlop od czwartku więc na pewno pojedziemy ) No tylko trzeba mieć trochę kasy aby zjeść coś i maluchowi kupić hehe- no ale to urok takich miejsc 🙂 - sami oceńcie 🙂 - http://www.gorecznik.pl/
Poza tym moi teściowie mieszkają na wsi i mają dwa psy, króliki i kozę i coś jeszcze zamierzają kupić hihi. Ogólnie to trzymają zwierzątka na działce którą chcą nam przepisać i myślałam o budowie domu ale kurczę na wieś coś mnie nie ciągnie na stałe...

• Mamusia
hihi wstawić zdjecia to bede mogla jak juz kwiatki beda kwitły bo wtedy dopiero efekt bedzie 😁 jeszcze chyba jutro jakies drzewka albo krzewy pojade kupic 😁 ja jestem chwilowo w domku, musze obiadek przygotowac i wtedy dalej na dworek z Miskiem, ale chyba mu spacerowke wyciagne żeby mu wygodniej było 😁