Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 😉
Oj wcale nie mam czasu 😞, Byłam u cioci , na rynku i jak Tomek przyjechał to troche okien sie umyło. A to pogadaliśmy , Olę umyliśmy , a tera cieszymy sie sobą. A moja Olusia wali w pieluche , a stęka jak stara hahahaha.
Jak będę mogła to zajrzę do Was jutro 😉
Dobranoc 😉 😘

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siema zwierzyniec 🙂
Nina dzięki za foto - pobuszowałam w szafce małej i okazało się że ma taką butelkę bo dostała od mojego ginekologa więc musimy może spróbować 🙃
Nie mam fotek brzucha na laptopie a chyba mało robiłam zdjęć bo nie lubię, nie jestem fotogeniczna więc nie robiłam, teraz trochę żałuje ale tylko trochę 😜
Mini ale Oliwka zajebiście wygląda hihi- mała Japoneczka, śliczna jest ! 🙂
Super, że Pigi dotarła szczęśliwie i malutkiej się lot podobał 🙂
Gośka już zniknęła z forum bo Tarzan wrócił to będzie się działo 🤪
Moja nie ma sinego kolo usteczek ani mokrych stópek więc nie pomogę...
Za to zamiast piąstki wkłada do buzi wyprostowane palce i je ssie a zaraz ma odruchy wymiotne...nie wiem czemu tak robi zamiast piąstki, zachowuje się jak jakaś bulimiczka haha 😁
No to chyba nadrobiłam aż 3 strony 😉 Miłego wieczoru bo pewnie nikgo już nie będzie o tej porze, wszyscy się sekszą czy jakoś tak- nie wiem jak to się pisze 😜

P.S. Zjadałam dzisiaj 3 gofry z bitą śmietaną i polewą karmelową i mam nadzieję, ze księżniczce nic nie będzie ale nie mogłam się powstrzymać 🤪 😜

• Mamusia
Dzien dobry, pierwsza 🙂 U nas noc koszmarna, Pawelek sie budzil od 2 w sumie co godzine z płaczem i nie wiedzialam co mu jest, w sumie zjadal nawet troche, ale chyba nie o to chodziło 😞 🤨 chyba ktoras tez to juz miała kiedys...a ja wczoraj pozno poszlam spac, bo ogladalm film i czekalam na Marcina, wiec jest polprzytomna...Aga - Japonka sliczna, Marta - ja tezmam taka butelke 🙂 Milego dnia, dzis tez zapowiada sie ladna pogoda, my do znajomych jedziemy na 15

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂 A w sumie dla mnie zły. Zasnęłam wczoraj dopiero o 3:30 (!), potem znowu pobudka o 5 i o 7 wstał na dobre. Dziecko mi podmienili...już nie pamiętam jak spał po 8 h bez przerwy. Niech ten skok, czy cokolwiek to jest się skończy, bo się wykończę 😜 😞 😞
Teraz zadowolony leży w łóżeczku, gada do karuzeli 😉 Jakby wyspany był hahaha.
Marta, potem w linka wejdę, bo mąż jeszcze śpi.
Japoneczka jest słodka jak miód 😁

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂 🙂 🙂 Dołączam się do życzeń NINY- dla MAJECZKI I OLEŃki wszystkiego najlepszego !!! 😉
My wstałyśmy po 9 więc nocka spoko, moja teraz stęka na bujaczku więc zaraz będę musiała przebrać pampersa... No i jak zwykle rano jemy kaszkę 🙂 A ogólnie muszę sprzątać a nie chce mi się w cholerę 😜 Gabrysia pluje od jakiegoś czasu, któryś z dzieciaczków też tak robi?? 🙂 Lecę z małą na przewijak 🙂 Miłego dnia 😉

• Mamusia
hej nadrobilam 🙂 brzuszki śliczne i chyba faktycznie mójbył największy 😁 hehe no ale jaki teraz chlopak duzy mi rośnie 😜 no u mnie Dominik tez tak średnio spał ostatnio kilka juz nocy śpi gorzej niż zawsze i tez mi sie budzil z placzem Aga jak Pawelek ale mu przeszlo po jakims czasie i nie wiem co mu bylo. Najlepszego dla naszych dwoch kobietek !!! Ok ja lece bo Dominik własnie zasnal i musze go przeniesc do drugiego pokoju bo w sypialni okno musze umyc i odkurzyc i mam juz wsio dzis w domku sprzatniete 😆 no a jak wstanie to nakarmie go i na dworek kwiatki dalej sadzic 😁 a wieczorem do Dominika kuzyna na urodziny wiec moze zajrze jeszcze po poludniu a jak nie to milego dnia 😁

• Mamusia
Przewinęłam Gabrysię, posadziłam na leżak a ona znów coś w pieluchę robi haha 😜
No więc powtórka z rozrywki 😁
Dzisiaj pewnie pustki będą bo pogoda super 🙂
Miłego dnia kobietki dla Was i dzieciaczków! 😉
P.S. Wózek prowadzi się zajebiście!- jestem zadowolona 🙂

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
a butelki tez mam z aventu i jestem zadowolona, a Dominik pije bez problemu to cycek to butla no i ładnie juz łyżeczką je 😁 ach ale go nachwaliłam hihi za to luntrus w nocy nie śpi tak jak niektore maluchy no ale ...

No to muszę tego AVENTA spróbować zaraz 🙂

• Mamusia
dzien doberek 🙂

wszystkiego najlepszego dla ksiezniczek na ich 4mczne urodzinki 🤪
wczoraj wyczytalam w internecie, ze te spocone dlonie i stopki, to moze byc objaw krzywicy 😞
w piatek ide z mala na wazenie, to poprosze, zeby spojrzeli na nia pod tym katem 🤨
uzywam innych butelek, TT -wlasciwie wszystko co potrzebuje mam z tej firmy, lacznie z pojemnikiem na pampersy i jestem bardzo zadowolona. 🙂
milego dnia 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! Nie zajrzałam wczoraj bo nadal mam kiepskie Kajtek też ostatnio kiepsko śpi, budzi się w nocy często, je tylko troszkę i od nowa, a do tego o k5-6 już na dobre wstaje, a że ja późno chodzę spać więc wymiękam 😞 Ale ogólnie to się taki rozrywkowy zrobił, że szok, tylko go podnosić wysoko i karuzele mu robić ciągle 🙂 Ręce też ssie ciągle 🙂
Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantek 🙂

Hejka 🙂
Nie było mnie,boneta nie miałam...a od jutra wcale nie będę miała 😞,dość długo 😞
Sebuś od kilku nocy straszny...budzi się co chwilę głodny 🤪,przed 19 je 250ml mleka z kaszką a o 22 już głodny....gorzej niż noworodek 😞,nie wiem już cosię dzieje,nieboli go nic tylko jeść chce.
POdobno niektóre mamusie mają tak samo 😞...już wczoraj czytałam w Zaklinaczce dzieci,ze to może skok wzrostowy,dziecko potrzebuje więcej jedzienia
Mały teraz je tak:6-mleko,9-kaszka z miseczki gęsta,12-obiad,15 😞-kaszka gęsta w miseczce,18.30-mleko na noc.
dałam ogłoszenie,bo szukam niani...muszę wrócić do pracy,bo z jednej wypłaty męża 1000zł już rady ie dajemy,tylko długi coraz większe 😞
mam do firmy na początku maja dzwonić czy jest przestój jeszcze,jak nie ma to wracam na 3 zmiany 😞
nie nadrobię tych 70 stron,więc nie bardzo wiem co u Was 😞
mam nadzieje,że wszystko ok 🙂

• Mamusia
Cześć Laski. Wszystkiego naj dla dziewczynek które skończyły 4 miesiąc. Ada lepiej żeby jadł niż gdyby miał z tym problemy widać ma teraz większe zapotrzebowanie. Szymek śpi mi teraz do 4 rano a potem wstaje o 6 a butle z kleikiem dostaje o 20. Więc nie jest źle 🙂 Wkońcu pogoda się zrobiła.

• Mamusia
my wrocilismy i maz kapie Pawelka, a mnie cos znow zaczyna bolec glowa 😞 wlasnie, teraz jest taki dlugi skok rozwojowy i moze nasze pociechy potrzebuja wiecej jedzenia 😞, ale dlaczego w nocy, o w dzien je malo 🙂. wszystkiego najlepszego dla dziewuszek!

• Mamusia
Dobry wieczór 😉
Kupiłam dzisiaj spory zapas słoiczków różnych smaków z Gerbera bo były po 2,29 zł i parę słodkich marchewek z jabłuszkiem z Boboivity bo cena stała 2,49 zł 😉
Dzisiaj moje dziecko wypiło z butelki 20 ml kaszki 🤪 Oby to był początek sukcesu skoro już zaciągnęła...Trzymać kciuki ! 😜 Nie wiem tylko czy jej dawać mleko swoje czy sztuczne...jak myślicie??? 🙂
O tym skoku miałam poczytać ale jakoś czasu nie miałam, oby dzisiaj wszystkie dzieciaczki się wyspały i dały pospać mamusiom 😉
Co do pogody to też się cieszę że w końcu możemy mówić o prawdziwej wiośnie! 🤪 Swoją drogą jak ubieracie dzieciaczki tj ile warstw? I czy kurteczkę cieplejszą czy taką wiosenną?? Ja nie mam wyczucia chyba....
Hmm coś chyba miałam jeszcze napisać ale zapomniałam więc wybaczcie bo skleroza w tym wieku to rzecz normalna 😁 😁 😁
Jutro mój bramkarz jak zwykle na mecz na 11 a potem do pracy więc cały dzień się nie będę z nim widziała...ale jak to się mówi- nie ze stratą ha ha 😜
Idę poprasować rzeczy Księżniczki i choć część "Wpadki" obejrzę bo leci od 20 na TVN-ie 🙂
Miłego wieczorku i spokojnej nocy 😉

• Mamusia
Dobry dzień Mamuśki 🙂 Martuska_D napisał(a):

O tym skoku miałam poczytać ale jakoś czasu nie miałam, oby dzisiaj wszystkie dzieciaczki się wyspały i dały pospać mamusiom
Mi Szymonek nie dał dzisiaj pospać o 4.30 zaczął płakać dostał butle, pospał 10 min. i znowu ryk... więc trzeba było wstać a teraz spórok śpi z tatą, zasnął mi na rękach
Kafinka zdjęcie super 🙃 Maja chyba je jak mistrz wcale nie jest brudna.... Szymon to i na nosie ma jabłko jak je 😜