Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
my niedawno wrocilismy, upał straszny, karmiłam Pawełka 2 razy na dworzu, teraz w ogóle często go karmię na zewnątrz 🙂 Ale Ola ma fajną bluzeczkę! 🙂 Kasia, dzieki za stronke z przepisami, ja tez lubie taka kuchnie, choc chyba najbardziej to lubię tajską 🙂 idę się położyc na troszkę, bo padam, moze Pawelek tez troche pospi, bo spal 2 razy po 30 min...

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aguś nie ma za co 😉
My już po obiedzie a kurczak z imbirem był przepyszny !!! 🤪 😆
Moja Ala jeszcze śpi !!! 🤪
Jak wstanie to będzie głodna jak nie wiem !! 😮
Mój M niedługo do pracy a ja będę sama siedzieć w domu 🙂 Hmmmm co by tu robić ?? 😁

• Mamusia
Gosiu, Olenka super a napis na koszulce bardzo dobry 🤪 🤪
z poprzedniego dnia zdjecia dzieciaczkow tez widzialam i wszystkie bardzo mi sie podobaly, i jeszcze chcialam bardzo podziekowac za tyle milych slow na temat zmiany mojej fryzury 😘
potrzebowalam juz cos w sobie zmienic, a wiadomo, ze najlatwiej wlasnie fryzure. 😉

• Mamusia
Kasia nie dziękuj 😆 😆sama prawda Kayka wszystkiego najlepszego ślicznotko 🤪 🤪 🤪
Wykąpałam Olę a ona i tak marudzi i jęczy, małpiego rozumu dostała hahahaha. I w dodatku znów jeść nie chce 😠, ja to sie z nia mam niejadek mój 😉
Byłyśmy z Paula też w parku, lubie tam chodzić. Zupełnie inny świat, mnóstwo zieleni , drzewka i stawy 🙂 Super 🙂 🙂
Idę bo moja małpeczka wrzeszczy 😮

• Mamusia
Ja tez szykuje powoli kapiel dla malego jeszcze chwila bo mial dosyc pozno drzemke wiec niech szaleje jeszcze 😁 Kaya wszystkiego najlepszego!!!! Jejku jak ten czas leci! Mój synus juz czwartek konczy 5 miesiecy 🤪 a ja juz mysle o drugim maluszku 😉 ok lece do niego bo jeszcze Pawła nie ma a on sie wkurza cos w łóżeczku hehe

• Mamusia
Pawełek też odleciał i już lezy w łóżeczku, skończył wczoraj 5 miesiecy 🙂 ale ten czas leci, poza tym nie chce za dlugo lezec w gondoli na plecach, tylko wożę go na brzuchu 🙂 wszystkiego najlepszego dla Kayi! kurcze, to niesamowite, jeszcze niedawno bylysmy w ciazy... czekam na mojego M i ide zrobic kolacje

• Mamusia
Wszystkiego Najlepszego Dla Kai 😘 😘 Buziaki 😘 😘

A Was nadal nie lubię 😉

Sylwia, Ty Wariatko 😁 Chyba Dominik jest bardzo grzecznym dzieckiem 🙂 Ja jestem już prawie utwierdzona, że tylko Łukaszka będę mieć. Dobrze, że ma starszego brata, bo nie chciałabym by był jedynakiem.
Ola ma bombową bluzkę 🙂 a jakie miny przy bajkach robi 😁 cudo 😁

• Mamusia
Moja wreszcie zasnęła uffff. Ale marudziła strasznie, masakra 😮
Sylwia Ty już myslisz o drugim dziecku ??????? Szybko 😉
Aga Pawełek lubi na brzuszku??? Moja nieeee, w wózku na brzuchu ??? Nigdy, ona w spacerówce jezdzi bo wszystko widzieć musi 🙂

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Za to, że........... jesteście 🙂

Czita, miałam Cię spytać - Ola je w ogóle jakiś słoiczek?? ma swój ulubiony, czy żadnego nie ruszy??

Zadnego słoiczka nie ruszy. Zupki jej gotuję sama ,przecieram i w butlę bo łyżeczką nie zje. A desery ??? Zadnego nie zje. Ani ze słoiczka ani własnej roboty 😞. Więc gotuję jej kompoty i daję dużo soczków do picia.

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Moja wreszcie zasnęła uffff. Ale marudziła strasznie, masakra 😮
Sylwia Ty już myslisz o drugim dziecku ??????? Szybko 😉
Aga Pawełek lubi na brzuszku??? Moja nieeee, w wózku na brzuchu ??? Nigdy, ona w spacerówce jezdzi bo wszystko widzieć musi 🙂

Pawełek uwielbia na brzuszku, wlasnie on jakby widzi wiecej, co mnie dziwi, zdejmuje mu budke i przesuwam i tak jedzie 🙂 woli tak niz z podwyzszonymi pleckami w gondoli 🤪 uciekam, bo padam, dobrej nocy, ale u nas nadal goraco

• Mamusia
juz chyba mi przeszla chec na drugie dziecko heheh Domis nie spi jeszcze 😮 a ja jestem wykonczona po prostu padam! O drugim mysle ale moze w przyszlym roku bo jednak chce nacieszyc sie tym łobuzem i nie chce przegapic pewnych momentow z jego życia 🙂 dobranoc kobietki 🙂

• Mamusia
Cześć Kobietki!
Chciałam napisać, że akcja butla zakończona sukcesem. Piszę, bo Marta miała problem z Gabrysią, ja wypróbowałam kilka smoczków i butelek i moja Martynka zaakceptowała zwykły smoczek kauczukowy i mamy szklaną butelkę z Canpol Babies. Rozmawiałam z koleżanką i jej córeczka też nie chciała z butelki jeść i właśnie zwykły smoczek jej podpasował. Jeśli Marta Twoja córcia nie je jeszcze z butelki, to może spróbuj
😉Pozdrowionka

• Mamusia
justys napisał(a):
Cześć Kobietki!
Chciałam napisać, że akcja butla zakończona sukcesem. Piszę, bo Marta miała problem z Gabrysią, ja wypróbowałam kilka smoczków i butelek i moja Martynka zaakceptowała zwykły smoczek kauczukowy i mamy szklaną butelkę z Canpol Babies. Rozmawiałam z koleżanką i jej córeczka też nie chciała z butelki jeść i właśnie zwykły smoczek jej podpasował. Jeśli Marta Twoja córcia nie je jeszcze z butelki, to może spróbuj
😉Pozdrowionka

Ach dziękuję Justyś za informację. Bardzo się cieszę, ze malutka zaakceptowała butlę 🙂!!! Gratuluję sukcesu 🤪 A dajesz jej mleko w butli swoje czy modyfikowane, jakieś soczki?? A w ogóle myślałam dziś o Tobie więc Cię myślami ściągnęłam hehe. Ja mam wrażenie że moje dziecko to cycol i nie będzie chciała butli. A tal bardzo chcę już przejść na modyfikowane.... 🤔 Dziewczyny z forum Kalisza na imprezie stwierdziły że Gabi to pieszczoch i że powinnam ją częściej zostawiać to by nie miała wyjścia i nauczyła się pić z butli. Może to jakaś myśl... Spróbuję ten smoczek kauczukowy. Buziaki 😘

• Mamusia
Meldunek 🙂
Moja Alusia też jeszcze nie śpi ale po południu spała bardzo długo także już jest wykąpana i może za jakiś czas zlituje się nade mną 😁 🤪
Zdrówka dla Kayi i spóźnione dla Pawełka 😘
Moja Alusia 27. kończy 5 miesięcy, ale ten czas leci !!! 🤪 🙃
Byłam u sąsiadki z góry bo przyszedł Jej wózeczek dla córeczki która niedługo powinna się narodzić 🙂 Ale Jej zazdroszczę tego kompletowania wyprawki, prania i prasowania rzeczy w oczekiwaniu na dziecko 🙂
Ja jeszcze pewnie długo nie pójdę spać, ale za to pewnie wezmę się za nową książkę 😁

• Mamusia
Hej, ale mnie długo nie było 😞 Trochę was dziś podczytywałam ale jakoś nie miałam kiedy napisać, jutro wam wszystko opiszę, bo dziś mam zły dzień, dostałam okresu wczoraj, a po porodzie moje miesiączki to masakra. Jak wcześniej nic nie bolało, tak teraz chodzę jak śnięta, boli brzuch, miednica i cały krzyż, na nogi nawet promieniuje, no i ciągle bym spała, tak mnie to męczy, a do tego nadal mam nieregularne, Kajtek mi zasnął więc i ja się kładę. A do domu wróciliśmy w sobotę nad ranem ale mąż dziś dopiero do pracy poszedł i mieliśmy taki weekend tylko dla siebie i dlatego nie zaglądałam, ale było na prawdę fajnie i miło, aby tak już zostało. Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki, jutro jak Kajtek będzie miał drzemkę to zajrzę, pa

• Mamusia
Iwonka a więc zdecyduj się na tabletki antykoncepcyjne teraz są takie z małymi dawkami hormonów że mało, że nie pustoszą organizmu to jeszcze się po nich nie tyje albo jakiś inny środek anty. Ja w czwartek albo piątek idę po tabletki bo też mam nieregularne, bolesne i nawet ośmiodniowe miesiączki a to bardzo męczące przy małym dziecku 🤔 Tutaj jakakolwiek antykoncepcja jest za darmo, ale ja chce tabletki 🙂
Moja Ala szaleje w koszyczku i nie może zasnąć 🤨 Ale na szczęście nie potrzebuje bujania itp. rzeczy tylko w końcu zasypia sama 🙂